خبر مهم:

کد مطلب: ۶۱۶۲۵۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

قیمت دلار امروز ۲۲ دی/ چرا تب دلار تند شد؟

قیمت دلار امروز ۲۲ دی/ چرا تب دلار تند شد؟

قیمت دلار در بازار آزاد در آستانه ورود به کانال ۲۶ هزار تومان بود اما روند کاهشی قیمت دلار متوقف شد و ظرف دو روز قیمت دلار کانال ۲۸ هزار تومان را پس گرفت. آن هم در شرایطی که به نظر می‌رسید اخبار مذاکرات مثبت است. دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، قیمت دلار امروز ۲۲ دی ماه ۲۸ هزار ۱۴۰ تومان بود؛ حدود ۶۰۰ تومان افزایش قیمت طی یک روز. این در حالی است که ابتدای هفته جاری قیمت دلار وارد کانال ۲۷ هزار تومان شد و تا ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان هم کاهش یافت.

اما از ۲۱ دی ماه روند نزولی قیمت دلار آغاز شد. آن هم در شرایطی که به نظر می‌رسید روند مذاکرات هسته‌ای مثبت است و توافق در دسترس است. در این شرایط دلیل افزایش قیمت دلار چیست؟

چرا قیمت دلار دوباره افزایش یافت؟

دو دلیل برای افزیش قیمت دلار می‌توان عنوان کرد؛ اولین دلیل طولانی شدن روند مذاکرات است. بازار ارز تهران مستقیما از مذاکرات هسته‌ای تاثیر می‌گیرد. روند رو به جلوی مذاکرات در هفته اول معامله‌گران را محتاط کرده بود و آنها منتظر رسیدن سیگنال‌های جدی از مذاکرات بودند.

در هفته گذشته سیگنال مثبت مذاکرات تقویت شد و روند نزولی قیمت در بازار آغاز شد.

به نظر می‌رسید که مردم انتظار داشتند ظرف یکی دو روز گذشته خبر قطعی و نهایی از وین مخابره شود که نشد. حتی وزیر امور خارجه فرانسه و روسیه هم اعلام کردند رسیدن به توافق نهایی زمان می‌برد. این در حالی است که مذاکره‌کننده ارشد ایران از «کاهش تعداد پرانتزهای باز» در مذاکرات خبر داده بود. اما طولانی شدن مذاکرات روند قیمت دلار را معکوس کرد.

جمع‌آوری دلار از بازار

اما دلیل دیگر افزایش قیمت دلار، می‌تواند ناشی از اقدام اخیر بانک مرکزی باشد. دو روز قبل تجارت‌نیوز در گزارشی از کمبود دلار در بازار خبر داد. صرافی‌های بانکی و چند نفری از معامله‌گران بازار آزاد در گفتگو با این رسانه اعلام کردند که «بانک مرکزی تمام ارزهای موجود در بازار را جمع کرده و چند روزی است دلار نداریم.»

اما دلیل این اقدام بانک مرکزی چه بوده و چرا حتی به صرافی‌های بانکی هم دلار نداده است؟ سلمان نصیرزداه، کارشناس بازار مالی گفته بود احتمالا نتیجه مذاکرات وین قیمت دلار را با افت مواجه می‌کند. حالا بانک مرکزی با کاهش عرضه ارز به بازار سعی کرده که مانع ریزش یکباره قیمت دلار شود. به عبارتی بانک مرکزی و دولت با این اقدام سعی کرده‌اند قیمت را در محدوده فعلی نگه دارند و بعد از آن، کم کم این ارز را به بازار عرضه کنند تا بازار برای کاهش قیمت دلار آماده شود.

اما به نظر می‌رسد که تلاش دولت این است که حتی با وجود به نتیجه رسیدن مذاکرات، قیمت دلار از محدوده مشخصی پایین‌تر نیاید.

قیمت واقعی دلار چقدر است؟

اگرچه مردم منتظر ریزش قیمت دلار و رسیدن آن به قیمت‌های زیر ۲۰ هزار تومان هستند اما کارشناسان اقتصادی می‌گویند چنین قیمتی برای دلار اقتصادی نیست. دلار ارزان با واقعیت اقتصاد ایران همخوانی ندارد. کاهش بیش از اندازه قیمت دلار هم باعث افت بیشتر بورس می‌شود و هم کاهش درآمدهای دولت.

برای همین کارشناسان می‌‌گویند دولت با مدیریت بازار ارز در تلاش است که قیمت را در محدوده مشخصی نگه دارد و مانع ریزش بیشتر قیمت دلار شود.

برای همین می‌توان گفت احتمالا بانک مرکزی هفته گذشته مشغول جمع‌آوری دلار از بازار آزاد بود تا همچنان انحصار تعیین قیمت دلار را در دست داشته باشد و آنجایی که بخواهد با عرضه دلار به بازار، قیمت را کاهش دهد و هر جا که نخواست، با عدم عرضه دلار، قیمت‌ها را بالا ببرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    در این دولت و حکومت ارزانی دلار غیر ممکن است چون از گرانی دلار دولت در آمد دارد

  • ناشناس

    تازمانیکه دولتهای ما کاسب ودلال هستندنبایددنبال ارزانی تو ایران باشیم پس دلمون وبه این وان خوش نکنیم

  • ناشناس

    باسلام دقیقا مطالب مرتبط بادلار درست فرمودند فک نکنم دولت راضی باشد دلار بیشتر از این نزولی داشته باشد

  • ناشناس

    متاسفانه یه سری نمی خواهند دلار ارزان شود. چرا؟؟؟ معلوم نیست؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • ناشناس

      احمق اصلا هیچکس نمیدونس‌ها تو گفتی چقد زرنگی تموم کردی بیااز سرش پایین

  • ناشناس

    درایران فعلی هیچ امیدی به بهبود اوضاع اقتصادی کشور و ملت نیست مگر خودی ها
    حتی اگر پالت های دلار و شمش های طلا با هواپیما وکشتی وارد ایران شود اجازه نخواهند داد چکه ای از آن دریای بیکران بر سر عوام بیفتد ما ناگزیر به مردن در فقر خواهیم بود خلایق هرچه لایق
    کسی که دستی را که به او نان میدهد میگزد
    ناچار خواهد بود پایی را که او را لگد میزند ببوسد

  • ناشناس

    خدا لعنتشون کنه باعث و بانی گرونی دلار خودشونن اخه دلار مفت حاصل نفت و هرچه گرونتر بفروشن نو جیب خودشونه

  • موسوی

    دیگه ملتی نمانده که دلار بیا پایین یا بره بالا ملتی که سرش تو سطل اشغاله براش چه فرفی میکنه

  • مهدی

    اون بیشعوری که خانه و مغازه خودش را فروخته و تبدیل به دلار کرده و الان بیاد پایین سکته می‌کنه بره بالا آدرنالین ترشح می‌کنه باعث و بانی این پایین و بالا شدن قیمت دلاره

  • احمد

    نوشتی چرا تب دلار تند شد؟
    مگه قرار بود یواش بشه؟
    مگه ما چیز پاائین اومده هم داریم؟

  • شقایق

    به عنوان کسی که کمی اقتصاد بلده میگم، می‌دونم فشار زندگی برای همه ما خیلی زیاده، ولی این رو بدونید این وضعیت تا بسامان امروز ما حاصل ارزانی مصنوعی دلار در محدوده سال های اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه ۸۰ هستش. زمانی که اونقدر اجناس خارجی با کیفیت به صورت مصنوعی ارزان شد که خیلی از صنایع داخلی ما به ناچار ورشکست شدن. الان که وابسته اجناس خارجی هستیم و صنعت ما عقب افتاده دلار هم گران شده و مردم در سختی هستند. اما بدونید اگر قیمت دلار به یکباره بشکنه خیلی از تولید کننده های داخلی که تازه کار هستند ورشکست میشن و باز هم فاجعه اتفاق میفته، دلار باید به ثبات برسه تا مردم و تولید کننده بتونم برنامه ریزی کنند. باید با شیب ملایم هم زمان با تورم رشد کنه تا تولید کننده داخلی هم ضربه نخوره و مردم هم درآمدشون افزایش پیدا کنه با همون شیب و مردم هم ضربه نخوره. در کل بالا و پایین شدن های ناگهانی بزرگترین ضربه هست و ثبات باعث رشد میشه.