رئیس اتحادیه صنف آهن فروشان درباره قیمت آهن به تجارتنیوز میگوید: درحال حاضر نمیتوان برآورد جامعی را برای میزان افزایش قیمت آهن داشت. چرا که در این شرایط هر فعال بازار قیمتهای متفاوتی را اعلام میکند. همچنین در این بازه زمانی بورس کالا هم آهن عرضه نمیکند و تنها به فروش شمش بسنده دارد.
محمد آزاد درباره وضعیت بازار اظهار میکند: تیرآهن و میلگرد توسط برخی تولیدکنندهها و واسطهها در سطح بازار به قیمت هر کیلو پنج هزار و 500 تومان ارزشگذاری شده حال با این قیمت مشتری برای آهن وجود ندارد و بازار این صنف در رکود کامل به سر می برد.
او در پاسخ به این پرسش که قیمت آهن از ابتدای سال تاکنون چند درصد رشد داشته است، پاسخ میدهد: با محاسبات انجام شده از ابتدای امسال تاکنون قیمت آهن رشد 100 درصدی را تجربه داشته؛ این درحالی است که این میزان افزایش در بازار کشش ندارد. یعنی تقاضایی برای آن موجود نیست. بنابراین به نظر میرسد که در آینده قیمت آهن در بازار کاهش یابد؛ چراکه این میزان رشد توجیه اقتصادی ندارد و حتی برای مردم و فعالان اقتصادی هم سوالهای متعددی را ایجاد کرده است.
آزاد نسبت به افزایش قیمت آهن انتقاد میکند و میگوید: آهن کالای خارجی نیست؛ چراکه صفر تا 100 درصد مواد اولیه این کالا تولید داخلی است. بنابراین نوسانات نرخ ارز نباید بر روی قیمت آن تاثیر بگذارد. سنگ آهن، زغال سنگ، دستمزد ارزان کارگر ایرانی، نرخ ارزان گاز و برق همه عواملی است که منجربه تولید آهن میشود. حال با این وجود استدلال برخی افراد برای افزایش این گرانی چیست؟ سوالی است که ما هم نمیدانیم.
رئیس اتحادیه صنف آهن فروشان درباره چشمانداز این صنعت گفت: انتظار میرود قیمت آهن در آینده کاهش یابد؛ چرا که در این شرایط قیمت شمش در بورس کالا به قیمت دو هزار و 700 تومان خرید و فروش میشود بنابراین قیمت پنج هزار تومانی آهن معقولانه نیست.
پیشبینی رکود عمیق در بازار آهن
یک عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز درباره وضعیت بازار مصالح ساختمانی به تجارتنیوز میگوید: نهادهای تولید براساس نرخ دلار قیمتگذاری میشود. زمانیکه قیمت دلار افزایش مییابد به تبع آن بر قیمت تمام شده کالاهای تولیدی اثر خواهد گذاشت. بنابراین با سیاستگذاریها درباره نر خ ارز بیشک شاهد افزایش قیمت در مصالح ساختمانی خواهیم بود.
سید حسین معروف درباره وضعیت قیمت آهن نیز عنوان میکند: در حال حاضر صنعت ساخت و ساز نیز دچار رکود شده است. از سوی دیگر بودجه عمرانی دولت نیز به صفر نزدیک شده و کسی هم از طرحهای نیمه تمام صنعتی استقبالی نمیکند. طبق برآوردها هر 10 درصد افزایش نرخ ارز حدود دودرصد تورم را به همراه دارد. با این شرایط در آینده شاهد رکود عمیق در زمینه خرید و فروش صنعت آهن خواهیم بود.
با سلام درکجای دنیاقیمتها اینگونه افسارگریخته بالامیرودان هم تولیدداخل ویک شبه عده ای صاحب مال ومنال وبیشترمردم فقیرترمی شوندمن هرچه داشتم فروختم تا خانه گنبدی که درحال فروریختن برسرخانواده ام است بازسازی کنم اما دیدم مدت بیست روزچنان اهن گران شدکه همان سقف برسرمابریزدبهتراسست مسلمانی به عمل است نه به حرف
به خدا بریدیم.موندم چرا خدا به دادمون نمیرسه
اگه به همین روال بره بالا ساخت وساز راکت میشه وتقریبا 70درصد درآمدمردم ایران ازساخت وساز وتامین مسکن میباشد منصفانه نیست بیاییم آهن رابادلار مقایسه کنیم
چراامروزبازهم قیمت اهن نرخ بالارونده داشته باوجود پایین امدن نرخ دلار؟
دست نگهدارید این قیمت واقعی نیست
کاهش قیمت آهن جدی است و مطمئنا تا دو سه روز دیگه افت شدیدی در قیمت اهن خواهیم داشت
تورا خدا یه کاری کنین همه گرفتاریم
خداوکیلی خجالت هم خوب چیزیه یکم به فکر مردم باشید چه خبرمگه
موقع خرید به ریال حساب میکنن موقع فروش به دلار. قیمت های نجومی رو همه چی تاثیر گذاشته. خیلی جنسای که 100درصد داخلی تولید میشه از مواد اولیه تا ثمره تولید اما متاسفانه فقط بفکر سود و منفعت بیشتر هستن. با این اوضاع بدبخت بدبختر شد ثروتمند هم ثروتمند. تا کی شاهد این همه گرونه باشیم قیمت ها شده لحظه ای دیگه یک روز هم اعتبار نداره
دهن من صاف شد
این چه وضع گرانی آهن که مواد صفر تا صدش مال ایرانه دیگه واسه چی باید اینقد گرون باشه تو رو خدا به گوش مسئولین برسونید که ارزون کنه آهن رو