به گزارش تجارتنیوز، بورس تهران در نخستین روز از هفته جاری یکپارچه سبزپوش شد. اغلب گروههای بازار در این روز شاهد افزایش حجم و ارزش معاملات بودند و در مسیر رشد حرکت کردند. بدین ترتیب شاخص کل بورس در آستانه ورود دوباره به کانال 1.6 میلیون واحدی قرار گرفت و شاخص کل هموزن هم به کانال 500 هزار واحدی نزدیکتر شد.
روز گذشته بازار سرمایه در حالی به کار خود پایان داد که شاخص کل بورس با رشد 18 هزار و 939 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 598 هزار واحد ایستاد و معادل 1.20 درصد بالا رفت.
در سمت دیگر بازار، شاخص کل هموزن که نماینده نمادهای کوچک و متوسط بازار است نیز هشت هزار و 924 واحد بالا رفت و با ثبت 1.89 درصد رشد، به سطح 482 هزار و 124 واحد رسید.
کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که معاملات بورس اگرچه شاهد برخی نوسانات خواهد بود اما به دلیل رشد چشمانداز تورمی، افزایش دوباره قیمت دلار و تخلیه حباب قیمتی سهمها طی ماههای اخیر، با فضایی مثبت مواجه خواهد بود.
خبرهای پیرامونی بازار سرمایه و اقتصاد کلان کشور نیز سیگنالهای تازهای برای معاملات بورس دارد.
سیگنال نیمایی به بورس
سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد: «دولت به دنبال تثبیت نرخ ارز روی یک رقم خاص نیست بلکه به دنبال ایجاد ثبات بازار ارز حول سامانه نیماست.» (صدا و سیما)
از پنجشنبه هفته گذشته که محمدرضا فرزین به عنوان رئیس کل بانک مرکزی معرفی شده، شرکتهای بورسی با معمای نرخ نیمایی دست و پنجه نرم میکنند.
فرزین در همان ساعات اولیه تصدی پست جدید خود از فریز قیمت دلار نیمایی روی رقم 28 هزار و 500 تومان خبر داده بود که شوک خطرناکی برای شرکتهای بورسی است. حالا به نظر میرسد مجموعه اقتصادی دولت از این تصمیم غیرکارشناسی عقبنشینی کرده و بنا دارد سیاست ارزی خود را تعدیل کند. این رویکرد میتواند به عنوان سیگنالی مثبت برای بازار سرمایه تلقی شود.
اثر روانی رشد دلار آزاد
اگرچه محاسبات عملکرد شرکتهای بورسی بر مبنای دلار نیمایی است اما با این حال نمیتوان از اثر دلار آزاد بر بورس چشم پوشید.
دلار آزاد به دلیل اثر روانی بر کلیات اقتصادی کشور، همواره سیگنالهای متفاوتی را بسته به صعود یا نزول قیمت خود برای بورس ارسال میکند.
حالا دو روز است که دلار بازار آزاد، دور تازهای از صعود را استارت زده است. بدین ترتیب به نظر میرسد بنابر سنت دیرینه بورسیها، این بار نیز نمادهای دلاری مورد توجه معاملهگران قرار گیرند. این در حالی است که نمادهای ریالی از جمله بانکیها و خودروییها هم این روزها مورد توجه معاملهگران هستند.
گزارشهای بیشتر را در صفحه پیش بینی بورس بخوانید.
عجب هرکسی به نفع خودش نظر میده ..ولی ما کارشناس نیستیم شاید برعکس به ضررمان باشه
با23درصد سود بانک ملی فکر نکنم مردم اینروزا دنبال دلاروطلا که چند درسردارد برون..حتی یک ماهه هم سود19درصد دارد .
بسم الله. یه قانون کلی تو اقتصاد ایران رو بهتون میگم فقط خواهشا به کسی نگین. تمام بازارها الی الخصوص بازارهای با قابلیت نوسان گیری سریع و در مدت زمان کم زمانی قابلیت رشد پیدا میکنن که جیب دولت خالی بشه.و برعکس زمان ریزششون زمانیه که جیب دولت پر پول بشه.به این میگن ایجاد تورم و نوسان گیری تو کل اقتصاد به عبارتی دست کردن تو جیب ملت. زمانی که سیستم تحریم بشه یا بازارهای هدف مثل چین رو از دست بده جیبش خالی میشه پس موقع رشد قیمتاس تا تو قیمت بالا به ملت بفروشه و زمانی که روزنه فروش نفت باز بشه جیبش پر پول و ریزشا شروع تا هم تو زمان بی پولی از پول ملت استفاده کنه و هم موقع پولداریش نوسان بگیره. مواظب خودتون سلامتیتون و زندگیتون باشین در پناه حق
چه فایده نظر بدهیم ولی انعکاس ندهید!
رشد بورس با رشد قیمت دلار یعنی نابودی ارزش پول ملی یعنی نابودی اقتصادی یک کشور تجارت نیوز عزیز با زندگی خودمون و ایندگان بازی میکنیم برای منفعت ناچیز امروزمون. دولت باید جلوی رشد قیمت دلار رو بگیرد تا از التهاب روانی جامعه کاسته شود.
بسیار ساده لوحانه خواهد بود اگر فکر کنیم دولت از سر سفره تفاوت نرخ دلار لقمه هاااااایی برنداشته و ساده لوحانه تر خواهد بود اگر فکر کنیم عرضه خودرو در بورس کالا باعث کنترل قیمت خودرو خواهد شد و به یقین باید بگویم این عرضه خودرو در بورس کالا فقط به نفع خودرو سازان و وارد کنندگان خودرو خواهد بود.
همیشه اونی که ضررکرده مردم بودن و درد با دولت
کاملا درسته