کد مطلب: ۵۴۵۳۸۷

واکسن‌های ایرانی قابل اعتماد هستند؟

واکسن‌های ایرانی قابل اعتماد هستند؟

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران می‌گوید با نهایی شدن صدور مجوز تولید و تلقیح انبوه واکسن ایرانی کرونا، مردم نباید نسبت به آن نگرانی داشته باشند. این نگاه که ایران در این زمینه تجربه ندارد به هیچ عنوان درست نیست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، محمود نجفی عرب، رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران، اظهار کرد: ایران از چند دهه قبل در عرصه ساخت و تولید واکسن فعالیت کرده و در سال‌های گذشته بسیاری از واکسن‌های موردنیاز برای پیشگیری از بیماری‌های مختلف در داخل و با استفاده از ظرفیت‌های بومی تولید شده است. از این رو این نگاه که ایران در این زمینه تجربه ندارد به هیچ عنوان درست نیست.

وی با بیان اینکه در واکسن‌هایی که در داخل تولید می‌شود، فرایند نظارت، صدور مجوز و ارزیابی نتایج همگی توسط دستگاه‌های داخلی صورت می‌گیرد، بیان کرد: سازمان غذا و دارو و سایر دستگاه‌های مربوط به این حوزه، در ایران تجربه طولانی دارند و عملکرد آنها نیز قابل دفاع بوده است. از این رو اگر واکسنی از تمام این مراحل نظارتی عبور کند و رسما مجوز تولید انبوه بگیرد، مردم نباید هیچ نگرانی داشته باشند و این واکسن نیز مانند سایر واکسن‌های تولیدی کشور قابل اطمینان خواهد بود.

رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران درباره تاکید بر لزوم دریافت مجوزهای بین المللی برای تولید واکسن نیز توضیح داد: این موضوع تا حدی به رویه داخلی کشورها بازمی‌گردد. بسیاری از واکسن‌های بین المللی که امروز در نقاط مختلف جهان مصرف می‌شوند نیز ابتدا وارد چرخه مصرف شدند و سپس مجوز سازمان بهداشتی جهانی یا سایر نهادهای بین المللی را اخذ کردند.

نجفی عرب ادامه داد: ایران نیز در این رابطه مشکلی ندارد. من در جریان جزئیات نیستم اما این احتمال وجود دارد که حتی مقدمات دریافت مجوز برخی از واکسن‌های ایرانی از سازمان بهداشت جهانی آغاز شده باشد یا در آینده اقدامات لازم برای آن انجام شود.

وی درباره آخرین وضعیت واردات واکسن از سوی شرکت‌های بخش خصوصی نیز گفت: متاسفانه با توجه به تاخیری که در سیاست‌های اجرایی به وجود آمد، واکسن‌های پیش بینی شده از سوی بخش خصوصی از دسترس خارج شد و با توجه به تقاضای گسترده‌ای که برای واکسن در جهان وجود دارد، پیدا کردن ظرفیتی جدید کاری دشوار است. هرچند شرکت‌های بخش خصوصی کار خود را پیگیری می‌کنند اما با توجه به اینکه تولید انبوه واکسن ایرانی در آینده نزدیک رخ خواهد داد، باید دید تا چه حد این واردات ممکن می‌شود.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت با پایان یافتن بررسی‌ها، احتمالا نخستین دوزها از واکسن ایرانی کرونا تا پیش از پایان خرداد ماه رسما تزریق خواهد شد.

بخش خصوصی ماه قبل اعلام کرد که مقدمات واردات شش میلیون دوز واکسن کرونا را فراهم کرده اما پس از چند هفته مشخص شد با توجه به پیچیدگی‌های اجرایی صدور مجوز واردات، عملا این واکسن‌ها از دسترس کشور خارج شده‌اند.

منبع: ایسنا

آخرین اخبار اقتصادی را از کانال تلگرام تجارت‌نیوز دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • آرمین

    انستیتو پاستور و موسسه رازی با توجه به سابقه ی درخشانی که در تولید واکسن دارن و ماه هاست بر روی واکسن های خودشون به نام های کنژوگه و کووپارس تحقیق و تست می کنن قبول دارم، اما کووبرکت با توجه به اینکه سابقه ای در این مورد نداره به هیچ وجه قبول ندارم!!! تمام تجهیزات برکت مال چین هست و خیلی ها میگن همون سینوفارم هست و دارن مونتاژ و تحت لیسانس تولید می کنن! در ثانی هیچ اطلاعات مفیدی در مورد کووبرکت نمیدن و میزان تاثیرش نامشخص هست پس عقل حکم می کنه بین واکسن های ایرانی کنژوگه و کووپارس استفاده کنیم! بین خارجی ها هم اسپوتنیک خوب هست

  • ناشناس

    من که به هیچ واکسنی که در داخل ایران تزریق میشه کوچکترین اعتمادی ندارم ازکجامعلوم که حتی این واکسنهای نامعتبر را درست ودردمای مناسب نگهداری می کنند جان هموطنان هم که از نظر مقامات باصطلاح بهداشتی وغیر بهداشتی هیچ ارزشی نداره باورندارید یک سری به بهشت زهرا بزنیدمثل پدر ومادرم مرحومم که اخیرا به رحمت خدا رفتند-ازسوی دیگر این همه هموطن راملاحظه کنید که برای تزریق واکسن معتبر حاضرند پول کلان خرج کنند وبه ارمنستان ویا سایر ممالک سفرکنند.