به گزارش تجارتنیوز، تعیین حداقل دستمزد کارگران، یکی از مهمترین چالشهای حوزه روابط کار و دغدغه شورای عالی کار در ماههای پایانی هر سال است.
به اعتقاد کارشناسان موضوع سهجانبهگرایی باید به نحوی صورت گیرد تا حداقل دستمزد مصوب بتواند هزینههای زندگی خانوار کارگری برای تامین نیازهای ضروری را پوشش دهد.
ماده ۴۱ قانون کار چه میگوید؟
قانون کار در ماده ۴۱ صراحتا اعلام کرده حداقل دستمزد کارگران بر اساس نرخ تورم و به گونه ای تعیین شود تا معیشت یک خانوار کارگری که متوسط تعداد افراد آن توسط مراجع رسمی اعلام می شود را تامین کند.
مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در گزارشی نسبت حداقل دستمزد کارگران به متوسط درآمد و هزینه خانوارهای کشور برای نقاط شهری و روستایی را مورد بررسی قرار داده است.مبنای متوسط درآمد و هزینه خانوارهای کشور برای نقاط شهری و روستایی بر اساس طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار بوده است.
متوسط درآمد یک خانوار شهری در سال ۹۹
به موجب این گزارش در سال ۱۳۹۹، متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری ۷۴ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۴۰۰ تومان و متوسط درآمد یک خانوار روستایی حدود ۴۲ میلیون تومان بوده که این مقدار نسبت به سال ۱۳۹۸ در خانوارهای شهری ۳۸ درصد و درخانوارهای روستایی ۴۱.۶ درصد رشد داشته است.
در سال ۱۳۹۹ بیشترین سهم منابع درآمدی یک خانوار شهری معادل ۵۲.۹ درصد و خانوار روستایی معادل ۳۷.۵ درصد مربوط به سایر درآمدهای یک خانوار بوده است.
۵۲.۹ درصد منابع درآمدی خانوارهای شهری مربوط به سایر درآمدها بوده که منظور از سایر شامل یارانه، اجاره بهای مسکن شخصی، حقوق بازنشستگی و دیگر درآمدهای متفرقه است.
۳۱.۴ درصد منابع درآمدی خانوارهای شهری از محل مزد و حقوقبگیری، ۱۴.۲ درصد از محل مشاغل آزاد غیر کشاورزی و ۱.۵ درصد از محل مشاغل آزاد کشاورزی تامین شده است.
منابع درآمدی خانوارهای روستایی
در بخش منابع درآمدی خانوارهای روستایی نیز عمده درآمد خانوارها مربوط به مزد و حقوقبگیری و سایر درآمدها بوده به نحوی که ۳۷.۵ درصد منابع درآمدی خانوارها از اجاره بهای مسکن شخصی، یارانه و حقوق بازنشستگی و ۳۲.۷ درصد از محل مزد و حقوقبگیری تامین شده و مابقی به درآمدهای حاصل از مشاغل آزاد کشاورزی و غیر کشاورزی اختصاص دارد.
همچنین متوسط هزینه سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته ۶۳ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۴۰۰ تومان و متوسط هزینه یک خانوار روستایی ۳۴ میلیون و ۸۹۸ هزار تومان بوده که در مقایسه با سال ۱۳۹۸ از رشد ۳۰.۵ درصدی در بخش خانوارهای شهری و رشد ۳۱.۲ درصدی در بخش خانوارهای روستایی حکایت دارد.
نتایج این گزارش نشان میدهد که در سال ۱۳۹۹ هزینههای سالانه خانوارهای شهری و روستایی به تناسب درآمدهای سالانه آنها افزایش داشته و تفاوت بین درآمد و هزینه سالانه خانوارهای شهری حدود ۱۱ میلیون تومان و خانوارهای روستایی حدود ۸ میلیون تومان بوده است.
بررسی مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از متوسط درآمد پولی سالانه یک خانوار شهری در سال ۱۳۹۸ نشان داد که بیشترین درآمد خانوارها از محل درآمدهای متفرقهای مثل بورس و سود بانکی و پس از آن از حقوقبگیری خصوصی و تعاونی بوده است.
منبع: ایسنا
آخرین اخبار حوزه اقتصاد کلان را در صفحه اقتصاد کلان تجارتنیوز بخوانید.
بابا مردمنون ندارن بخورن جوون 30ساله بیکاره زن نداره خونه نداره پول تو جیبیشو پدرش میده اینارو کی باید جواب بده اسمووووون خدا بیا پایین تر بیا پایییین عذاب نازل کن زیرو رو کن خاکو اسمون این کشورو
سلام همیشه مینویسید نظر خود را بنویسید چی کجا چرا برای چی شمارا بخدا یارانه نمخوایم حقوق بالا هم نه برگردین سر جای اول که باحقوق 25000 هزار تومان و همان قیمت سال 60 بخدا یک مریض قلبی وریه که در تونل معدن کار گر بودم بخدا پول دارو ندارم باز نشسته مرئض وعلیل ودرمانده خیلی حرف دارم ولی ………….
واقعا باید به حال خودمون تاسف بخوریم. همه دارن ملت رو به گدایی تشویق میکنند. تا بتونن راحت سواری بگیرند. بجای اینکه تو خونه بخوابیم باید بلند بشیم یه کاری انجام بدیم، اینقدر محتاج یارانه نباشیم. اگه یه پولداری کاری راه بندازه تا چند نفر از قبلش حقوق بگیرن شروع میکنیم به اینکه پدر طرف رو در بگیریم. بعد میآییم پز امثال ایلان ماسک و بیل گیتس رو میدیم میگیم اونا هم کارآفرین و هم ثروتمند هستند. کاری نکنیم طرف پول خودش رو برداره بره خارج از ایران سرمایه گذاری کنه. حتما میتونه، راه زیاده.
به فکر صاحبان اصلی ایران باشید که بقای نظام در رضایت مردمست
مردم را دریابید
ما که در کلان شهر مشهد زندگی میکنیم سالانه ۴۰ میلیون درامد نداریم اطرافیانم مثل خودم نمیدونم ۷۴میلیون از کجاشون دراوردند همه امارشون الکی
اونوقت کل درآمد ماهانه من به عنوان زن سرپرست خانوار 500 هزار تومان هست اونم مستمری بهزیستی منه این زندگی واقعا اسمش زندگی نیست این عدالت کجاست چرا ما نمیبینیم واقعا با 500 هزار تومن میشه زندگی کرد ؟ آیا خود مسئولین اینجوری زندگی میکنن ؟