کد مطلب: ۷۶۳۱۲۱

واکنش وزیر اقتصاد به برخی نگرانی‌ها درباره تورم‌زایی بودجه

واکنش وزیر اقتصاد به برخی نگرانی‌ها درباره تورم‌زایی بودجه

وزیر امور اقتصاد و دارایی امروز دوم اسفند 1401 در نشست خبری خود درباره تورم زایی بودجه اظهار نظر کرد و گفت: مانده بدهی دولت به بانک مرکزی بابت تنخواه گردان صفر است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره وضعیت تورم و گزارش مالی 11 ماهه امسال اظهار نظر کرد.

احسان خاندوزی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه گزارش مالی ۱۱ ماهه امسال تهیه شده است، اظهار کرد: در عملکرد ۱۱ ماهه امسال، ۱۱۴۷ همت مجموع درآمد پاییزی به خزانه بوده که معادل۹۰ درصد قانون بودجه است که نسبت به سال گذشته، حدود۶۰ درصد درآمدها افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در مالیات و سایر درآمدهای جاری دولت، قریب ۱۰۰ درصد مصوب بودجه محقق شده است.۱۱۵۴ همت مجموع هزینه ها و مصارف دولت بوده است که ۵۲ درصد نسبت به سال قبل مصارف دولت افزایش یافته است.

واکنش عجیب خاندوزی به سوال خبرنگار

خاندوزی در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره پراید 300 میلیونی و دلار 49 هزار تومانی گفت: جلسه بعد مطرح کنید؛ برای این سوال آماده نیستم!

رشد نقدینگی به ۳۴.۱ درصد رسید

سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: نرخ رشد نقدینگی کشور در ۱۲ ماهه امسال به ۳۴.۱ درصد رسیده است که روند کاهشی دارد.

وی افزود: میزان تولید صنایع بزرگ در دی ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۷.۲ درصد رشد داشته، رشد تولید در ۱۰ ماهه امسال نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته ۶.۷ درصد بوده است و در ۱۰ ماهه امسال بیشترین رشد تولید برای بخش خودرو و قطعات با ۳۴.۵ درصد بوده است. منسوجات ۳۰.۹ درصد، ماشین آلات و تجهیزات ۲۹.۴ درصد، محصولات فلزی ۱۸ درصد، دارو ۱۰.۷ درصد رشد داشته‌اند.

سخنگوی اقتصادی دولت با اشاره به اینکه پرداخت عمرانی دولت به۱۰۴ همت رسیده که هشت درصد افزایش یافته است، افزود: ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق فروخته شده را دولت بازپرداخت کرده است که ماهانه۱۱/۵ میلیارد تومان در این زمینه هزینه شده است. مانده بدهی دولت به بانک مرکزی بابت تنخواه گردان صفر است. این عدد سال قبل۴۵ هزار میلیارد تومان بوده که این یعنی دولت انضباط بودجه ای را رعایت کرده است.

خاندوزی عنوان کرد: با توجه به آمار بانک مرکزی، در دوازده ماهه منتهی به پایان دی، رشد نقدینگی به ۳۴.۱ درصد رسیده است. پیش بینی‌ها این است که از محل کسری بودجه و رشد نقدینگی، شاهد چشم انداز بهتری خواهیم بود.

سخنگوی اقتصادی دولت درباره صدور مجوزهای صنفی گفت: این کار از ۱۲ بهمن ماه آغاز شده اما نیازمند این بود که پاسخ استعلامات بر خط باشد و کندی به این دلیل است که در این استعلامات اختلالاتی به وجود آمده که امیدوارم این مشکل فنی برطرف شود.

خاندوزی درباره تفاهم نامه در سفر چین برای مبادله با یوآن ، خاطرنشان کرد: سیاست دولت در زمینه تسویه تجاری این بوده است که از حداکثر ظرفیت ارز محلی استفاده کند و دلار و یورو را به صفر یا حداقل برساند. در روسیه هم چنین موضوعی مطرح شد و توافق خوبی حاصل شد. طرف چینی هم از این مسأله استقبال کرد. تا الان هم مبادلات بر اساس یوان صورت گرفته و سهم مبادلات غیر یوآنی حداقل بود. البته به تسهیل در این روند نیاز بود که بانک مرکزی مذاکرات لازم را با طرف چینی انجام داده است.

وی درباره سیاست دولت در خصوص ایجاد عدالت و شفافیت پرداخت‌ها، بیان کرد: مسأله حقوق و دستمزدها در دستگاه های دولتی ، شفاف شد. از۴۵۰ شرکت دولتی، نزدیک ۳۴۰ شرکت مکلف شده اند و اطلاعات حقوق و دستمزد از مدیرعامل تا کارمندان در سامانه ثبت شده است. البته در برخی ماه ها اطلاعات ناقص است اما مجموعا ثبت این اطلاعات شفافیت زیادی پیدا کرده است. درباره زیرمجموعه های شرکت‌های دولتی دچار نقصان اطلاعات هستیم و به اصلاح قانون در این زمینه نیاز دارد. برخی شرکت‌ها یا بانک‌ها که دولت فقط مقداری سهام دارد، مکلف به رعایت سقف پرداخت نیستند. باید احکام دقیق‌تری درباره این دو نوع شرکت اخیر در نظر گرفته شوند تا اطلاعات این شرکت‌ها هم شفاف شود. مسأله شفافیت و عدالت در دستمزدها در شرکت‌های دولتی پیگیری شده است.

خاندوزی اعلام کرد که تا امروز مبادلات بر اساس یوآن صورت گرفته و سهم مبادلات غیریوآنی به حداقل رسیده است و سیاست دولت در زمینه تسویه تجاری این بوده است که از حداکثر ظرفیت ارز محلی استفاد کند و دلار و یورو را به صفر یا حداقل برساند.

راهکارهایی برای مهار تورم

خاندوزی در پاسخ به پرسشی در خصوص راهکار دولت برای مهار تورم، تصریح کرد: کنترل تورم دغدغه مهم مردم و اولویت دولت است. در زمینه مهار تورم چند دسته سیاست داریم که همزمان اجرا شد. در نفت ماه اول دولت موفق شد تورم را کاهش دهد، اما از اردیبهشت امسال مسایل داخلی و خارجی شرایط را متفاوت کرد و یک موج تورم جهانی ایجاد شد، اما در برابر موج تورم داخلی و خارجی، سیاست کنترلی نقدینگی اجرا شده است. کسری بودجه را به صفر رسانده‌ایم. اجرای سیاست‌های منجر به رشد اقتصادی ، کاهنده تورم است. حدود ۳ درصد رشد اقتصادی در شش ماه اول امسال داشته‌ایم. با این حال انتظارات تورمی جدید شکل گرفت و در ارز، طلا و دارایی نوسان قیمت ایجاد شد که دولت در حال تلاش است تا با افزایش قیمت ارز، شاهد افزایش قیمت‌های کالاهای دیگر نباشیم. امیدواریم افتتاح مرکز مبادله هم کمک کند.

ادامه عرضه خودرو در بورس

خاندوزی درباره رویکرد دولت درباره روش‌های ارائه خودرو گفت: روش قرعه‌کشی مثل سایر روش‌ها مزایا و معایبی دارد و سیاستگذار باید بهترین روش را در هر مقطع انتخاب کند. ما در حال حاضر سازوکار ارائه خودرو در بورس را ادامه می دهیم.

بازار ارز به ثبات می‌رسد؟

خاندوزی درباره علت افزایش نرخ ارز تصریح کرد: ما وقتی درباره مصارف و منابع ارزی صحبت می‌کنیم، در شش ماهه اول امسال شاخص‌ها موید این بود که بازار به نحو مطلوب اداره می‌شد، اما بدخواهان مردم ایران از طریق هراس آفرینی و القای انتظارات تورمی، موجب ایجاد برخی رفتارها در داخل شد و کانال‌های تلگرامی و کانال‌های قماری عددهایی ساختند که با واقعیت کشور تناسبی نداشت. همه ما انتظار داریم سیاست‌های اقتصادی ثبات را بازار ارز برگرداند. با تدبیر جدید بانک مرکزی و مرکز مبادله امیدواریم که شاهد بهبود شرایط در هفته‌های آینده باشیم.

راهکار دولت برای جلوگیری از گرانی کالا

سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اصلاح شیوه حکمرانی اقتصادی برای ممانعت از گرانی کالاها، گفت: واقعیت اقتصاد ایران این است که ایرادات ساختاری با سرپوش درآمدهای نفتی دیده نشود. از سال 1391 این ایرادات مکشوف شده است و فرصت خوبی برای اصلاح اقتصادی در دهه۹۰ را از دست دادیم . اکنون به عزم جدی برای جبران عقب ماندگی نیاز است. باید انگیزه فعالان اقتصادی را افزایش دهیم تا از رکود یا رشد اقتصادی منفی خارج شویم که در این زمینه اقدامات مختلفی برای حمایت از تولید انجام شده است. یک دوره جدید از تامین مالی بخش واقعی اقتصادی را آغاز خواهیم کرد. تلاش کردیم موتورهای تورمی را کنترل کنیم و مانع فرار مالیاتی شویم که شاهد افزایش پنجاه درصدی درآمد در این زمینه هستیم. افزایش دستمزدها و یارانه‌ها نیز برای جبران بخشی از شکاف درآمدی انجام شد. در ۱۴۰۱ شاهد کاهش شکاف طبقاتی هستیم، ولی این اقدامات اصلا کافی نیست. غلط بودن روش اداره شرکت‌های دولتی برای این بود که دولت‌ها پشت دیوارهای سیمانی تصمیم می ‌رفتند اما ما دنبال شفافیت و تصمیم گیری در اتاق های شیشه‌ای هستیم.

منبع: ایسنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • سعید

    این نشان می ده فضای فکری مسوولین و مردم چقدر با هم متفاوته