کد مطلب: ۱۶۹۸۱۶

۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه تعمیرات سالانه نیروگاه‌ها

۱۵۰۰ میلیارد تومان هزینه تعمیرات سالانه نیروگاه‌ها

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی نیروگاه‌های حرارتی کشور گفت: هزینه تعمیرات سالانه نیروگاه‌های کشور ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که از این مقدار ۵۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش نیروگاه‌های دولتی است.

محسن طرزطلب، با اشاره به اینکه هزینه تعمیرات نیروگاه‌های بخش خصوصی از محل فروش برق پرداخت می‌شود، افزود: صددرصد سرویس و تعمیرات نیروگاه‌ها در شرکت‌های پیمانکار داخلی انجام می‌شود، به جز قطعات محدودی که تولید آن در داخل کشور صرفه اقتصادی ندارد و باید از خارج تهیه شود.

وی ادامه داد: بعد از پیک تابستانی ۵۵ هزار و ۴۰۰ مگاواتی تابستان امسال از ۱۵ شهریور تعمیرات نیروگاهی شروع شد و قرار است بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده تا قبل از پیک سال آینده یعنی اواسط خرداد ۹۷ تعمیرات دوره‌ای همه نیروگاه‌های خصوصی و دولتی به پایان برسد.

وی اضافه کرد: برنامه‌ریزی دقیقی در شرکت برق حرارتی انجام شده تا هر هفته تعدادی از نیروگاه‌ها از مدار خارج و آماده تعمیر و بازسازی شوند و تعدادی که تعمیرات آنها تمام شده، وارد مدار تولید شوند.

طرزطلب با تاکید بر اینکه در حال حاضر نسبت به زمان پیک تابستان بیش از ۲۰ هزار مگاوات کمتر تولید و مصرف داریم، افزود: حداکثر مصرف برق در روزهای اخیر به ۲۷ تا ۳۳ هزار مگاوات رسیده است. آمادگی نیروگاه‌ها در سال جاری به بیش از ۹۹ درصد رسید که این رقم در سال ۹۵، ۹۸ و نیم‌درصد بود. تلاش می‌کنیم در حوزه تعمیرات، نگهداری و بهره‌برداری از نیروگاه‌ها در سال آینده و پیک تابستان ۹۷ آمادگی نیروگاه‌ها را ۹۹ تا ۱۰۰ درصد حفظ کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه شرکت‌های داخلی توان و ظرفیت لازم برای پذیرش سفارش‌های خارجی در بخش تعمیرات نیروگاهی را نیز دارند، افزود: این شرکت‌ها تلاش می‌کنند در حوزه کشورهای همسایه در مناقصات شرکت کنند و توفیقاتی هر چند محدود در زمینه تعمیرات کسب کردند که جا دارد در این حوزه بیشتر کار شود.

مدیرعامل شرکت نیروگاه‌های حرارتی کشور درباره موانع حضور شرکت‌های ایرانی برای فعالیت در زمینه تعمیرات نیروگاهی گفت: ارتباط میان کشورها مانعی است که شرکت‌های داخلی با آن مواجهند که باید این امکان فراهم شود تا شرکت‌های داخلی بتوانند در کشور هدف فعالیت تجاری داشته باشند در مناقصات آنها شرکت کنند.

وی با اشاره به اینکه برای تامین تجهیزات نیروگاهی در دنیا معمولا با شرکت‌های سازنده قرارداد بسته می‌شود، افزود: در این صورت شرکت‌های بهره‌بردار مطمئن می‌شوند مشکلی از بابت تامین قطعات و بهره‌برداری ایجاد نخواهد شد. به همین دلیل در این حوزه فعالیت بسیار کم است و بیشتر چند شرکت مطرح و اصلی سازنده نیروگاهی فعالیت می‌کنند.

طرزطلب در پاسخ به این سوال که چرا برخی شرکت‌های بخش خصوصی در مناقصات خارجی برنده می‌شوند اما کشور هدف کار را به آنها نمی‌سپارد، گفت: دولت باید از شرکت‌های خصوصی که تعمیرات نیروگاهی انجام می‌دهند در زمینه تاییدیه و ضمانت‌نامه لازم حمایت کند، چون شرکت دولتی فعال در این زمینه نداریم و دولت سهامدار شرکت‌های تعمیرات نیروگاهی است.

مدیرعامل شرکت نیروگاه‌های حرارتی کشور در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که آیا توانمندی شرکت‌های داخلی برای صادرات خدمات فنی مهندسی در بخش تعمیرات وجود دارد، گفت: توانمندی و ظرفیت خوبی در داخل کشور داریم که در کشورهایی که سازنده تجهیزات نیروگاهی نیستند و می‌خواهند وابستگی آنها به سازنده اصلی کمتر شود می‌توان فعالیت کرد، گرچه این فضای کار محدود است.

وی گفت: بیشترین سود و منافعی که شرکت‌های سازنده تجهیزات نیروگاهی عایدشان می‌شود از محل فروش تامین تجهیزات پس از ساخت نیروگاه است که در درازمدت می‌توانند آن نیروگاه را پشتیبانی کنند، به همین دلیل شرکت‌های سازنده معروف دنیا اجازه ورود به سایر شرکت‌ها در این بازار را نمی دهند.

طرطلب در پایان اظهار کرد: گفتنی است در نیروگاه‌های گازی بیشتر پره‌های توربین یا ژنراتور تعویض می‌شود و به طور کل تمام قطعات داغ نیروگاهی بعد از کارکرد مشخص باید بازسازی و تعمیر شود، به طور مثال توربین‌های نیروگاهی بعد از ۳۳ هزار ساعت کار معادل ۴ سال، بازسازی می‌شوند.

منبع: مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.