کد مطلب: ۶۱۷۳۶۲

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

ماجرای مالیات جدید سایپا چیست؟

ماجرای مالیات جدید سایپا چیست؟

مالیات نقل و انتقالات، مورد جدیدی است که اخیرا در قرارداد خودروهای سایپا اضافه شده. ماجرای مالیات سایپا چیست و چرا شامل خریداران محصولات ایران خودرو نشده است؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، آنگونه که اخیرا رسانه‌ها گزارش داده‌اند، ثبت‌نام‌کنندگان فروش نقدی سایپا متوجه بند جدید مالیات نقل و انتقال در صورت‌حساب خود شده‌اند. ماجرا چیست؟

هفته گذشته معاون سازمان امورمالیاتی اعلام کرده بود از کارخانه‌های سازنده و یا مونتاژ کننده داخلی و یا واردکنندگان خودرو در نخستین انتقال به خریداران مالیات دریافت می‌شود و این طرح برای اولین بار از سوی شرکت سایپا به اجرا درآمده است.

به گفته محمد مسیحی، واردکنندگان و کارخانه‌های سازنده و مونتاژ کننده انواع خودرو، باید از تاریخ ۱۳ دی نسبت به پرداخت مالیات نقل و انتقال موضوع این ماده بر اساس ماخذ مذکور در تبصره (۱) ماده (۲۸) قانون موصوف، به نرخ یک درصد برای انواع خودرو‌های تولید داخل و دو درصد برای انواع خودرو‌های وارداتی اقدام کنند.

چرا فقط سایپا؟

هاشم حکمه، مدیر روابط عمومی سایپا در این مورد به تجارت‌نیوز توضیح داد: اخذ مالیات نقل و انتقالات از مشتری مصوبه‌ای است که دولت تعیین کرده است.

او افزود: شرکت سایپا نیز شروع‌کننده این طرح است و به زودی سایر شرکت‌های خودروسازی و مونتاژکننده آن را اجرایی می‌کنند.

چرا مالیات نقل و انتقالات اضافه شد؟

امیرحسن کاکایی، کارشناس حوزه خودرو در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: وزیر اقتصاد اخیرا اعلام کرده است که دولت در نظام مالیاتی به سراغ ۱۰ الی ۱۵ هزار نفری می‌رود که سرمایه‌ای در دست دارند و از پرداخت مالیات فرار می‌کنند.

او ادامه داد: مالیات‌گیری بهترین روش حکومت‌داری در قرن ۲۱ است. احتمالا در آینده شاهد مالیات‌های جدیدی نیز خواهیم بود اما باید نکاتی را در این مورد در نظر گرفت.

کمبود بودجه و فشار بر مردم

کاکایی افزود: دولت با کمبود بودجه مواجه است و می‌خو‌اهد کسری خود را تامین کند. اما چرا همیشه قانون شامل بخشی عامه جامعه که مشکلات خاص خود را دارند، می‌شود و بر کسانی که قدرت در دست دارند فشاری وارد نمی‌کند؟

او ادامه داد: قیمت خودرو به دلیل تورم در کشور بسیار بالا است. اما دولت از فردی که خودروی گران تورمی را مصرف می‌کند مالیات می‌گیرد.

کاکایی تاکید کرد: دولت باید تلاش کند در این زمینه سراغ بزرگانی برود که مالیات نمی‌پردازند.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: مجلس اگر حتی چهار درصد از ثروتمندان جامعه زیر ذره‌بین قرار بگیرند دیگر نیازی به فشار آوردن بر عموم جامعه نیست.

کاکایی توضیح داد: با وجود این اقدام شرکت‌های خودروسازی مانند ایران‌خودرو و سایپا برای گرفتن مالیات بر نقل و انتقالات قانونی است.

آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • انلاین

    خدا لعنتت کنه سایپا
    هر روز دنبال جیب بری مردم
    آشغالترین لگن هام میندازه ب مردم.
    پیش خرید های یکسال قبل رو ک موئد تحویلشون دیماه بود رو دعوتنامه صادر نمیکنه
    نصف پول ماشینو اول گرفته دوبارم گرون کرده
    خدا لعنتتون کنه.
    بعد طرف فروش فوق العاده ۳روز پیش ثبت نام کرده الان تکمیل وجه کرده.

  • ناشناس

    هر چ بگندد نمکش میزنند وای ب روزی ک بگندد نمک والی اخر

  • ناشناس

    فعلا فشار بیارین اخرلیوان پرشد سرریز میکنه

  • بهروز

    مالیات به عهده فروشنده میباشد ولی شرکت‌ها زورشان به مشتری میرسه وپولش را از خریدار میگیرد

  • ناشناس

    هر روز فشار این دولت بر مردم بیشتر میشه لحظه ای فشار میارن ک مردم سکته کنن بمیرن. ملت ایران رو در عزا فرو بردن

  • رضا

    شرکت سایپا کلاهبردار بزرگی است امسال روی خودرو ثبت نامی یک ساله دو بار افزایش داده به عنوان مثال امسال روی شاهین فقط 77میلیون افزایش داده و الن قیمت کارخونه ش از بازار آزاد گرونتره

  • ناشناس

    مگه خودرو ساز مالیاتش رو نباید از سودش بپردازه چرا دارن از مردم می گیرن. تمام کارخانه دارها مالیاتی که مالیات بر درآمد هست باید از سود بپردازند که متاسفانه مالیات اونها هم مردم و قشر کارمند که مالیات حقوقش رو پرداخت کرده داره میپردازه. مالیات مربوط به خودروساز هست و ارتباطی به مردم نباید داشته باشه

  • ناشناس

    یعنی الان من فروشنده هم باید طبق همین قانون مالیات فروش رو بکشم رو کالا از خریدار بگیرم . یک بام و دو هوا که نمیشه ؟ چه فرقی بین خودرو وسایر کالا ها وجود دارد ؟ ما هم از امروز بله