کد مطلب: ۲۰۵۲۰۶

نقش بانک‌ها در دلار ۵ هزار تومانی

نقش بانک‌ها در دلار ۵ هزار تومانی

منابع بانکی باید در جهت سرمایه‌گذاری شکل گیرد و نباید به هیچ وجه به سمت سفته‌بازی، لیزینگ، پول بازی، خرید و فروش ارز، خرید و فروش ارز مجازی برود.

یکی از چالش‌های نظام بانکی ما جدا شدن از ماموریت‌های اصلی اش و رفتن به سمت اقداماتی مانند بنگاه‌داری است، بنابراین ناکارآمدی بانکی در پشت تورم مخفی شد و عملا بانک‌ها را در فضای رقابتی و واقعی اقتصاد نمی‌توانیم ارزیابی کنیم. این اظهارات پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس است که در مذمت بنگاه‌داری بانک گفته شده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، عبدالمجید شیخی گفت: مجوز بانکداری یک حق عمومی است و دادن مجوز تاسیس بانک حق خصوصی تلقی نمی‌شود، با مدیریت تاسیس بانک‌ها تکلیف اقتصاد را به عده‌ای سپرده و این عده به هیچ امری پاسخگو نیستند.

وی افزود: این تفکر اروپا را به بن بست رساند، ولی از آنجایی که تکلیف اقتصاد اروپا در دستان سرمایه‌گذاران یک درصدی صهیونیست بوده اروپایی‌ها نتوانستند اصلاحات کامل را در بانکداری خود انجام دهند.

شیخی در ادامه گفت: بنابر اظهارات فوق، باید سیاست‌های اجرایی بانک‌ها در راستای سیاست اقتصادی نظام باشند و حق ندارند به صورت خود مختار عمل کرده و برای منافع شخصی منافع عموم مردم را نادیده بگیرند.

وی افزود: منابع بانکی باید در جهت سرمایه‌گذاری شکل گیرد و نباید به هیچ وجه به سمت سفته بازی، لیزینگ، پول بازی، خرید و فروش ارز، خرید و فروش ارز مجازی برود و تمام این امور به عنوان دلالی شناخته شده و بانک به هیچ وجه حق دلالی ندارد.

بانک باید در راستای سیاست‌های پولی اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های شورای پول و اعتبار حرکت کرده و بانکداری باید به سمت سرمایه‌گذاری و دادن تسهیلات به متضاضیان حرکت کند.

طبق اظهارات این کارشناس اقتصادی داشتن شرکت صرافی برای بانک‌ها دلالی محسوب شده و باعث عملی نشدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌شود.

طبق گفته مقامات بانک مرکزی یکی از عوامل افزایش قیمت دلار و رسیدن به مرز 5000 تومان خرید سرمایه داران خاص است که باعث التهاب بازار می‌شوند، بانک‌ها با منابع کلانی که در اختیار دارند به راحتی می‌توانند این بازار را به هم ریخته و نابود کنند و شاید به علت است که زور بانک مرکزی به خریداران عمده ارز نمی‌رسد و مجبور است اسامی این شرکت‌ها را به سازمان امور مالیاتی بدهد.

بنگاه‌داری بانک‌ها در مسکن، ارز و عوامل دیگر باعث فربه‌تر شدن نظام بانکی و نابودی بیشتر بخش خصوصی است و هیچ نهادی هم وجود ندارد که به تخلفات بانک‌ها رسیدگی کند. تنها مردم هستند که با گرانی ارز روز به روز فقیرتر می‌شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.