خبر مهم:

کد مطلب: ۶۳۶۶۰۲

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

مالیات با صندوق‌های بورسی چه می‌کند؟

مالیات با صندوق‌های بورسی چه می‌کند؟

بر اساس مصوبه جدید مجلس قرار است سپرده‌های بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشمول مالیات شوند. این موضوع می‌تواند خروج نقدینگی چند هزار میلیاردی را از بورس در پی داشته باشد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، قرار است سال آینده روی سپرده‌های بانکی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مالیات وضع شود. این موضوع می‌تواند نظام بانکی و بورس را تحت تاثیر قرار دهد.

کارشناسان می‌گویند که اگر این مالیات به شکل قانون تصویب شود، نقدینگی حقیقی‌ها از بورس خارج و به سمت‌ سپرده‌های بانکی می‌رود.

از سوی دیگر حقوقی‌ها نقدینگی خود را از بانک‌ها خارج و وارد صندوق‌های درآمد ثابت می‌کنند.

طبق قانون جدید، بانک‌ها از افراد حقیقی سود نمی‌گیرد. اما سپرده‌های بانکی صندوق‌ها و افراد حقوقی مشمول مالیات می‌شوند که این موضوع میزان سود صندوق‌ها را کاهش و حداکثر به ۱۶ درصد می‌رساند.

همچنین آمارهای منتشر شده نشان می‌دهد که ۳۰ درصد از سرمایه‌گذاران در صندوق‌ها افراد حقیقی و ۷۰ درصد باقی مانده حقوقی‌ها هستند.

مالیات روی سپرده‌های حقوقی‌ها باعث می‌شود که این افراد نقدینگی خود را از بانک‌ها خارج و وارد صندوق‌های درآمد ثابت کنند. حقیقی‌ها سرمایه خود را به بانک‌ها ببرند.

بر همین اساس کارشناسان عقیده دارند که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از صندوق‌های درآمد ثابت خارج می‌شود. این خروج ۱۰۰ هزار میلیاردی تومانی باعث می‌شود که ۳۰ هزار میلیارد تومان سهم توسط شرکت‌های تامین سرمایه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری به فروش برسد.

نقدینگی از بورس خارج می‌شود؟

امیر ندیری، کارشناس سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۱ سپرده‌های اشخاص حقوقی مشمول مالیات خواهد شد، اما صندوق‌های درآمد ثابت احتمالا معاف از این مالیات باشند. این اقدام باعث می‌شود از ۹۰۰ هزار میلیارد سپرده اشخاص حقوقی در بانک‌ها، بخشی به صندوق‌های درآمد ثابت منتقل شود که باعث ورود پول سنگین به این صندوق‌ها می‌شود. که این موضوع نیز می‌تواند فروش سنگین سهام را در پی داشته باشد.

وی با اشاره به این نکته که منابعی که وارد صندوق‌های درآمد ثابت می‌شود باید در سه قسمت سرمایه‌گذاری شود توضیح می‌دهد: حداقل ۴۰درصد از این منابع باید به خرید اوراق اختصاص پیدا کند؛ این موضوع باعث می‌شود تقاضا برای اوراق بالا رود و نرخ بهره اوراق کاهش پیدا کند که اثر غیرمستقیم مثبت بر بازارسرمایه می‌گذارد.

ندیری در پایان اظهار می‌کند: از طرفی هم باید حداقل ۱۵ درصد از منابع وارد شده به صندوق‌های در سهام سرمایه‌گذاری شود که این هم طبیعتا باعث می‌شود، تقاضا برای سهام بالا رود و رشد قیمت سهام را به دنبال داشته باشد. باقی مانده مبالغ جذب شده توسط صندوق‌ها هم می‌تواند در بانک‌ها سپرده‌گذاری شود.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    کم در بورس زرکردم مابقی هم مالیات بردارین وزیرحرف میزنه میگه یک سال دست به سهام نزنید۱۸درصدسودبهش میدیم بیا دپول خودم بهم بدسودش نخواستیم