به گزارش تجارتنیوز، ۱۹ مهرماه امسال یکی از نمایندگان مجلس از مذاکره با چین برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید و تامین مسکن خبر داد. این جمله کوتاه اقبال شاکری که بازتاب گستردهای در رسانهها ایجاد کرد، واکنش رضایی کوچی ـ رییس کمیسیون عمران مجلس ـ را در پی داشت که ضمن مخالفت با مذاکره وزارت راه و شهرسازی با چینیها برای ساخت انبوه مسکن در ایران بیان کرد با وجود ۵۰۰ هزار مهندس عمران در کشور، توان ساخت یک میلیون مسکن در ایران وجود دارد.
اقبال شاکری نیز روز بعد اظهارات منتسب به خود را تکذیب کرد و گفت: «صحبتی هم که شده صرفا خبری بوده که وزارت راه و شهرسازی برای کارهای خودش با چینیها مذاکره کرده است. در همین حد. بقیه نکاتی که ذکر شده اصلا صحت ندارد. انشاءالله با توان و قدرت بخش خصوصی داخلی دارد موفق میشویم هر سال یک میلیون مسکن را طی ۴ سال آینده بسازیم.»
پس از این موضعگیریهای متفاوت، تصور بر این بود که حضور چین در ایران برای خانهسازی منتفی است. اما شب گذشته معاون وزیر راه و شهرسازی بر حضور عنقریب چینیها در ایران صحه گذاشت، البته نه برای ساخت بلکه برای ورود تکنولوژی.
محمود محمودزاده در خصوص مشارکت چین در ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن، گفت: مذاکراتی که با کشور چین و سایر کشورها انجام شده در حوره ساخت نیست بلکه مذاکره با چینیها به منظور ورود تکنولوژیهای جدید ساخت است که منطبق با معماری و هویتی که در ایران وجود دارد، بتوانیم سرعت، کیفیت و قیمت تمام شده را مدیریت کنیم که این بسیار موثر است.
او که وعده داده واحدهای قانون جهش تولید مسکن ۳۰ درصد پایینتر از نرخ بازار عرضه شود، گفته است: هماکنون در ساختوسازهای سنتی یک واحد مسکونی بین یک سال و نیم تا دو سال، احداث میشود اما چنانچه صنعتیسازی رواج پیدا کند در یکسال این کار قابل انجام است که حداکثر ۳۵ درصد پایینتر از قیمت بازار احداث خواهد شد و کیفیت آن نیز متفاوت از ساخت و ساز سنتی است.
از این صحبت محمودزاده چنین برداشت میشود که یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام شده واحدهای جهش تولید و تامین مسکن، استفاده از تکنولوژی چین خواهد بود.
این در حالی است که از حدود دو ماه قبل به موضوع صنعتیسازی توسط وزارت دفاع اشاره شد. قرار است این وزارتخانه ۱۰۰ هزار واحد را به روش صنعتی در قالب توافقنامه با وزارت راه و شهرسازی بسازد. عنوان شد که واحدهای این طرح قرار است مدت اجرای پروژه را از ۳۶ ماه به شش ماه برساند و عمر مفید ساختمانها از ۲۵ تا ۳۰ سال به بالای ۱۰۰ برسد. در این زمینه علیاکبر سلیمانی ـ معاون مهندسی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع ـ اعلام کرد که با استفاده از توان دانشمندان جوان این ایده را به یک محصول بومی تبدیل کنیم.
با توجه به وجود ۵۰۰ هزار مهندس و توان علمی نیروهای داخلی که همواره به آن اشاره شده، حال این سوال مطرح میشود که چینیها قرار است چه ارزش افزودهای به صنعت ساختمان ایران بیاورند؟ البته برخی معتقدند ورود چین به صنعت ساختمان ایران مزایایی همچون ورود تکنولوژی و ابزار پیشرفته، ورود سرمایه، امکان تهاتر پول نفت، ایجاد رقابت در بخش ساختمان و افزایش اشتغال کارگران ایرانی را در پی خواهد داشت.
منبع: ایسنا
آخرین اخبار حوزه مسکن را در صفحه مسکن تجارتنیوز بخوانید.
اکثر شرکت های ساختمانی ونیروهای آنها در ایران بیکارن . بجای بکار گیری نیروهای داخلی برای ساخت مسکن ساخت وساز را هم به چینی ها واگذار می کنید ؟
ورود ایده های جدید و مدیریت کارامد از خارج ، برای تولید کننده داخلی ، نعمت است ، از این کار در زمینه های خودرو ، ….. نیز استفاده کنید .
خب خیلی هم عالیه،تعامل دوطرفه باشه چه بسا با چین خیلی هم خوبه ،وقتی منفعت هر دو کشور تامین بشه عالیه،چرا عده همیشه تو هر شرایطی ساز مخالف میزنم.
درسته ما توانش و تکنولوژیش و مهندس و… داریم که ساختمان هایی رو ساختیم هنوز تحویل صاحبخانه نداده اند باید بازسازی شود.
باید قبول کنیم یا بلد نیستیم یا وجدان کاری نداریم که از سر و ته مصالح می زنند و با هزارتا ایراد و نقص تحویل صاحبخانه بیچاره داده می شود.
مردم بیچاره دار و ندارشون را به امید اینکه سرپناهی داشته باشند میدن و در آخر بعد از کلی انتظار مخروبه ای تحویل می گیرند.
کار خوبیه
چینیا ماهر هستن
از تجربیات اونا استفاده کنیم
چینی ها کم کم جا خوش میکنندودست تو همه کار میبرند ومردم را به سیطره میکشند متاسفم به مسئلولین که چنین اجازه ای به آنها دادند بدبخت شدیم رفت همین
همین مونده از چین بیان برای ما ساخت وساز کنن درود بر ایرانی بودنتان
سلام ماتومسکن ملی ثبت نام کردیم درتبریزسهندثبت ولی چه فایده بهزمشکل داریم هزشهردوره چجوری سرکاربریم برگردیم تروخداتوی شهرکلی زمین خالی هس توی تبریزدرس کنین ماازبدبختی ومستاجری رهاشیم ۲۰ساله مستاجریم ممنون
خدااز رو زمین ورت داره وزیر راه وشهر سازی که عقلتودادی دست چینیها مواظب باش نشکنه که بعدا مثل روحانی سرتو مثل کبک نکنی توی برف از کاری که میکنی
منم شک دارم به این چینیای نزول خور چون بدجوری خسیسن بسکه ۱۰۰ ها سال گرسنگیو دیدنو کشیدن مثل قدیمیای ما که قحطیه جنگ جهانیه دومو دیده بودنو همش میگفتن قناعت کنینو پس انداز ولی اگر چینیا نفت ۸۰ دلاریو بگیرن ۷۰ دلارو کارگر ایرانیرم قبول کنن بد نیست بشرطیکه این تهاتُر نفتو کالا فساد زا نشه که احتمالا میشه چون نظارت دقیق ممکن نیست
وقتی جوانهای خودمون بیکارهستن چرا از چین کمک بگیریم. شما دایه دلسوزتر از مادر شدین برا چینها. چین نابود بشه. چرا با جوانهای ایرانی خصومت دارین؟به فکر ملت نجیب وغیرتمند ایران باشید نه چین کمونیست وخدا نشناس.
بچه بیا پایین
اول یه دور متنو درست بخون بعد نظر بده
بچه بزرگ چینیا خیلی خسیسن نه تکنولوژی میدن نه نفتمونو به قیمت برمیدارن وسط کارم اذیتو شروع میکنن در ضمن فساد گسترده ای میسازه چون بیحساب کتابه مگه اینکه شخص رئیس جمهور پیگیرش باشن نه در سطح وزیری که دنبال آرزوهای خودشه یا چیزای دیگه
دمتگرم داداش حرف نداری جوون ایرانی بیکار بمونه بعد این چطوری بیان ایران بگیرن این یه تهدیده ببینید کی گفتم چین و روسیه دوست ایران نبودند و نیستن
خود تو الان تو خونه مثلا جنس چینی نداری
برو بابا چکار به چینی های بیچاره داری اونا بهتر از من و تو خدا و شناختن حداقل سر ملت خودشون
کلاه نمیذارن