کد مطلب: ۵۸۶۰۴۸

دلار ارزان می شود؟ / پیش‌بینی بازارهای مالی در مهر ۱۴۰۰

دلار ارزان می شود؟ / پیش‌بینی بازارهای مالی در مهر ۱۴۰۰

با توجه به روند نزولی بازارهای مالی از جمله ارز و سکه، کارشناسان این حوزه در مورد پیش بینی بازارهای مالی در مهر ۱۴۰۰ نظرات مختلفی را ارائه می‌کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، در هفته‌ای که گذشت یکی دیگر از ریسک‌های که بر سر بازار سرمایه سایه انداخته بود کنار رفت. ریسک ریاست بانک مرکزی، مسندی که می‌تواند با تفکرات و تصمیمات خود بازار سرمایه را به حاشیه یا متن نظام اقتصادی کشور ببرد.

حالا با انتخاب علی صالح‌آبادی، بورسی‌هایی که در تردید بودند امروز با نگاه مطمئن‌تری به این بازار نگاه می‌کنند. شاهد این مدعا حجم و ارزش کم معاملات چند هفته اخیر بورس است که کارشناسان یکی از دلایل آن را همین تردیدهای سهامداران می‌دانند.

بورس
کاهش قیمت یورو بیشتر از دلار

در این هفته نرخ دلار و یورو روند نزولی داشت و دلار ۵/۳۹ درصد افت قیمت را تجربه کرد و یورو نیز ۷/۲۹ درصد کاهش نرخ را تجربه کرد به طوری که دلار به کانال ۲۷ هزار تومانی برگشت و یورو نیز در کانال ۳۲ هزار تومانی نوسان محدود داشت.

دلار

حباب سکه به ۴۵۰ هزار تومان رسید

نرخ سکه همسو با نرخ ارز کاهش یافت و سکه با کاهش ۰/۸ درصدی از کانال ۱۲ میلیون تومانی فاصله گرفت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز بیش از ۸ هزار تومان ارزان شد و در پله یک میلیون و ۶۰ هزار تومان ایستاد.

طلا و سکه
محمد کشتی آرای، نایب رئیس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای آینده گفت: در هفته گذشته داد و ستدها به شدت کاهش یافت و با افت کم سابقه ای همراه بود و پیش بینی می شود در این هفته باتوجه به اتمام ماه صفر بازار از رونق خوبی برخوردار شود و اگر تقاضا برای خرید سکه افزایش یابد امکان افزایش قیمت و حباب برای آن وجود دارد.

او افزود: به نظر می رسد در این هفته نرخ ارز روند نزولی داشته باشد اما نرخ اونس جهانی به نظر نمی رسد که تغییرات محسوسی داشته باشد ولی با کاهش نرخ ارز در بازار نرخ طلا و سکه در همین محدوده کنونی باقی خواهد ماند.

۳ عامل بر نرخ ارز تاثیر گذاشت

رضا زنگویی، کارشناس اقتصادی نیز درباره وضعیت بازار ارز در روزهای آینده گفت: طی چند سال اخیر در پی تحریم های متعدد، دولت همواره برای مهار افزایش نرخ ارز دست به عرضه دلار در بازار زده است و از ذخایر ارزی کشور کمک گرفته است و این مهم سبب شده تا شاهد کاهش شدید ذخایر ارزی کشور باشیم. هر گاه دولت تزریق ارز به بازار را کم کند نرخ ارز در اندک زمانی افزایش می یابد.

او افزود: در حال حاضر سه مورد اصلی ترین عوامل تاثیر گذار در نرخ ارز هستند. اولین عامل مساله مذاکرات وین و نتیجه آن است، عامل دوم، تصمیم ایران در مورد اف‌ای‌تی‌اف است و عامل سوم، به سیاست‌های اقتصادی و پولی بانک مرکزی برمی‌گردد. همه با روی کار آمدن دولت جدید امیدوار بودن این ۳ عامل به شیوه ای مدبرانه مدیریت شود تا مساله ارز سروسامان پیدا کند اما با روی کار آمدن دولت جدید و عدم اتفاق مثبتی برای این عوامل نه تنها شاهد کنترل نرخ ارز نبودیم بلکه نرخ ارز بین ۱۲تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

راه‌ ورود ارز به کشور مسدود است

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر هیچ گونه راهی برای ورود ارز کافی به کشور وجود ندارد و حجم ذخایر ارزی نیز به شدت کاهش یافته است و همچنین با توجه به اینکه هیچ گونه اقدامی برای برگشت به برجام صورت نپذیرفته باید پی برد که نرخ ارز بیشتر از ۲۸۰۰۰ هزار تومان است.

او گفت: اما دلیل کاهش ۲۰۰تا ۳۰۰ تومانی نرخ ارز و بازگشت دلار به کانال ۲۷ هزار تومان در تاریخ ۱۴ مهر به دلیل انتخاب رئیس جدید برای بانک مرکزی است، زیرا امید مردم برای کاهش نرخ ارز به رئیس جدید است. اما باید به این نکته توجه داشت که تا راه های ورود ارز به کشور فراهم نشود نرخ دلار رفته رفته افزایش می یابد و هر گونه کاهش قیمت مقطعی خواهد بود و در روزهای آینده شاهد برگشت دلار به کانال ۲۸۰۰۰ تومان خواهیم بود.

بازار سرمایه در هفته‌های اخیر روند خنثی داشته است

فرهنگ حسینی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با تحولات بورس در هفته آینده گفت: بازار در هفته های اخیر روند خنثی داشته است. عمده سرمایه گذاران و تحلیلگران در حال بررسی شرایط بازار و گرفتن تصمیمات اقتصادی براساس شرایط جدید هستند. بخشنامه جدید تعیین نرخ خوراک شرکت‌های پالایشی فضا را تا حدودی تغییر داد و تحلیل پذیری و شفافیت را به لحاظ زمان‌بندی افزایش داد. در شرایط فعلی بازار در حال رصد این موارد و واکنش احتمالی به آن است.

این کارشناس بازار سرمایه به این پرسش که در هفته آتی چه پیشامدهایی می‌تواند بر روند بازار سرمایه اثر بگذارد؟ بیان کرد: خبر انتصاب صالح آبادی به ریاست کل بانک مرکزی که سابقه طولانی در حوزه بورس و بازار سرمایه دارد، می تواند در هفته پیش رو با رویکرد مثبت فعالان بازار سرمایه همراه شود. از طرف دیگر نگاه بازار به تغییر قیمت ارز و تاثیر پذیری شرکت های صادرات محور، دوخته شده است.

او به این پرسش که چه صنایعی در هفته پیش رو می‌توانند پیشرو بازار باشند؟ پاسخ داد: قیمت جهانی به خصوص در حوزه فرآورده های ناشی از گاز در حال جهش و رشد است. نفت ۸۰ دلاری و تداوم رشد قیمت گاز باعث افزایش قیمت متانول، اوره و میعانات گازی شده که می تواند به رشد و سودآوری این گروه که بخشی از شرکت‌های صنعت پتروشیمی هستند منجر شود. این گروه و هلدینگ های آن در هفته های اخیر شدیدا مورد توجه فعالان بازار قرار گرفتند و رشد قیمتی خوبی را تجربه کردند، بنابراین دوباره پتانسیل رشد دارند.

روند احتمالی ورود و خروج پول

حسینی در رابطه با روند احتمالی ورود و خروج پول فعالان حقیقی و حقوقی بازار گفت: روند ورود و خروج پول از ابتدای ماه هر چند جمعا حاکی از خروج پول حقیقی‌ها بوده اما در مجموع روند خروج پول ضعیف بوده و احتمال دارد در برخی از گروه های پیشرو شاهد ورود پول حقیقی باشیم. از اواخر هفته نیز گزارش‌های فصل تابستان شرکت ها منتشر می شود که در گروه هایی که قطعی برق داشتند احتمالا گزارش‌های ضعیف تر از انتظار و در سایر گروه ها سود بهتری را شاهد باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه به یکی از رقبای پیش روی بورس اشاره کرد و گفت: ادامه سیاست دولت در فروش اوراق نیز سبب اقبال صندوق های درآمد ثابت برای خرید این اوراق می‌شود که می تواند منجر به فروش بخشی از سهام این صندوق‌ها در بازار شود. همچنین روند ادامه‌دار فروش اوراق تا حدودی سبب افزایش نرخ بهره که رقیبی برای بازار سهام هست، شده است.

سخن پایانی

در پایان باید گفت به نظر می رسد با مشخص شدن رئیس کل بانک مرکزی که سابقه سکان داری بازار سرمایه را نیز دارد، ریسک سیستماتیک سرمایه گذاری در بورس کاهش پیدا کند. همین طور با فرارسیدن زمان انتشار گزارش های شش ماهه شرکت‌ها و تثبیت نرخ دلار در کانال ۲۸ هزار تومان و رشد خوب قیمت نفت، می‌توان نوید بازاری مثبت را به سهامداران داد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

آخرین اخبار حوزه ارز، طلا و سکه را در صفحه طلا و ارز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • فیروزنیا

    سالی که نکوست از بهارش پیداست ، امروز هم پا قدم آقای رئیس بانک مرکزی رو در بورس شاهدیم ، بورسی که نه ناظر دارد و نه حساب و کتاب و نه صاحب ، بورسی که در گرو بخشی خاصی است ، بورسی که دستوری همه یک روز سبز است و روز دیگر همه قرمز ، بورسی که امروزه در آن ارزش و بنیاد هیچ جایگاه و منزلتی ندارد .

    • ناشناس

      بازار گله ایی نشانه حضور بیسوادان بورسیست. دستوری خواندن بورس هم نشانه این هست که حتی درکی از عملکرد خود ندارید. کل صفهای فروش حقیقی ها هستند. کدام دستور؟؟ به کی؟ بسه. یک سال و نیمه دارید جفنگ میگید

  • ناشناس

    بورس رئیسی دروغگو و شاخص ساز الکی هست

  • ناشناس

    بهتر نیست بجای این عوامل گمراه کننده به عوامل دیگر پرداخته شود.مردم امید به بازارها ندارند.دولتی که بدنبال کنترل ارز هست و سیاست های اعمال شده منزوی شدن بیش از حدایران هست وچگونه انتظار رونق اقتصادی وروبراه شدن داریم اگر هم اتفاقی بیفتدزودگذر هست چون دستوری هست وبا دستور فقط وضعیت صنایع ومتضرر شدن آنها را داردوهمونطوریکه میبینیم بازارهای جهانی را هم از دست داریم واونهایی هم که مراوده داریم اینقدر ناچیز هست که هزینها از درامدها بیشتر ومنابع ما همه به فنا رفتند نمونه اس کرسنت.

  • ناشناس

    سود نخواستیم فقط اصل پولمونو بدین
    لعنت به شما

    • ناشناس

      اصل همینه که اصل پولتون بلوکه باشه تا تورم کنترل بشه بورس را برای هیچی نمیخواند مگر کنترل تورم

  • ناشناس

    دولت محترم کسی دیگردربورس سرمایه گذاری نمی کندچون اعتمادوجودندا ردماکه گذاشتیم فریب دولت روحانی راخوردیم حال شماهم بگوییدو تضمین هم بدهیددرجاهای دیگرسرمایه گذاری کنیم اصلا قبول نداریم چون اعتمادرفته داریم ارزانی ها رامی بینیم

  • مالباخته

    آقای دهنوی تورو خدا اول اجازه بدین بازار حدود ۵۰درصد رشد بکنه بعد تصمیم بگیرید که نرخ دلار کاهش پیدا کنه اینجوری اگر سهام های ما ۳۰درصد هم نزول کنند اشکالی نداره اخه چرا شاخص کل دوسال باید درجا بزنه.

    • ناشناس

      از بانک مرکزی میخواید بورس را بالا ببره از دهنویی میخواید دلار را کاهش بده؟! پسر عمو معلومه هیچی از بورس که هیچی از اقتصاد هم نمیدونی معلومه که اینجور متضرر میشید آموزش ببین یا با آدم مطمئنی در مورد پرتفوی سهامت مشورت کن شاید با ضرر کمتری بفروشی بهتر باشه