به گزارش تجارتنیوز، در سال ۹۹ بود که با توجه به افزایش همه هزینهها، اعلام کارمزد جدید خدمات بانکی قابل پیشبینی بود و جنجال زیادی بهپا کرد. چون پس از سه سال هزینه خدمات بانکی افزایش و از حالت رایگان به پولی تبدیل شد.
در تصمیم افزایش نرخ کارمزد تراکنشهای بانکی در سال ۹۹ بیش از همه، افزایش کارمزد خدمات بانکداری الکترونیک از جمله کارمزد کارت به کارت توجه مردم را به خود جلب کرد، درحالیکه افزایش کارمزد صدور دسته چک و حتی تعیین کارمزد پرداخت قبضها آب، برق، گاز، تلفن ثابت و همراه، شهرداری و راهنمایی و رانندگی مهمترین تصمیم بانک مرکزی در سال گذشته بود.
در حال حاضر کابران زیادی به کارمزد بانکها اعتراض میکنند. میگویند برای کمترین مبلغ تراکنشها کارمزد گرفته میشود و بهتر است برای مبلغ کم از پول نقد استفاده کنیم که آن هم در دوران کرونا امکانپذیر نیست.
نکته مهم اینجاست در تعیین نرخ خدمات بانکی در سال ۱۴۰۰ تغییر محسوسی در اغلب هزینههای خدماتی بانکی رخ نداده است.
کارمزد کارت به کارت به ازای انتقال هر یک میلیون تومان به ۶۰۰ تومان رسید و در صورت افزایش هر یک میلیون تومان در فرایند کارت به کارت معادل ۲۴۰ تومان به این هزینه اضافه میشود.
نکته مهم در بخشنامه بانک مرکزی اعمال کارمزد برای خدمات پایا و ساتنا است،کارمزد انتقال وجه بین بانکی پایا یک صدم درصد مبلغ تراکنش از ۲۰۰ تومان تا ۲۵۰۰ تومان در پرداخت های انفرادی و ۱۰۰ تومان به ازای هر تراکنش در پرداختهای گروهی است.
کارمزد انتقال وجه بین بانکی ساتنا نیز دو صدم درصد مبلغ تراکنش تا سقف ۲۵ هزار ریال کارمزد تعیین شده است.
هرچند برای افتتاح حساب و صدور دفترچه سپرده قرض الحسنه پس انداز کارمزدی تعیین نشده اما هزینه افتتاح حساب سپرده کوتاه مدت متمرکز پنج هزار تومان و صدور هر جلد دفترچه صرفا برای حساب های کوتاه مدت نیز ۴۸۰۰ تومان خواهد بود.
همچنین هزینه ارسال پیامک برای اطلاع رسانی با گرفتن رضایت مشتری معادل ۳۰ تومان به اضافه هزینه پیامک و حق اشتراک سالیانه خواهد بود.
هزینه صدور دسته چک به ازای هر برگ چک دو هزار ریال به همراه هزینه تمبر چک خواهد بود؛ کارمزد رفع سوءاثر برای هر برگ چک ۱۲ هزار تومان تعیین شده است.
کارمزد اعلام مانده کارت خودپرداز کیوسک شتابی ۱۲۰۰ ریال و اعلام مانده کارت و صورت حساب ۱۰ گردش آخر ۲۴۰۰ ریال تعیین شده است.
هزینه ارائه صورت حساب سال جاری هر صفحه ۶۰۰ تومان و برای سالهای گذشته به ترتیب ۶۰۰ و ۷۲۰ تومان می شود.
برخی از کابران در صفحه توییتر نیز به این موضوع اعتراض داشتهاند:«وقتی ٣ هزار تومان کرایه تاکسیت میشه، پول خرد همراهت نیست و بانک هم ۶صد تومان بابت انتقال ٣هزارتومان کرایه ازت میگیره! کجای دنیا اینجوری کارمزد میگیرن؟! روزانه چندتا از این انتقالها داریم؟ درآمد بانکها از این محل چقدره؟»
«بانک آینده برای حدودا ۱۰ میلیون تومان ۲۸۰۰ هزارتومان از من کارمزد کسر کرد!»
«کارمزد یعنی مزد انجام کار. با خودکار شدن فرایندها چ نیازیه هر بار از مشتری بابت ۴ هزار تومن انتقال وجه، ششصد تومن کارمزد کم بشه؟ مثلا شرکت واسط موتورش رو آتیش میکنه میره دم بانک مبدا پول رو میگیره میبره به کارمند بانک مقصد تحویل میده؟»
«حالا دست میکنید توو جیبمون، لااقل منصف باشید و درصدی کم کنید. برا کارت ب کارت کردن کرایه تاکسی ۴تومنی باید ۱۵ درصد کارمز بدیم؟»
من هفته گذشته رفتم بانک تجارت کارتم را به دلیل سائیده شدن نوار مغناطیسیش تعویض کردم. اینکه کارتها بیکیفیت بوده و خیلی سریع نوار مغناطیسی آن سائیده شده و دستگاههای پوز قادر به خواندن آن نیستند که ما مقصر نیستیم. بانک برای تعویض کارت از حساب من ۱۵ هزار تومان برداشت کرد. قبلا” ۳۰۰۰ تومان بود. این یعنی هزینه تعویض کارت ۵ برابر شده!! توی این مملکت چه خبره؟
والله اگه بخواهیم حرف بزنیم میگن هر کس دوست نداره جمع کنه بره
نظر همه ای اونایی که نظر دادن بجاست
ای کاش نقدینگی بود
این مردم شدن مثل گدای کتک خورده
مگرتاحالا جوابی یا اهمیتی به نظرمردم داده شده که حالا در خصوص جیزی که دولت منفعت مفت بی خساب وکتابی از آن میبرد جواب یا اعتناکند.خودتون را سرکار گذاشتید یا مردم را که نظرشون را میپرسید.فقط میخواهید مطمئن شوید مطالب شما را مردم میخوانند یا نه
چاره ظلم عدالته چاره گرانی نخریدن
و چاره روکم کردن بانکها خرید نقدی و دوباره حمل کیف پول و نقد خریدنه
خدا لعنت کنه این بانکهارو مگر یک بازنشسته چقدر حقوق می گیرد که برای هر تراکنش بانکی بایدکار مزد پرداخت کنه مگر قبل از اینکه مردم با دستگاه کارتخوان کارانجام میدهند داخل بانک میرفتن وپول جابه جا میکردن از مردم پولی دریافت میکردن وباپول مردم این همه. استغاده میکنند مگر سود میدهند
آره والله در ایران بچاپ بچاپ کسی هم جلودارش نیست با این فرمان برید ببینیم آخرش به کجا میرسیم…؟!
سلام ، می خواستم بگم که همه این خدمات وظیفه دولت است و نباید یه ریالی هم از شهروندان پول اخذ کند .
این هم نوعی از گدایی تلقی می شود . دولتی که با این همه ثروت ملی چشم به ملت بدوزد ، از این دولت چه انتظاری داری ؟
واقعا متاسفم !!!!!!!!??????????
هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تاره تری میرسد
بلای بنزیین و فیلم گران کردن هم کلید خورده اینم روش
وقتی ملتو سر کار میگذارید چرا اول کسر نمیشد وقتی ملت از اژن کار ناراضی هستن چه جوابی دارید مگر کارت به کارت چقدر هزینه دار ولی دولت باید کسانی که مبلغ کمی جا به جا میکنند نباید از حقوق بگیری که برای پسر بیکارش مثلا ۵۰۰ هزار کارت به کارت میکند دولت به ان هم رحم نمیکند این کار اشخاصی هستش که اثلا رعایت ملتو نکرده همین کارهای بی رمق وبی قانونی ملتو عثبانی میکند اثلا نباید از کترت به کارت تا ۵ الا ۶ میلیون کسر شود ویا تا ۳ میلیون بعضی وقتها از کارهایی مالژات میگژرن اثلا کسی خبر ندارد حتی خود شخص د فکر نمیکنم هزینه ان چنانی داشته باشد