به گزارش تجارت نیوز، بیش از ۳۰۰۰ میلیاردر در سال ۲۰۲۵ در سراسر جهان وجود دارند. اگرچه میتوان میلیاردرهایی در سرتاسر کشورهای جهان از آلبانی گرفته تا زیمبابوه پیدا کرد، اما اکثریت قاطع آنها در چند کشور و مرکز خاص زندگی میکنند. در واقع، حدود ۷۳ درصد از میلیاردرهای جهان تنها در ۹ کشوری که در این گزارش به آنها اشاره خواهیم کرد، سکونت دارند. اینفوگرافی که در ادامه میآید از سایت Statista و بر اساس فهرست میلیاردرهای جهانی Forbes گردآوری شده است.
پولدارترین افراد به تفکیک کشور
اینفوگرافی زیر، جزئیات تعداد میلیاردرها را در ۹ کشور برتر جهان نشان میدهد.
ایالات متحده و چین در مجموع ۱۴۱۶ میلیاردر دارند که نزدیک به نیمی از کل میلیاردرهای جهان را تشکیل میدهند. البته در این آمار، چین، هنگکنگ و ماکو را نیز در بر میگیرد.
در سطح بعدی، سه کشور دیگر با بیش از ۱۰۰ میلیاردر قرار دارند؛ هند با ۲۰۵ نفر، آلمان با ۱۷۱ نفر و روسیه با ۱۴۱ نفر.
نکته جالب توجه اینکه کانادا با داشتن ۷۶ میلیاردر در رتبه ششم قرار دارد که با رتبههای قبل از خود فاصله زیادی دارد اما همچنان این موقعیت باعث شده کانادا بالاتر از کشورهایی مانند ایتالیا، برزیل، بریتانیا، فرانسه، سوئیس، سنگاپور یا استرالیا قرار گیرد.
سه کشور دیگر که مراکز سکونت پولدارترین افراد محسوب میشوند، ایتالیا، برزیل و بریتانیا هستند.
مهاجرت میلیاردرها
با توجه به دسترسی تقریباً نامحدود به منابع، ثروتمندان بزرگ جهان بهراحتی میتوانند محل زندگی خود را تغییر دهند و اغلب این کار را برای بهینهسازی شرایط تجاری، تغییر سبک زندگی یا برنامهریزی برای میراثشان انجام میدهند.
در شرایط افزایش تنشهای ژئوپولیتیک، جنگهای تجاری و نوسانات بازار، افراد دارای ثروت خالص بالا (HNWIs) روز به روز بیشتر محل اقامت خود را مورد بازبینی قرار میدهند. برخی به دنبال حوزههای قضایی (قلمروهای دادرسی) باثبات با رژیمهای مالیاتی مطلوب هستند، در حالیکه برخی دیگر کشورهایی را ترجیح میدهند که ویزای سرمایهگذاری ارائه میدهند، در آنجا از دارایی آنها محافظت میشود یا قانون، حاکمیت قویتری در آن کشور دارد.
تعرفهها و محدودیتهای سرمایه نیز میتوانند بر تصمیمگیری ثروتمندان در انتخاب محل سکونت یا فعالیت تأثیرگذار باشند. با رشد نااطمینانی جهانی، مهاجرت استراتژیک ممکن است به راهکاری برای حفاظت از ثروت و امنیت شخصی میلیاردرها در آینده تبدیل شود.