کد مطلب: ۲۳۱۰۱۵

متهمان اصلی گرانی دلار از نگاه رئیس کل بانک مرکزی

متهمان اصلی گرانی دلار از نگاه رئیس کل بانک مرکزی

ولی‌الله سیف ریشه التهاب‌ ارزی را غیراقتصادی و سیاسی و امنیتی خواند و گفت: بانک مرکزی مقابل پول‌شویان ایستاده و اجازه نداده پول کثیف در اقتصاد کشور جریان پیدا کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، ولی‌الله سیف ریشه التهاب‌ ارزی را غیراقتصادی و سیاسی و امنیتی خواند و گفت: بانک مرکزی مقابل پول‌شویان ایستاده و اجازه نداده پول کثیف در اقتصاد کشور جریان پیدا کند.

گزیده‌ای از سخنان کم‌سابقه ارزی رئیس کل بانک مرکزی را که در گفت‌وگو با هفته‌نامه تجارت‌فردا بیان کرده، می‌خوانید:

برخی از اقدامات اسفندماه سال گذشته با هدف جلوگیری از اقدامات غیرشفاف صورت گرفت که یکی از مباحث مطرح در این زمینه موضوع پولشویی بود.

در مواردی لازم است از ابزارهای انتظامی برای جلوگیری از فعالیت‌های مخل امنیت اقتصادی کشور استفاده کرد.

اقتصاد ایران را متهم می‌کنند که بهشت پولشویی است. این یعنی چه؟ یعنی اینکه به راحتی پول حاصل از مواد مخدر و فعالیت‌های مجرمانه در اقتصاد ما به گردش درمی‌آید و در هر مسیری که قرار می‌گیرد، تخریب می‌کند.

بهترین انتخاب برای پولشویی بازارهایی نظیر پاساژ افشار و بازار سبزه میدان است و بهترین زمان هم وقتی است که التهاب بازار ارز افزایش یافته است. چرا باید بگذاریم پول ناشی از مواد مخدر به راحتی در بازار ما گردش کند؟

اگر این اقدامات صورت نمی‌گرفت، وضعیت به مراتب بدتر بود. شما مدام نقد می‌کنید که این ‌چه بازاری است و چرا بازار ارز در ایران این‌گونه شکل گرفته است. چرا فکر می‌کنید مدعی اصلی این نابازار بانک مرکزی نیست؟

من ناچارم خیلی محتاطانه صبحت کنم و اگر می‌توانستم اطلاعات شما را تکمیل کنم قطعاً نظراتمان به هم نزدیک می‌شد.

در التهابات اسفندماه لحظه به لحظه در جریان تحرکات قرار می‌گرفتم. موبایل را روشن می‌گذاشتند و با معامله‌گران صحبت می‌کردند. شخصاً می‌دیدم و می‌شنیدم که در بازار چه می‌گذرد.

بازار ارز ذی‌نفعان متفاوتی دارد و منافع گروه‌های مختلف در غالب مواقع در تضاد با یکدیگر قرار دارد و هر یک خواسته‌های خود را مطرح می‌کنند.

از هر گوشه‌ای صدایی می‌آید و جمع‌کردن دیدگاه‌ها بسیار سخت است.

اهداف و اقدامات بانک مرکزی در عمل به مذاق خیلی از ذینفعان خوش نمی‌آید

با خیلی از سیاست‌ها مخالف بوده‌ام اما با توجه به فضای موجود و استدلال‌ها و واقعیت‌ها وادار شده‌ام که برخلاف میل و نظر خودم اقدام کنم.

تقوای مالی دولت است که درجه استقلال بانک مرکزی را تعیین می‌کند.

در همه جای دنیا پاکسازی نظام بانکی با حواشی اجتماعی و سیاسی زیادی مواجه است اما به نظرم ما با کمترین هزینه توانستیم این معضل را حل کنیم.

اتهام چاپ پول را نمی‌پذیرم و طرح آن را منصفانه نمی‌دانم.

می‌توانستیم با این پدیده مماشات کنیم و بحران را به آینده موکول کنیم اما همه ما در دولت و بانک مرکزی مرتکب چنین خیانتی نشدیم و عافیت‌اندیشی نکردیم.

سختی‌های زیادی کشیدیم. بارها تهدیدم کردند و خط و نشان کشیدند. گفتند مراقب باش و فکر نکن به این راحتی می‌توانی جان سالم در ببری.

خودم و خانواده‌ام تهدید شدیم. برای معاونان و مدیران بانک مرکزی خط و نشان کشیدند، تهدیدشان کردند.

از جایی برایم پیام آوردند که فکر نکن به همین راحتی ماجرا تمام می‌شود، حتماً ضربه‌اش را می‌خوری. رسماً گفتند بترس، ممکن است خیلی‌ها مقابلت بایستند و قد علم کنند و نگذارند کارت را بکنی.

در ماه‌های گذشته حواشی برایمان به وجود آوردند. تجمع کردند، پلاکارد نوشتند، فحش دادند و سنگ زدند.

متخلفان و مجرمان مؤسسه‌های غیرمجاز به مراجع قضایی معرفی شده‌اند. بعضی‌ها در زندان هستند، بعضی‌ها با وثیقه آزادند. خوشبختانه در این ماه‌های اخیر قوه قضائیه به‌شدت پیگیر مسائل است.

مردم حالا خوب می‌فهمند که سیف چه کرد و بانک مرکزی چه کار بزرگی را به سرانجام رساند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • محسن

    امید است ادامه داشته باشد

  • علیرضا

    بله. الآن مردم می فهمند آقای سیف چه کرد. آقای سیف خراب کرد. البته در همان اسفند هم این موضوع روشن بود. با حماسی کردن داستان نتیجه عوض نمی شود. همین الان آیا همه واردکننده ها به یک اندازه از دلار 4200 بهره می برند؟

  • ایران

    من یک سوال دارم از عالی جنابان مسئول و اقتصاددانهای با سواد ایران، چرا ارزش واحد پول افغانستان صدها برابر ریال ایران است؟
    ۱Af
    افغانی افغانستان
    یا ۱ AFN به IRR: =
    ۶۰۰٫۸۶ IRR
    ریال ایران
    قیمت ارز : 600.86000
    xeconvert.com