به گزارش تجارتنیوز، در بین بازارهای طلا، دلار، بورس و سکه تنها بازار سرمایه است که در یک سال اخیر رشد نداشته، اما سه بازار دیگر همپای هم رشد کردهاند.
بورس
شاخص کل بورس که خرداد پارسال روزهای اوج خود را سپری میکرد و در یک روز ۴۰ هزار واحدی رشد میکرد حالا کجدار و مریز حرکت میکند.
براساس دادههای سازمان بورس و اوراق بهادار، شاخص کل بورس در پایان خرداد پارسال روی سطح یک میلیون و ۲۷۰ هزار واحدی قرار داشت اما در حال حاضر روی سطح یک میلیون و ۱۶۶ هزار واحدی ایستاده است.
شاخص کل در یک سال اخیر ۱۰۴ هزار واحد افت کرده که بازدهی منفی ۸٫۱ درصدی را برای سرمایهگذاران بورسی داشته است.
طلا
در مقابل بورس سه بازار طلا، سکه و ارز رشد کردهاند اما رشد یکسان. طلای ۱۸ عیار در این یک سال ۲۴۷ هزار تومان افزایش قیمت داشته است.
طبق دادههای شبکه اطلاعرسانی طلا، سکه و ارز، هر گرم طلای ۱۸ عیار در پایان خرداد پارسال روی نرخ ۷۸۰ هزار تومان خرید و فروش میشده اما در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۷ هزار تومان قیمت دارد.
فردی که قبل از تابستان پارسال طلا خریده در حال حاضر داراییاش ۳۱٫۶ درصد رشد کرده است.
سکه
سکه نیز رشدی همپای طلا داشته و در یک سال اخیر ۳۰٫۵ درصد افزایش قیمت تجربه کرده است.
قیمت هر عدد سکه امامی در حال حاضر ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است اما مدت پارسال همین روزها حدود هفت میلیون و ۸۴۰ هزار تومان خرید و فروش میشده است.
در یک سال اخیر هر عدد سکه طرح جدید بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رشد کرده است.
دلار
شاخص بازار ارز پس از طلا و سکه در رده سومین بازدهی یک سال اخیر قرار دارد. هر عدد دلار آمریکا در از اواخر خرداد پارسال تاکنون پنج هزار و ۲۵۰ تومان افزایش قیمت داشته است.
براساس نرخهای اعلامی صرافی ملی، هر دلار آمریکا در پایان فصل بهار پارسال ۱۸ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت داشته اما در حال حاضر حدود ۲۳ هزار و ۶۰۰ تومان معامله میشود. یعنی در یک سال گذشته دلار ۳۰٫۵ درصد رشد کرده است.
تجارت نیوز؛
دلیل این که بورس در این یک سال اخیر نسبت به سایر بازارها، نه تنها رشد نکرده بلکه دچار افت شده است، چیست؟
یکی از دلایل اصلی آن به گفته کارشناسان شوک ارزی ( افزایش بیش از اندازه قیمت دلار در مدت زمان کوتاه) بود که ارزش سهام را به صورت کاذب بالا برد و به دنبال آن با ورود حجم زیاد نقدینگی این حباب بیشتر هم شد و در مرداد ۹۹ با خروج نقدینگی بخش زیادی از این حباب تخلیه شد و سهام دچار افت قیمتی شدند در صورتی که اگر مبنای رشد سهام به جای افزایش قیمت دلار و ورود حجم بالای نقدینگی، عملکرد شرکت ها و صنایع سهامی قرار می گرفت و سرمایه گذاران با تحلیل عملکرد شرکت ها، سرمایه گذاری می کردند دچار چنین زیانی نمی شدند.
حتی شاید یکی از علل پنهان رشد ارزش سهام در حال حاضر، همان رشد قبلی قیمت دلار بوده که به مرور زمان باعث افزایش رشد تورم و کاهش قدرت خرید مردم شده و فروش و تولید شرکت های سهامی (به ویژه سهام خرد) را پایین آورده و هزینه های آنها را بالا برده و در سوددهی شرکت ها و افزایش ارزش سهام آنها تاثیر منفی گذاشته است.
پس به نظر می رسد اگر نرخ دلار تثبیت شود و تورم مهار شود نفع بیشتری برای بورس و سهام داران داشته باشد.