به گزارش تجارتنیوز، در هفته گذشته شاخص کل بورس توانست به بالاترین حد خود نسبت به فروردین ماه سال جاری برسد. در روزهای گذشته تعداد صفوف خرید و فروش در بازار نسبتا متعادلتر از گذشته شد و در روز سهشنبه خالص خرید حقیقی در بورس بهتنهایی از رقم ۴۷۲ میلیارد تومان گذشت و جریان ورود نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی بازار با قوت بیشتری همچنان ادامه دارد. در چند روز گذشته سیگنالهای افزایش قیمت دلار توانست تاثیری هر چند کم را بر نمادهای دلار محور بازار بگذارد.
نیما میرزایی، کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با تجارتنیوز گفت: پیش از تشخیص صنایع پیشرو و آینده بورس ، لازم است است دلایل رشد اخیر بازار را واکاوی کنیم، بنظر بخش عمده دلیل صعود بازار منتج از افزایش نرخ ارز و حرکت خلاف جهت آن نسبت به برآورد های سرمایه گذاران (مبنی برافت قیمت دلار به محدوده ۲۰ هزار تومان ) است. رشد اخیر دلار نیز به علت کاهش خوشیینیها به توافقات وین و احتمال موکول شدن آن به دولت بعدی بوده است.
وی تشریح کرد: عامل کلیدی و مهم دیگر نیز نرخ بهره بانکی و بین بانکی است که در اختیار دولت و بانک مرکزی است و تحولات و روند آن باید مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرد درصورتی که شیب نزولی نرخهای مذکور کماکان حفظ و یا تقویت شود طبیعتا جذابیت بورس بصورت تدریجی تقویت خواهد شد.
میرزایی در بخش دیگری گفت: با توجه به اینکه کماکان ریسک افت نرخ ارز در ابتدای دولت آتی به محدوده مورد انتظار ۲۰ تا ۲۲ هزار تومانی وجود دارد، صنایع صادرات محور ریسک بیشتر عقبگرد از نقاط مقاومتی فعلی دارند در نقطه مقابل صنایع ریالی در وضعیت کم ریسکتری قرار گرفتهاند و میتوانند مقاومتهای پیش رو را در روند صعودیشان بشکنند. وی افزود: کاهش تحریمها موجب تقویت تقاضای سنتی در صنایع شاخص این گروه (خودرو و بانک) خواهد گردید اما نکته مهم این است که انتظار تکرار رشدهای چند صد درصدی خودرویی ها در سال ۹۴ با توجه به وضعیت فعلی بازار دور از انتظار است و صنایع نامبرده رشدهای محدودتری را میتوانند به ثبت برسانند.
این کارشناس بازار اظهار کرد: همچنین در این شرایط افت سهام گروه دلاری، بیشتر واکنش احساسی و کوتاهمدت معاملهگران خواهد بود و پیشبینی میشود در میان مدت، قیمت سهام دلاری ، افتهای خود را جبران کنند. دلیل این موضوع را میتوان در سودآوری شرکتها جستجو کرد. هرچند قیمت ارز در شرایط پسابرجامی احتمال افت نسبی دارد ولی از طرف مقابل شرایط فروش و صادرات شرکتها رشد محسوسی خواهند داشت و همچنین هزینه بازگشت ارز به داخل نیز بین ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد داشت که برایند این موارد سودآوری شرکتهای صادراتی را بهبود خواهد بخشید و قیمت سهام آنها نیز میتواند مجددا مورد اقبال سرمایهگذاران ریسک گریز و بلندمدتیتر بازار قرار گیرد.
میرزایی درباره پیشبینی وضعیت کلی بورس میگوید: بازهم موضوعات تحریم و ارز بیشترین تاثیر را خواهند داشت . با توجه به احتمال بالای توافق و همچنین رکود احتمالی در بازار های مختلف، بالاخص تثبیت نرخ ارز (در دور اول دولت منتخب)، این وضعیت به بورس نیز میتواند تسری پیدا کند بنابراین شاخص در محدوده فعلی با تلرانس ۱۵ درصدی نوسان خواهد کرد. همچنین ادامه روند خروج خیل سرمایهگذاران تازهوارد متضرر و دلسرد شده از بورس و همچنین لزوم آزادسازی سهام عدالت در اولین فرصت، شرایط تکنیکال شاخص در بلندمدت را میتوان نوسانی با شیب نسبتا آرام نزولی در نظر گرفت.
آخرین اخبار مرتبط با پیشبینی بورس را هر روز ساعت ۱۷ در صفحه پیشبینی بورس تجارتنیوز بخوانید.
آیا سهام بفروش میره
سهام فروخته شده معلولان و بقیه لطفا واریز کنید شما را به حضرت عباس واریز کنید میخوام دخترم جهزیه بخرم … جون مادرت بچاب متنم را سپاسگزارم
فکر نکنم این بشه،
فکرنکنم اینجور بشه
ما رشد نجومی نخواستیم خساپا روزی چند در صد زیان میده این کجاش رشده «رشد منفی نجومی درسته»
به پیغمبر تمام سرمایه مردم روخوردن الان هم هیچ کاری نمیکنن دارن فقط مابقی پول مردم رومیخورن تا کی کسری بودجه اقایون تمام میشه ..ما مردم همیشه درصحنه بدبختیم
خخخخخ با شما خیلی خوبین طرف نوشته سهمهای ریالی و دلاری و بگید لایکش کردین
کارشناس بورس???
معمولا کارشناسی برای ساختاری امکان پذیر هست که بر اساس ماهیت اصلی خود استوار باشد.نه ساختاری که بازیچه پارامترهایی خارج از تعارف بنیادیش باشه.نه رشدسریع و سقوط ناگهانی سال گذشته بورس و نه این رشد یکی دوهفته اخیر و گفتار درمانی های مرتبط هیچکدام بر منطقی که ریشه در ماهیت واقعی یک ساختار اقتصادی و مالی چون بورس باشد،استوار نیست.
این سود خوب به اندازه سود بانکی هم نمیشه افزایش سهم به قیمت کاهش قیمت سهم کلاهبرداری قانونی
یه جا میشنوم که میگن باید اعتماد به بورس برگرده
الان میبینم نوشته دراز مدت نزولی !!!!
گیج شدم
جلب اعتماد با روند دراز مدت نزولی مگه داریم ؟؟؟؟!!!
اگه هست چجوری میشه ؟