موضوعات داغ: # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # پیش بینی قیمت دلار # قیمت دلار # افت شاخص بورس # قیمت طلا # محیط زیست # بازار سهام

مصرف ۱۵ درصد برق در بخش کشاورزی

محدودیت برق کشاورزی
مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر گفت: مطابق پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده حدود ۹۲ درصد از کشاورزان باید بصورت میانگین مصرف کمتر از ۱۹ ساعت در روز داشته باشند.

به گزارش تجارت نیوز، حامد احمدی درباره وضعیت تامین برق و اعمال محدودیت برای چاه‌ها و بخش کشاورزی اظهار داشت: تلاش وزارت نیرو همواره تامین حداکثری برق همه مشترکان از جمله تامین برق چاه‌های کشاورزی مطابق نیازشان بوده است؛ اما در زمان اوج بار و بروز ناترازی میزان تولید و مصرف انرژی الکتریکی، به ناچار اعمال مدیریت بار در خصوص همه تعرفه‌ها صورت می‌پذیرد که با توجه به شرایط متفاوت تعرفه‌های مختلف، فرآیند اجرای آنها نیز متفاوت است.

وی ادامه داد: در برنامه‌ریزی صورت گرفته در خصوص چاه‌های کشاورزی مطابق روال هرساله محدودسازی چاه‌های کشاورزی بصورت پنج ساعته در ساعات اوج بار شبکه در هر روز صورت می‌پذیرد.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر تصریح کرد: شایان ذکر است، مطابق پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده حدود ۹۲ درصد از کشاورزان باید بصورت میانگین مصرف کمتر از ۱۹ ساعت در روز داشته باشند. با این حال مطابق مصوبه شماره ۱۰۰.۲۰.۱۲۲۱۵.۱۴۰۳ تاریخ ۱۴۰۳.۲.۲ وزیر نیرو، در صورت تمایل کشاورزان و به شرط رعایت قیود پروانه بهره‌برداری آب، در صورت احداث و بهره‌برداری از نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت نامی برابر با ۸۰ درصد دیماند مصرفی چاه‌های آب کشاورزی احداث‌کننده نیروگاه، مصارف مزبور از شمول برنامه‌های مدیریت بار خارج می‌شود، در عین حال، بهای مصرف برق این مشترکین در مابقی ساعات شبانه‌روز مشمول بخشودگی ۱۰۰ درصدی می‌شود و مازاد تولید آنها در ایام گرم و سایر ایام نیز قابل عرضه در تابلوی سبز بورس به قیمت بازار خواهد بود. در این مصوبه الزامی وجود ندارد که محل نصب نیروگاه در همان محل مصرف باشد و امکان ترانزیت برق از هر مکان دیگری وجود دارد.

وی درباره شرایط اعمال محدودیت برای بخش کشاورزی گفت: سیاست نصب کنتور هوشمند طرح فهام به عنوان یک طرح ملی و تکلیف وزارت نیرو به ازای مشترکین در همه تعرفه‌ها در حال انجام است و این طرح خصوصا در بخش تعرفه کشاورزی کمک بسیاری به مدیریت مصرف در زمان اوج بار کرده است. با توجه به نوع و رفتار بار کشاورزی، این مصارف نسبت به سایر مصارف اولویت اول هوشمندسازی بوده‌اند.

احمدی بیان کرد: در حال حاضر کنتور فهام برروی اغلب چاه‌های کشاورزی نصب شده است. برنامه محدودیت پنج‌ساعته از طریق تنظیم این کنتورها انجام می‌شود. با توجه به شرایط استان‌ها و ساعت اوج مصرف آنها، دو بازه زمانی ساعت ۱۱ تا ۱۶ و یا ۱۲ تا ۱۷ به محدودیت بار چاه کشاورزی اختصاص داده می‌شود.

وی میزان مصرف برق در بخش کشاورزی را حدود ۱۵ درصد از کل مصرف انرژی عنوان کرد.

مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر درباره عدم اطلاع‌رسانی در زمینه زمان خاموشی چاه‌های کشاورزی توضیح داد: در خصوص بخش کشاورزی با توجه به روال هر ساله و ثابت بودن ساعت اعمال محدودیت عموما موضوع اطلاع‌رسانی همانند مشترکین خانگی و تجاری مشکل‌زا نبوده است و عموم کشاورزان از برنامه اعمال محدودیت مربوط به چاه تحت بهره‌برداری خود مطلع هستند. با این حال، اطلاع‌رسانی از طریق وبسایت شرکت‌های توزیع، نامه‌نگاری با نهادها و انجمن‌های مرتبط، رسانه‌ها، اعلام خبر در رسانه‌های اجتماعی و گروه‌ها مرتبط و … صورت می‌پذیرد. ضمن اینکه امکان تماس با شرکت توزیع نیروی برق و کسب اطلاع دقیق نیز در این خصوص وجود دارد.

منبع: ایلنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی