کد مطلب: ۳۲۸۲۶۲

چرا کارت سوخت برگشت؟

چرا کارت سوخت برگشت؟

قاچاق سوخت که با افزایش مصرف بنزین خود را نشان داده، یکی از معضلات حال حاضر کشور و حوزه انرژی بوده که دولت تصمیم گرفت برای مقابله با آن کارت هوشمند سوخت را احیا کند.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران در هفته گذشته سه اطلاعیه صادر کرد تا افرادی که کار سوخت ندارند، برای آن اقدام کنند؛ زیرا تحویل بنزین (سوخت گیری) فقط با کارت سوخت انجام خواهد شد و مالکان وسایل نقلیه فاقد کارت سوخت باید سریع‌تر نسبت به تهیه کارت سوخت اقدام کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز، ثبت‌نام الکترونیکی مالکان خودرو ‌و موتورسیکلت فاقد کارت سوخت نیز از امروز دوشنبه (پنجم آذرماه) در سامانه خدمات دولت همراه به نشانی www.mob.gov.ir و اپلیکیشن خدمات دولت همراه با نصب آن در گوشی‌های هوشمند تلفن همراه آغاز و در دسترس عموم قرار گرفته است.

براساس این گزارش، دولت یازدهم هنگام آغاز کارش تصمیم گرفت کارت هوشمند سوخت را کنار بگذارد و این موضوع با توجه به قیمت ارزان بنزین (ایران رتبه دوم ارزان‌ترین نرخ سوخت بین کشورهای دنیا را دارد) و نوسان نرخ ارز در کشورمان باعث رشد قاچاق سوخت به کشورهای همسایه شد و حجم قاچاق بنزین (آمارهای متفاوتی در این مورد از ۲۰ تا ۴۰ میلیون لیتر در روز اعلام می‌شود) به حدی رسید که دولت چاره‌ای نداشت و سرانجام پس از گذشت نزدیک به ۵ سال دوباره تصمیم گرفت تا سامانه کارت هوشمند سوخت را احیا و دوباره فعال کند.

قاچاق سوخت پس از تغییر نرخ ارز به وضعیت نگران کننده‌ای رسید و برای مقابله با آن دو راهکار وجود داشت که یکی افزایش قیمت سوخت که نه دولت برنامه‌ای برای آن دارد و نه جواب می‌دهد و راه دوم احیای کارت هوشمند سوخت بود که مسئولان اعلام کردند سامانه کارت هوشمند سوخت بهترین راهکار برای مدیریت مصرف است و باید دوباره آن را فعال کرد.

بخشی از بنزین مصرفی کشور به دلیل ارزان بودن، قاچاق می‌شد و میزان مصرف، واقعی نبود، اما با اجرای کارت هوشمند سوخت، مصرف کشور شفاف شد و پرونده قاچاق سوخت پایان یافت. آمارهای منتشر شده بیانگر آن است که سال ۱۳۸۵ یعنی یک‌سال قبل از بکارگیری کارت سوخت مصرف بنزین حدود ۷۳ میلیون لیتر بوده که این میزان مصرف سوخت ۵ سال بعد یعنی ۱۳۹۰ که همچنان کارت سوخت فعال بوده؛ تنها ۵۹ میلیون لیتر مصرف بنزین ثبت شده یعنی سیر نزولی ۱۸ درصدی طی این مدت که این دستاورد استفاده از سامانه کارت سوخت بود و با حذف رسمی کارت سوخت مصرف روزانه بنزین در سال ۹۵ یکباره به ۷۴ میلیون و هفتصد هزار لیتر رسید.

نکته قابل توجه در این زمینه اینجاست که طی سال ۹۶ تقریبا مصرف روزانه ۸۵ میلیون لیتر ثبت شد. نگاهی گذرا بر آمار منتشر شده از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از ابتدا سال جاری تا انتها تیر ماه رشد ۹.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می‌دهد که میانگین حجم مصرف را روزانه به حدود ۸۶ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر رسانده که این رقم در سال گذشته در حدود ۷۹ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر به ثبت رسید و با توجه به حجم بالای قاچاق سوخت به دلیل اختلاف قیمت با توجه به افزایش نرخ ارز فعال لازم بود از سامانه مدیریت مصرف سوخت یا همان کارت سوخت دوباره استفاده کنیم.

به‌طور کلی سه روش را برای ثبت‌نام کارت سوخت المثنی معرفی شده است که در روش نخست، ثبت نام مالکان خودرو یا موتورسیکلت فاقد کارت سوخت با مراجعه حضوری به دفاتر پلیس+10 از روز شنبه (سوم آذر ماه) با ارائه مدارک لازم طبق ضوابط جاری انجام می‌پذیرد.

در این روش، مالکان خودروهای عمومی دولتی اعم از سواری، وانت و موتورسیکلت و مالکان خودروهای قولنامه‌ای برای ثبت نام کارت سوخت المثنی، می‌توانند همانند گذشته صرفاً با مراجعه به دفاتر پلیس+10 نسبت به ثبت تقاضای خود اقدام کنند.

روش دوم به صورت مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه به نشانی (www.mob.gov.ir) و ورود به گزینه درخواست کارت المثنی سوخت و ثبت اطلاعات است که این سامانه از امروز (۵ آذر ماه) در دسترس مردم قرار گرفته و ثبت اطلاعات در این سامانه رایگان است.

در روش سوم نیز از طریق اپلیکیشن خدمات دولت همراه است که با دریافت و نصب رایگان این اپلیکیشن و ورود به گزینه درخواست کارت المثنی سوخت است که از امروز (۵ آذر ماه) از طریق نسخه‌های اندروید و آی.اُ. اس از چهار منبع سامانه خدمات دولت همراه (mob.gov.ir)، ایران اپس (iranapps.ir)، کافه بازار (cafebazaar.ir) و اپ استور (appstore.ir) قابل دریافت است.

مالکان خودرو یا موتور سیکلت که کارت سوخت فعال در سامانه هوشمند دارند در صورت ثبت تقاضای صدور کارت المثنی، کارت اولیه آنها ابطال خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌شود فقط افراد فاقد کارت سوخت برای ثبت نام مراجعه کنند.

بر اساس این گزارش، خودروهای نو شماره، دارای کارت سوخت بوده و کافی است مالکان آن‌ها برای دریافت کارت سوخت خود به دفاتر پست مراجعه کنند.

همچنین مالکان خودرو یا موتورسیلکت دارای کارت سوخت که رمز آن رافراموش کردند، امکان بازیابی رمز برای آنها فراهم شده و نیازی به ثبت نام ندارند.

منبع: الف

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.