موضوعات داغ: # ارزش معاملات # پایان بورس # حجم معاملات # شاخص کل # شاخص هم وزن # قیمت سکه # قیمت طلا # قیمت طلا و سکه

واسطه ها به فعالان اقتصادی تبدیل می شوند

  مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران،گفت: فعالیت واسطه ها به عنوان اخلال گران اقتصادی، در بازارمالی یا مشتقه به فعالیتی سودمند تبدیل می شود.به گزارش تجارت نیوز،حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران در نشست بررسی نقش بورس کالای ایران در بازار تولیدات صنعتی، گفت: از سال 82، طبق مفاد قانون برنامه سوم سازو […]
 

مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران،گفت: فعالیت واسطه ها به عنوان اخلال گران اقتصادی، در بازارمالی یا مشتقه به فعالیتی سودمند تبدیل می شود.به گزارش تجارت نیوز،حامد سلطانی نژاد، مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران در نشست بررسی نقش بورس کالای ایران در بازار تولیدات صنعتی، گفت: از سال 82، طبق مفاد قانون برنامه سوم سازو کارعرضه ارائه کالا و محصولات بر اساس نرخ بازار و مبتنی بر عرضه و تقاضا ایجاد شد. از سال 83، بورس کالای کشاورزی و در سال 86، بورس اوراق بهادار تشکیل شد. همچنین در سال 88، سازمان فرابورس و در سال گذشته نیز بورس انرژی راه اندازی شد.

وی با اشاره به معامله 23 هزار تن کالا در بورس، بیان کرد: در حوزه بازار مالی و قراردادهای اتی بالغ بر 16 هزار میلیارد تومان معاملات مشتقه صورت گرفته است.
سلطانی نژاد با بیان اینکه در سال 94، بالغ بر 26 هزار تن محصول در بازارمالی و فیزیکی معامله شده است، افزود: این میزان در 6 ماهه سالجاری به حدود 30 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است به نحویکه 15 هزار میلیارد تومان به بورس کالای ایران و 15 هزار یلیارد تومان به معاملات بازار فیزیکی اختصاص داشته است.
وی با اعلام اینکه هدف بورس کالای ایران تسهیل معاملات و کشف نرخ کالای اساسی است، خاطرنشان کرد: در صددیم در افق چشم انداز به مرجع قیمت گذاری کالاهای اساسی برای فعالان بازار تبدیل شویم.
مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران، در خصوص استراتژی سازمان، تصریح کرد: به منظور پوشش ریسک فعالان بازارکالایی به دنبال توسعه ابزارهای مشتقه هستیم. به نحویکه در آینده معاملات سلف و نسیه را برای برخی محصولات به ابزارهای مشتقه تبدیل خواهیم کرد.
وی با اشاره به جذب واسطه ها در بازارکالایی، عنوان کرد: خاصیت بازارمالی یا مشتقه، جذب واسطه ها است. زیرا واسطه ها می توانند برای اقتصاد مفید باشند به شرطی که قواعد بازی توسط ما تعیین شود. لذا بازارمالی امکان ایجاد تامین مالی از سوی واسطه ها را به وجود می آورد.
سلطانی نژاد افزود: تقابل واسطه ها به جای درگیرشدن با تولیدکنندگان سبب می شود تا قیمت مناسب ناشی از تقابل بازارمالی ایجاد شود. لذا باید به جای حذف واسطه ها از توانمندی آنان بهره مند شویم.
وی با تاکید بر تبدیل اقتصاد کنترل محور به اقتصاد نظارت محور، گفت: سازمان بورس کالا می تواند سازوکار مناسبی برای نظارت بر بازارباشد. همچنین اوراق بهادارسازی می تواند کسانی را که اساسا فعال بازار نیستند را نیز وارد این بازار کند.
مدیرعامل سازمان بورس کالای ایران، با اشاره به صدور گواهی سپرده یا قبض انبار را امکانی برای وثیقه گذاری دانست.
وی با اشاره به ایجاد امکان سلف فروشی در بورس، بیان کرد: در سلف موازی امکان ورود سایرافراد که تولیدکننده نیستند نیز فراهم شده است. همچنین ایجاد امکان تامین مالی فروشندگان کالا از طریق معاملات قراردادهای سلف و سلف موازی فراهم شده است. ضمن اینکه ایجاد امکان تامین مالی خریداران کالا از طریق معاملات قراردادهای نسیه و اوراق خرید دین نیز ایجاد شده است.
سلطانی نژاد، با اشاره به تامین مالی 2 هزار و 650 میلیارد تومان از نوع اوراق سلف موازی، افزود: همچنین صندوق های کالایی و ارزی به منظور ایجاد امکان جذب سرمایه گذاری عمومی و بکارگیری ظرفیت نهادهای مالی در تامین مالی معاملات بازار کالایی تشکیل شده است.
وی با اعلام اینکه 10 تا 15 درصد محصولات در بورس کالا به منظور صادرات، معامله می شود، افزود: از ظرفیتهای قانونی بورس کالا، بهره وری بخش کشاورزی است که مشمول حمایت دولت در بورس کالا می شوند. در حال حاضر از 65 هزار کشاورزجوکار 45 هزار نفر توانسته اند پول خود را دریافت کنند.
سلطانی نزاد، با تاکیدد بر تنظیم بازار از طیق بورس کالا، افزود: تا کنون بالغ بر 2 هزار و 650 میلیارد تومان تامین مالی از طریق اوراق سلف صورت گرفته است.
نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی