کد مطلب: ۶۶۸۵۰۰

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

ادامه مشکل اصناف با سازمان امور مالیاتی/کارتخوان، قاتل جان یا قاتق نان؟

ادامه مشکل اصناف با سازمان امور مالیاتی/کارتخوان، قاتل جان یا قاتق نان؟

برخی مودیان مدعی وجود دستگاه‌های کارتخوانی هستند که بدون اطلاع آنها فعالند و سازمان امورمالیاتی برهمین اساس برای آنها مالیات تعیین کرده‌است. سازمان امور مالیاتی نیز این موضوع را رد نمی‌کند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در کش و قوس اختلاف اصناف با سازمان امور مالیاتی ، برخی مودیان مدعی وجود دستگاه‌های کارتخوانی هستند که بدون اطلاع آنها فعالند و سازمان امورمالیاتی برهمین اساس برای آنها مالیات تعیین کرده‌است.

این ادعا در حالی است که یکی از دلایل اختلاف اخیر اصناف با سازمان امور مالیاتی به مبنا قرار گرفتن عملکرد دستگا‌ه‌های کارتخوان در محاسبات مالیاتی باز می‌گردد.

مسئله ادعای بی‌اطلاعی مودیان مالیاتی از فعالیت دستگاه کارتخوان، مطلب تازه‌ای نیست و حتی سازمان امور مالیاتی نیز این موضوع را رد نمی‌کند.

بررسی تجارت نیوز نشان می‌دهد که این سازمان امور مالیاتی پیش از این از اشخاص حقیقی و حقوقی در مقام مودی خواسته بود تا از طریق درگاه خدمات الکترونیک سازمان امورمالیاتی اقدمات لازم را برای در این رابطه به عمل آورند.

با این حال مودیان مالیاتی همچنان با رویه‌ای که سازمان امورمالیاتی برای مبنا قرار دادن تراکنش دستگاه‌های کارتخوان درپیش گرفته است، مشکل دارند.

حمیدرضا رستگار، مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران در این باره می‌گوید: دستگاه‌های کارتخوان قبل از آنکه برایشان قانونی نوشته شود در اصناف رواج یافتند، تا مقطعی موسسات بانکی و بعدتر شرکت‌های بخش خصوصی به تشویق اصناف برای خرید و نصب دستگاه‌های کارتخوان مشغول بودند.

وی ادامه می‌دهد: در چنین بستری شمار زیادی دستگاه کارتخوان خریداری و نصب شد، امروز ممکن است برخی از این دستگاه‌ها بدون اطلاع صاحبانشان همچنان فعال باشند. صحبت اصناف این است که ابتدا باید آموزش و اطلاع رسانی درست انجام می‌شد و بعد مبنای وصول مالیات از سود فروش به تراکنش کارتخوان، دسته چک و حساب بانکی تغییر می‌کرد.

درحال حاضر، قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان بر عملکرد دستگاه‌های کارتخوان نظارت دارد، مصوب سال ۹۸ است و سازمان امورمالیاتی به استناد همین قانون رویه مالیاتی خود را تغییر داده است.

قانونی که به صورت کامل اجرا نشد

با این حال مشاورمالیاتی اتاق اصناف ایران می‌گوید: قانون یاد شده به صورت ۱۰۰ درصدی به اجرا درنیامده است و برای همین سازمان امور مالیاتی نمی‌تواند تمام شرایط مندرج در این قانون را ملاک وصول مالیات قرار دهد.

مشکلات قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان موضوعی است که مسئولان سازمان امور مالیاتی به آن اذعان دارند.

چندی پیش محمد برزگری، رئیس مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی از احتمال توقف اجرای این قانون به دلیل مشکلات به وجودآمده خبر داد.

با این حال به نظر می‌رسد که سازمان امور مالیاتی همچنان بر وصول مالیات صنوف بر مبنای این مصوبه تاکید دارد، انتظاری که نه تنها خوشایند اصناف نیست بلکه حتی آنها را به اعتراض واداشته است.

رستگار، مشاور مالیاتی اتاق اصناف درباره شرایط کنونی می‌گوید: انتظار می‌رفت با اطلاعیه روز گذشته سازمان مالیاتی، مشکلات برطرف شود اما در عمل بار دیگر سازمان بر موضع سابق خود در خصوص ملاک قرار گرفتن تراکنش‌های مالی باقی ماند و مودی را موظف کرد تا در رد مسئله، اظهارات خود را اثبات کند.

وی افزود: در این وضعیت شرایط رکودی در اصناف مختلف رواج دارد، عمده فروشندگان مرددهستند که معامله خاصی انجام بدهند، سازمان مالیات هر تراکنش را مبنای مالیات قرار می‌دهد اما سود حاصل از این تراکنش بسیار ناچیز تر از مالیات تعیین شده است.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دوماه نمیتونن قیمت یک کالا رو تو بازار ثابت نگه دارن بعد چشمشون دنبال تراکنش کارتخوانهاست والله هر جنس که میفروشی یه چیزی باید بزاری روش دوباره خرید کنی

  • ناشناس

    یکسال مار کردیم یه هزارتومن پس انداز نشد خرجمون بزور دراومد حالا واسه سرمایه لصلمون باید مالیات هم بدیم اینطوری اصل سرمایه هم تموم میشه اون موقع مالیات چی رو باید بدیم

  • وحید

    سلام. آیا دولت اون مالیاتی که از اصناف می گیره به کجا خرج می کنه؟ آیا مالیات مگه آبادانی کشور نیست؟ اون مغازه داری که کارت می کشه مگه چقدر سود داره که دولت باید مالیات بگیره؟ خواهشا دولت باید یه چاره ای اساسی بیندیشه که خودشو درکنار مردم اگه می بینه؟

  • ناشناس

    یک موضوع دیگر هم اینه که توی این اوضاع بد اقتصادی باز هم این مغازه دارها بودند که با نسیه و قرض دادن کار ملت رو راه انداخته اما دولت حاضر نشده که یک وام کم بهره برای کسبه بده هر کسی از راه میرسه میگه وضع کاسب خوبه شما ی که میگوید خوبه بیا کاسبی کن بعد نظر بده

  • امید.ن

    سلام من یک بقالی کوچک دارم برام شش میلیون مالیات بریدن وباعث جمع کردن مقازه ام میشود واشتباه من خودروم فروختم از کارتخان بقالی ۲۰متری ام کارت کشیدم وخودرو ۱۲۰میلیونی من چند درصد شما پیخاهین ازمن سود بگیرید من روزی یکونیم میلیون فروش بقالی دارم مگر چقدر درروز سود دلرم که شزکت ها مالیات بگیرند واداره مالیات از کارتخانم شش میلیون مالیات بگیرن عملا وزسمن پس ماکارگر اداره مالیات هستیم این باعث جمع کردن مقازه ام هست وماهی دومیلیون اجاره مقازه واب وبرق وگاز راحت ماهی سه میلیون پرداختی من هست حالا این مالیات هم روش اومده بوالا بزرگترین ظربه به اصناف هست این کارشما باعث بیکاری بیشتر وبرشکستگی مقازه دارها میشود امیدواریم مشکل بزرگ حاد برطرف شود وگرنه خیلی ها بدبخت وبدبختر میشوند /دستمریزاد با این کارتون /متاسفم 😒😞😞

  • ناشناس

    من یه سوپر مارکت دارم وجدانن چرا اینا تعداد تراکنش‌ها رو مبنا قرار میدن؟چرا سود اون تراکنش رو حساب نمیکنن؟همه اعتراض دارن.واقعن همه به فکر جمع کردن کاسبیشون هستن.خیلی ها هم کارتخوان رو جمع کردن فقط نقدی کار میکنن.خواهشن یه فکر اساسی بکنید ماهم ضرر نکنیم.تشکر

  • بهروزوبهرام

    من سوالی دارم وای مشکل بزرک مالیاتی من شده امسال،دستگاه کارت خوانی دارم که درمغازه برادرم نصب شده وایشان هم درطول سال۱۴۰۰ازش استفاده کرده،حالا که دریافت مالیات ازروی تراکنشهای این دستگاههاانجام می گیره گفتن توکه کارت خوان بنامت ثبت شده بایداظهارنامه بدهی برادرم باپرکردن فرمی اعتراف واقرار کرده که تراکنش های این دستگاه متعلق به اواست اما تاکنون اداره امورمالیاتی این امرراقبول نکرده بایدچکارکنیم،لطفاراهنمایی کنید

  • رضا زاده

    این مشلات همش تقصیر نفت است۔دولتهای ایران از صدسال پیش نفت فروختند با پولش مملکت را با خو دشان کشیدند۔در همه این سالها ایران برا اصناف بهشت بود۔چون هر سال نماینده دولت با اصناف یک قرار میگذاشت و مالیات اندکی می گرفت۔همه راضی بودند۔یک حقوق بگیر معمولی چند برابر یک تاجر مالیلت میداد۔حال درامد نفت نیست۔دولت پول ندارد۔دارد مالیات واقعی را بر اساس فروش حساب میکند۔این کاسبان حبیب خدا فریادشان بلند شده است۔چوت سالها مالیات نمدادن۔درکش مشل شده

  • ناشناس

    از فروش 300میلیون در سال که به عبارتی میشه 30میلیون در سال درآمد یعنی ماهی 2500 دارند مالیات می‌گیرند حالا پول برق و گاز و هزینه ها ی دیگر به کنار مالیات واقعی یعنی این کاسبی که فروش ندارد باید کمکش کرد که از این بدبخت تر نشود وبه قشر بیکار اضافه نشه مالیات واقعی ،،

  • داود اناوی

    سلام قرار بود مالیات کارتخوانها رو از وقتی که به مالیات وصل کردیم حساب بشه اینا اومدن از سال 99 حساب کردن من یک مغازه خدمات کامپیوتری به روستا دارم امده مالیات من 12 ملیئن تومان هرچی رفتم اداره مالیات میگم چون بانگ نداشتیم روستا و کار بنده خدا ها رو انجام دادیم گوش نمیکنن میگ طرف زمین معامله کرده جای من کشیده کارت روز بعد واریز شده به حساب طرف گوش شنوا نیست این رابین هود کجاست خدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا