اثر طولانی شدن مذاکرات در بازار ارز / پیشبینی قیمت دلار ۲۹ آذر
دلار روز یکشنبه با نوسان قیمت و افزایش خرید همراه بود. معاملهگران برای حفظ قیمت دلار در نیمه روز، خریدهای خود را افزایش دادند تا نرخ ارز نزولی نشود.
به گزارش تجارتنیوز ، از نگاه شماری از بازیگران ارزی، افزایش ارزش دلار در روز یکشنبه نشاندهنده آن بود که معاملهگران آمادگی افت سریع را ندارند و بیشتر در حال بالا و پایین کردن وضعیت بازار پس از پایان دور هفتم مذاکرات وین هستند.
به نظر میرسد از یکسو، رسیدن به یک پیشنویس جدید در مذاکرات وین موجب شده است که افزایشیها با قدرت وارد بازار نشوند.
اما از سوی دیگر، اظهارنظر رسانههای مختلف خبری در مورد مشکلات پیشرو برای رسیدن به یک توافق هستهای زمینهساز آن شده است که فروشندگان فعالانه در بازار حضور نداشته باشند.
کاهش دامنه نوسان نرخ ارز
در چنین وضعیتی دامنه نوسانات قیمت دلار کاهش پیدا کرده و اسکناس آمریکایی نوسانات خود را حول و حوش مرز ۳۰ هزار تومانی صورت داده است.
به گفته تحلیلگران فنی در روزهای اخیر اسکناس آمریکایی از یکسو توان صعود به بالای محدوده مقاومتی ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان را نداشته است.
از سوی دیگر، معاملهگران توانستهاند حمایت ۲۹ هزار و ۸۰۰ تومانی را حفظ کنند.
در واقع بازار در روزهای اخیر در یک دامنه ۴۰۰ تومانی تغییرات خود را به ثبت رسانده است.
اثر اولیانوف در بازار دلار
شنبه بعدازظهر نماینده روسیه در مذاکرات وین توییتی زد که وضعیت فروشندگان در بازار ارز را تقویت کرد.
اولیانوف عنوان کرد نشانه دلگرمکنندهای به نظر میرسد که تروئیکای اروپایی گفتهاند مذاکرات حسب آمادگی ایرانیها، میتواند از ۲۳ دسامبر (۵ روز دیگر) از سر گرفته شود.
«امیدوارم با توجه به فوریت امر و اینکه واقعا هیچ توجیهی برای به تاخیر انداختن مذاکرات تا ۳ ژانویه وجود ندارد، از سرگیری مذاکرات از ۲۳ دسامبر، به فوریت تایید شود.»
برخی فعالان باور دارند، سریعتر شدن روند مذاکرات و نزدیک بودن به دور بعدی گفتوگوهای هستهای موجب میشود معاملهگران خریدار برای حضور در بازار احتیاط بیشتری کنند.
اثر طولانی شدن مذاکرات
بنا بر گزارش دنیای اقتصاد، از نگاه تحلیلگران هر چقدر فواصل بین مذاکرات طولانیتر باشد، احتمال ورود سفتهبازان به بازار بیشتر خواهد شد.
به خصوص وقتی توافقات اولیهای نیز بین طرفین صورت نگرفته باشد.
بازار ارز حدود ۹ ماه است که انتظار احیای برجام را میکشد و همین موضوع تا حد زیادی انتظارات معاملهگران را تحت تاثیر قرار داده است.
نوسان دلار در فضای مذاکراتی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ نیز کاهش پیدا کرده است.
بازار در سال ۱۴۰۰ در دامنه ۲۱ تا ۳۱ هزار تومانی نوسان کرده است، حال آنکه در سال ۹۹ این ارز در فاصله ۱۷ تا ۳۲ هزار تومان تغییرات قیمتی خود را به ثبت رساند.
تاثیر کشورهای همسایه بر بازار دلار ایران
دامنه نوسان دلار در بازار داخلی در حالی در سال ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرده است که در کشورهای همسایه، ارز آمریکایی در حال تقویت بوده است.
از یکسو در افغانستان با قدرت گرفتن طالبان، ارزش دلار تقویت شده است و از سوی دیگر در ترکیه ارزش لیر در برابر دلار در ماههای اخیر کاهش پیدا کرده است.
تقویت دلار در کشورهای همسایه از نگاه برخی فعالان میتواند زمینهساز افزایش خروج ارز از بازار داخلی شود.
با این حال در چنین فضایی نیز نوسانات دلار در بازار داخلی نسبت به سال ۹۹ افزایش پیدا نکرده است.
آخرین اخبار حوزه ارز، طلا و سکه را در صفحه طلا و ارز تجارتنیوز بخوانید.
نظرات