موضوعات داغ: # راهپیمایی ۲۲ بهمن # ایران و عربستان # جشنواره فیلم فجر # بازار سهام # پیش بینی بازارها

چرا بار دیگر موج استعفای پزشکیان به راه افتاده است؟

2724228

آنچه در این ماه‌ها همواره باعث داغ شدن درخواست استعفای پزشکیان بوده، صحبتی است که او در دوران انتخابات مطرح کرد. او چند وعده مشخص داشت که موضوع پیگیری رفع تحریم‌ها یکی از آنان بود. با اعلام موضع رهبر انقلاب در این خصوص، موج درخواست استعفا بار دیگر راه افتاد.

به گزارش تجارت نیوز، زمان زیادی از سخنرانی مقام معظم رهبری و تعیین خط مشی عدم مذاکره با آمریکا بود که موج استعفای پزشکیان در فضای مجازی راه افتاد. این بار نیز همان سناریوی پیشین که چند ماه قبل اجرا شده بود در دستور کار قرار گرفت. این بار خبری جعلی به نقل از رئیس سازمان انرژی اتمی در شبکه‌های مجازی دست به دست چرخید که با واکنش دولت مواجه شد. اما به غیر از این خبر، در شبکه‌های اجتماعی به خصوص توئیتر، این موضوع بار دیگر داغ شد. علی احمدنیا، سرپرست امور اطلاع‌رسانی دولت این شایعه را تکذیب کرد.

پیش از آن که خبر جعلی استعفای پزشکیان به نقل از محمد اسلامی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی وایرال شود، تعدادی از حامیان شناخته‌شده و کابران ناشناس در توئیتر موضوع استعفای پزشکیان را مطرح کردند.

حامیان پزشکیان چه گفتند؟

یکی از کاربران نوشت: «جناب آقای پزشکیان؛ در هنگام انتخابات وعده دادید که فیلترینگ را برمی‌دارید و با غرب هم مذاکره می‌کنید، و بعد فرمودید اگر به وعده‌هایتان عمل نکردید، استعفا می‌کنید. بسم الله؛ الوعده وفا، این گوی و این میدان طبق وعده و قولتان، استعفا بفرمائید.»

یکی از فعالان رسانه نیز نوشت: «اکنون که راه مذاکره برای دولت بسته است، رفع فیلترینگ انجام نمی‌شود، FATF هم قفل شده است. ماندن پزشکیان در ریاست جمهوری هیچ نفعی برای مردم ندارد! رییس جمهور الان باید با ۱۷ میلیون حامی انتخاباتی که با هزار امید و آرزو رای دادند، صادق باشد، استعفا شرافتمندانه‌ترین اقدام است.»

یک روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب معتقد بود که پزشکیان نباید اشتباه حسن روحانی را تکرار کند: «یکی از اشتباه‌های بزرگ حسن روحانی عدم استعفا پس از صادر نشدن مجوز مذاکره با آمریکا در سال نخست دولت ترامپ بود.»

کاربر ناشناسی نیز این‌طور نوشت: «آقای دکتر پزشکیان سر حرفت بمون که گفتی اگر کاری نمی‌تونم بکنم استعفا می‌دم. امروز پایان اتفاق ۱۵ تیر هست، اگر واکنش مناسبی نشون ندی. ما برای مذاکره و رفع تحریم بهت رای دادیم.»

بخش دیگری از حامیان پزشکیان، اما در برابر این موج موضع گرفتند. تعدادی از کاربران ناشناس نیز در این گروه قرار می‌گیرند که یا موضع‌گیری کردند یا به حمایت از پزشکیان پرداختند.

مازیار بالائی، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی نوشت: «استادیومی شدن سیاست از صحنه کنشگری عقلانیت‌زدایی کرده و فضا را به سمت لمپنیزم و تحلیل اشتباه سوق می‌دهد. حیثیتی کردن مذاکره یا عدم مذاکره، هر دو آفتی جدی برای منافع ملی است. آن که می‌گوید “پزشکیان باید استعفا بدهد” فرقی با آن که شعار “ظریف گورت را گُم کن” سر می‌دهد، ندارد.» اشاره این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، به سر دادن شعار ظریف گورت را گم کن در نمازجمعه دیروز تهران است که در پخش زنده و آرشیو تلویزیون قابل دسترسی است و خطیب جمعه نیز از آن استقبال کرد.

علی‌اصغر شفیعیان، مدیر انصاف‌نیوز اینطور واکنش نشان داد: «یک روز در میان پیشنهاد استعفا می‌دهند! [اسفند پارسال می‌گفتند که‌ای مردم در انتخابات شرکت نکنید ظلم شویی است. تیر امسال برای رای به یکی از همان نماینده‌های مجلس، شرکت را واجب اعلام کردند.]»

موضع مخالفان

مسئله درخواست استعفای پزشکیان از زمان مشخص شدن نتیجه انتخابات چهاردهم هر چند مدت یک بار مورد توجه کاربران سایبری قرار می‌گیرد. به خصوص زمان‌هایی که پزشکیان به بازگو کردن شرایط و مشکلات کشور می‌پردازد. پس از ایجاد این موج، آنها نیز با ادبیات متفاوتی خواستار استعفای پزشکیان شدند. این طیف، هواداران سعید جلیلی هستند.

چرا استعفا؟

با توجه به سیستم سیاسی نیمه‌ریاستی در ایران، موضوع استعفا یا سقوط دولت خیلی جای خاصی در ادبیات سیاسی کشور ندارد. این موضوع مختص سیستم‌های پارلمانی و کشور‌های دموکراتیک است. آنچه در این ماه‌ها همواره باعث داغ شدن درخواست استعفای پزشکیان بوده، صحبتی است که او در دوران انتخابات مطرح کرد. او چند وعده مشخص داشت که موضوع پیگیری رفع تحریم‌ها یکی از آنان بود. با اعلام موضع رهبر انقلاب در این خصوص، موج درخواست استعفا بار دیگر راه افتاد. آن دسته از حامیان پزشکیان که با طرح درخواست استعفا مخالف هستند، می‌گویند باید صبر کرد و دید که تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور تا چه اندازه به مذاکره با آمریکا ارتباط دارد.

منبع: فرارو

نظرات