به گزارش تجارتنیوز، جدال برای تعیین قیمت گندم، بیش از پنج ماه است که بین کشاورزان و دولت برقرار است و حالا به نظر میرسد کارد به استخوان کشاورزان رسیده و حتی بخشی از آنها دیگر حاضر به تحویل گندم نباشند.
همچنین این موضوع باعث شد تا کارشناسان ضمن ارائه هشدار نسبت به تهدید امنیت غذایی شهروندان، اعلام کنند که احتمالاً با این قیمتها گندم تولیدی در داخل سر از دامداریها درآورد و خوراک دام شود و یا با قاچاق آن به دیگر کشورها با قیمتهای روز جهان به دست متقاضیان برسد.
۱۷ اردیبهشت امسال شورای قیمتگذاری قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم را ۱۵ هزار تومان اعلام کرد. بر این اساس قیمت پایه گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان، یارانه کاشت (تأمین بخشی از هزینههای کود و بذر) ۱۵۰۰ تومان و مبلغ ۲۰۰۰ تومان نیز به ازای هر کیلوگرم گندم تحویلی به عنوان «جایزه تحویل گندم» تعیین شد.
اما اتاق اصناف کشاورزی، بنیاد ملی گندمکاران و کشاورزان با قیمت تعیینشده برای گندم موافقت نکردند و در مقابل قیمت ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد دادند. هرچند اسفند سال قبل پیشنهاد گندمکاران قیمت ۲۰ هزار تا ۲۵ هزار تومان بود. در اصل گندمکاران معتقدند قیمت اعلامشده تناسبی با تورم و هزینههای تمامشده تولید برای آنها ندارد.
در پی اعتراضات گندمکاران به نرخ خرید تضمینی گندم، رئیسجمهور بیش از یک ماه پیش دستور اصلاح قیمت را داد. اما در عمل مشخص شد که دولت حتی همان 15 هزار تومان را نیز برای خرید هر کیلو گندم پرداخت نکرده است. رقم پرداختی به کشاورزان برای خرید گندم تا کنون هر کیلو 11 هزار و 500 تومان بوده است.
بیتوجهی به دستور رئیسی برای اصلاح قیمت گندم
عطاءا… هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران، در گفتگو با تجارتنیوز با بیان اینکه حدود شش ماه است گندمکاران تقاضای تشکیل جلسه برای تعیین قیمت کردهاند، اما هنوز تعیین تکلیف نشده است، گفت: از بهمن ماه به دنبال تعیین تکلیف قیمت گندم بودیم. اعتقاد ما این بود با توجه به تولید خوب گندم، اگر قیمت و نحوه خرید خوب باشد میتوانیم بیش از هشت میلیون تن خرید گندم داشته باشیم.
اما به گفته وی با وجود دستور رئیس دولت، جلسه تجدید نظر برای قیمت گندم برگزار نشده است. کشاورزان هم به این قیمت ۱۵ هزار تومان معترض هستند، آنها در زیان هستند و احتمالا میزان خرید آنها به سطح مورد نظر نرسد و گندم صرف خوراک دام و طیور یا قاچاق شود.
هاشمی با بیان اینکه بلاتکلیفی کشاورزان را کلافه کرده، تصریح کرد: در حال حاضر پرداخت بر مبنای نرخ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران همچنین با بیان اینکه مجموع این شرایط باعث شده کشاورزان در برخی مناطق گندم را تحویل ندهند و دست دلالان باز شده، گفت: الآن دولت با مبنای علی الحساب ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به کشاورز پرداخت میکند، اما با توجه به نیاز کشاورز به نقدینگی، دلالان در برخی نقاط میدان دار شدند و حتی با قیمتی که مورد قبول کشاورزان هم نیست از آنها خرید میکنند.
وی با بیان اینکه این چرخه باطل است، ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جلسه با وزیر جهاد کشاورزی و همچنین تحقق وعده مجلس برای تعیین اعتبار افزایش قیمت گندم، کشاورزان و دولت به توافق برسند.
به گفته رئیس بنیاد ملی گندمکاران قیمت واقعی از نظر کشاورزان ۱۶ هزار تومان بعلاوه یک است که در جلسه اردیبهشت ماه در شورای قیمت گذاری تصویب شد، اما با کم لطفی سرپرست وقت وزارت جهاد کشاورزی، این موضوع ابلاغ نشد و بعد هم کان لم یکن تلقی کردند و این وضعیت ایجاد شده است. با نرخ ۱۷ هزار تومان کشاورز هزینه تولید خود را با درصد مشخصی سود دریافت میکند و کمتر از آن کشاورز متضرر خواهد شد.
برای مطالعه بیشتر در این رابطه، صفحه کشاورزی را در تجارت نیوز دنبال کنید.
سلام بیچاره کشاورزان گندمکار که هیچ حامی ندارند همه نهاده های کشاورزی از قبیل بذر،سم کود،هزینه کشت،ابیاری،سمپاشی،کامبین،حمل تا مراکز خرید را آزاد هزینه کنند و اختیار فروش محول خود را هم ندارد،و دولت به اجبار گندم را با قیمت دلخواه خودش میخرد و پول هم نمی دهد ،و عده ای کشاورز بدبخت گندم تولید کنند برای سرمایه داران و مرفهین جامعه واقشاری که درآمد کلان دارند ولی دسترنج کشاورزان را نوش جان می کنند،باید از جنس کشاورزان نماینده مجلس انتخاب شود تا فکر کشاورز باشد
دولت آقای رئیسی از وقتی اومده سرکار،همه چی ۲۰۰ درصد گرون شده.نمیدونم این گندم که الانم قیمت جهانیش گرون شده چرا باید به این قیمت از مردم خریداری بشه.آخه تا کی می خواهید از جیب مردم و کشاورز نگون بخت دزدی کنید.جوابتون به این مردم زحمت کش پیش خدا چیه؟آخه غارتگری تا کی؟
من ب عنوان یک کشاورز عمرن اگه گندم بکارم و اگه کاشتم هم صرف گاوام بکنم خیلی بهتره و بصرفه است مطما باشید دیگه کشت نمیکنم
سلام به همگی
قیمت زیر ۲۰ تومن واسه کشاورز ضرره
یه سوال دولت بذر گندم قرضی میده رو برداشت پولش برداره یا کود شیمیای میده ب کشاورز
چرا گندم میگیره پول نمیده خب این ظلمه انقلاب شد که اینجور ب سر مردم بدن دولتی ک حرفش ارزش نداره بدرد گ و میخوره
وزیر کشاورزی نه دستش پینه دارد نه سفره اش خالی نه از هزینه ها خبر دارد.هرهکتار گندم فقط شانزده میلیون نوار میخواهد بقیه هزینه ها رو هم حساب کنید.وزیر باید استیضاح شود
چقد رو دارین شماها کشاورز چقد سختی بکشه ولی پولش بره تو جیب شماها بدهکار عالم و آدم شدیم بخاطر امروز فردا کردن شماها … خدایا تا کی باید ظلم پایدار بمونه
ظلم پایدار نیست ؟؟ قبلا یک هفتهای باکشاورزان تصفیه میکردن– امسال ضررکشاورزان گندم کار تمام شد حداقل پول کمپاین وبدهکاری تراکتور و انواع مختلف از کجا بیاریم “””
سلام خدمت همه کشاورزان عزیز,
من یه کشاورز خدا شاهده گندم قرضی خریدم کود قرضی سم قرضی تراکتور قرضی کمباین قرضی و… اینا سود نمیکشن روی دیرکرد?
از وقتی گندم میکاریم با هزار استرس بدبختی که خدا گندم علف هرز نیاره سم به موقع بزنم .استرس سم اثر میکنه ,انواع آفات میگیم خدا باد نیاد بخواب تگرد نیاد گندم نابود بشه ,خشک بشه بگیم خدا آتیش نگیره خلاصه با هزار بدبختی استرس برداشت و اخرش هم دولت اینجور بلای سرمون بیاره ?
ای کاش مسئولان کشور دستی تو کشاورزی هم مثل خودرو و سیمان و شکر و کالاهایی که در انحصارشانه می داشتند الان نرخ خرید گندم از کیلویی ۵۰ الا ۱۰۰ هزار تومان هم گذشته بود