موضوعات داغ: # غزه # فلسطین # اعتراض به یارانه # یارانه # تلگرام

منافع تجاری ترامپ در خاورمیانه چیست؟/ رئیس جمهوری که برای جیب خانواده‌اش برنامه می‌ریزد!

%D8%AF%D9%88%D9%86%D8%A7%D9%84%D8%AF+%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE+%D9%85%D9%84%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%A7

اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد توسعه غزه برای مقاصد مرتبط با املاک و مستغلات، سخن تازه‌ای نیست. خانواده او سالیان متمادی خاورمیانه را نقطه‌ای کلیدی برای بلندپروازی‌های تجاری خود قلمداد کرده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، اظهارات “دونالد ترامپ” رئیس جمهور ایالات متحده در تاریخ ۴ فوریه درباره غزه، ایده‌ای را احیا کرد که پیش‌تر توسط “جارد کوشنر” داماد او مطرح شده بود. تازه‌ترین طرح ترامپ غزه را از نظر ظرفیت بالقوه املاک و مستغلات و نه از نظر وضعیت انسانی یا سیاسی برای ساکنان آن مدنظر قرار می‌دهد.
دونالد ترامپ پس از طرح این ادعای که آمریکا “نوار غزه را تصرف می‌کند” و “مالک آن خواهد شد” گفته بود: “ما فرصتی برای انجام کاری داریم که می‌تواند خارق‌العاده باشد. ریویرای خاورمیانه می‌تواند تحقق یابد. این می‌تواند بسیار باشکوه باشد”.

این بازتاب احساساتی است که کوشنر در مصاحبه‌ای در دانشگاه هاروارد در فوریه ۲۰۲۴ بیان کرد، زمانی که او گفت که دارایی‌های ساحلی غزه می‌تواند “بسیار ارزشمند باشند اگر مردم بر ایجاد معیشت تمرکز کنند”. این نشان می‌دهد که برای ترامپ و اعضای خانواده اش خاورمیانه به اندازه هر چیزی دیگری صرفا یک منطقه مورد علاقه برای تجارت خانوادگی آنان قلمداد می‌شود.

این منطقه به کانون فزاینده‌ای برای سازمان ترامپ تبدیل شده است؛ مجتمع املاک و مستغلات، هتل‌ها و اقامتگاه‌هایی که در حال حاضر توسط پسران ترامپ یعنی “اریک” و “دونالد جونیور” اداره می‌شوند. سازمان ترامپ در چند سال اخیر چندین قرارداد با شرکت املاک و مستغلات “دار گلوبال” بازوی بین المللی شرکت توسعه املاک “دارالارکان” عربستان سعودی امضا کرده است.

یک هتل و اقامتگاه گلف لوکس با برند ترامپ در عمان در حال توسعه است، در حالی که سازمان ترامپ و “دار گلوبال” برنامه‌هایی را برای دو پروژه برج ترامپ در جده در عربستان سعودی و در دبی در امارات متحده عربی اعلام کرده‌اند. برج قبلی ترامپ برای دبی، متشکل از یک هتل و آپارتمان، در اکتبر ۲۰۰۵ میلادی معرفی شد. با این وجود، آن پروژه در سال ۲۰۱۱ میلادی به دلیل بحران مالی بین‌المللی لغو شد.
ترامپ پیش‌تر صاحب یک باشگاه گلف در دبی بوده که در سال ۲۰۱۷ میلادی افتتاح شد. آن باشگاه گلف دبی با مشارکت شرکت معروف املاک “داماک” ساخته شد، شرکتی که توسط “حسین سجوانی” اداره می‌شود. سجوانی در ژانویه ۲۰۲۵ میلادی در کنار ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی ظاهر شد و در آنجا اعلام کرد که داماک دست کم ۲۰ میلیارد دلار (۱۹.۳۹ میلیارد یورو) برای ساخت مراکز داده جدید در سراسر ایالات متحده سرمایه گذاری خواهد کرد.
توافق‌های جدید در عمان، جده و دبی باعث می‌شود که سازمان ترامپ برج‌ها و استراحتگاه لوکس را طراحی، مدیریت و برندسازی کند. این معاملات در وهله نخست به جای مالکیت بر روی برندسازی تمرکز دارند و میلیون‌ها دلار در ازای استفاده از نام خانوادگی ترامپ سود عایدشان می‌شود. ترامپ و نزدیکانش بار‌ها از ارتباط فزاینده خاورمیانه با منافع تجاری خود صحبت کرده‌اند. “اریک ترامپ” اندکی پیش از اعلام توافق جده به روزنامه مالی بریتانیایی “فایننشال تایمز” گفته بود: “ما قطعا پروژه‌های دیگری را در این منطقه عملیاتی خواهیم کرد. این منطقه رشدی انفجاری دارد و به این زودی‌ها متوقف نمی‌شود”.

در مورد رابطه عربستان سعودی و خانواده ترامپ وضعیت چگونه است؟

عربستان سعودی متحد کلیدی ایالات متحده در خاورمیانه به طور فزاینده‌ای در مرکز منافع خانواده ترامپ در آن منطقه قرار دارد. علاوه بر اهداف “دار گلوبال”، سازمان ترامپ هم چنین با LIV Golf، یکی از سرمایه‌گذاری‌های ورزشی مورد تمجید قرار گرفته از سوی پادشاهی سعودی همکاری نزدیکی داشته است. سازمان ترامپ مالک زمین‌های گلف بسیاری در سراسر جهان است و از LIV برای میزبانی چندین تورنمنت در مکان‌های خود در ایالات متحده پول دریافت کرده است.

ترامپ 3

در همین حال، شرکت سهام خصوصی کوشنر با نام “افینیتی پارتنرز” (Affinity Partners) که جدا از سازمان ترامپ فعالیت می‌کند، روابط نزدیکی با عربستان سعودی و صندوق دارایی آن معروف به “صندوق سرمایه گذاری عمومی” برقرار کرده است.

صندوق سرمایه گذاری عمومی توسط “محمد بن سلمان” ولیعهد عربستان سعودی مدیریت می‌شود و ۲ میلیارد دلار در شرکت “افینیتی پارتنرز” سرمایه گذاری کرده است. چندین سرمایه گذار بزرگ دیگر خلیج فارس نیز از جمله سازمان سرمایه‌گذاری قطر و شرکت مدیریت سرمایه “لونیت کاپیتال” در ابوظبی در شرکت تحت هدایت کوشنر سرمایه گذاری کرده‌اند. کوشنر همچنین سرمایه گذاری‌های قابل توجهی در اسرائیل انجام داده است به ویژه شرکت بیمه “فونیکس هلدینگ” و گروه “شلومو”.

منافع تجاری گسترده ترامپ منجر به طرح انتقاداتی شده مبنی بر آن که ممکن است در هنگام مواجهه آمریکا با مسائل منطقه، تضاد منافع متعددی برای ترامپ بین تجارتش و ایفای نقش به عنوان رئیس جمهور یک کشور ایجاد شود. اگرچه ترامپ در اولین دوره انتخاب به عنوان رئیس جمهور در سال ۲۰۱۶ میلادی از تمام نقش‌های مدیریتی خود در امور تجاری کناره گیری کرد، اما خانواده او علیرغم تداوم نقش‌شان در تجارت، کماکان در فعالیت‌های سیاسی و کارزار انتخاباتی او نقشی برجسته داشته و این نقش را حفظ کرده‌اند.

در همین حال، کوشنر از تماس‌هایی که در طول عهده داری منصب قبلی‌اش به عنوان مشاور در اولین دولت ترامپ برای ایجاد سبد سرمایه‌گذاری خود در خاورمیانه داشت، استفاده کرده است. این موضوع به طور خاص در مورد رابطه نزدیک او با خاندان سلطنتی عربستان سعودی مورد انتقاد قرار گرفته است.

با این وجود، او در اوایل سال ۲۰۲۴ در مصاحبه‌ای با وب سایت خبری آمریکایی “آکسیوس” از خود دفاع کرد و گفته بود: “اگر از من در مورد کار‌هایی که در کاخ سفید انجام دادیم بپرسند به منتقدان خواهم گفت آیا تصمیماتی که اتخاذ کردیم به نفع آمریکا نبودند”؟

ترامپ و کوشنر هر دو به وضوح به ایده توسعه غزه از منظر پروژه املاک و مستغلات علاقمند هستند، نه به عنوان خانه‌هایی برای بیش از ۲ میلیون فلسطینی که در حال حاضر در آن منطقه به سر می‌برند. ترامپ گفت: “مردم جهان در آنجا زندگی خواهند کرد. آن را به مکانی بین المللی و غیرقابل باور تبدیل می‌کنیم. ظرفیت بالقوه موجود در نوار غزه باورنکردنی است”.

اظهارات ترامپ واکنش‌های خشمگینانه فلسطینیان و محکومیت‌های سریع طیف وسیعی از دولت‌ها در سراسر جهان را برانگیخت. تردید‌های زیادی در مورد دوام ایده ترامپ در سطوح مختلف وجود دارد. با این وجود، با توجه به رشد روزافزون منافع تجاری سازمان ترامپ در زمینه املاک و مستغلات در منطقه خاورمیانه، به نظر می‌رسد که باید اظهارات ترامپ و کوشنر دامادش را جدی فرض کنیم و آنان نیز در اجرای آن جدیت دارند.

منبع: دویچه وله

نظرات