موضوعات داغ: # ایران و عمان # بورس کالای ایران # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # ارزش معاملات بورس # بازدهی بورس # اعتصاب کامیون‌داران # آمریکا

کارنامه تیر ماه بازیگران بازار سهام

کارنامه تیر ماه بازیگران بازار سهام
بازیگران بورسی در حالی تیر ماه را با خریدهای پرحجم حقوقی‌ها و انتقال بیش از ۴۳۶ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی این گروه سپری کردند که این روند در نخستین روز کاری مرداد‌ ماه نیز دنبال شد به‌ طوری‌ که در جریان معاملات روز سه‌شنبه جابه‌جایی بیش از ۲۳ میلیارد تومان در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی صورت گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز، بررسی عملکرد دو دسته از معامله‌گران حقیقی و حقوقی در ماه گذشته نشان از چرخش مسیر معاملات به سمت بازیگران عمده بازار دارد به‌ طوری‌ که مشارکت سهامداران حقوقی در تیرماه با افزایش سه درصدی نسبت به ماه قبل روبه‌رو شد.

در نهایت بزرگان بازار ۲۶ درصد در سمت خرید مشارکت داشتند و به همین میزان از فروش‌های این گروه کاسته شد.

در سمت مقابل معامله‌گران خُرد بازار ۷۴ درصد مشارکت در سمت خرید داشتند ولی در مجموع خالص تغییر مالکیت در تیر ماه به سمت معامله‌گران حقوقی رقم خورد. اتفاقی که با خالص خرید ۴۳۶ میلیارد تومانی حقوقی‌ها دنبال شد.

نگاهی به صنایع برتر

نگاهی به صنایع مورد توجه معامله‌گران در ماه گذشته نشان می‌دهد که حقوقی‌ها بیشترین خالص خرید را در گروه شیمیایی داشتند. امری که با خالص خرید ۳۴۰ میلیارد تومانی حقوقی‌ها دنبال شد.

در این میان بخش عمده‌ای از خریدها و به‌ عبارت دقیق‌تر حمایت‌ها به جمع‌آوری سهام تازه‌ وارد پتروشیمی نوری و در ادامه پلی‌پروپیلن‌جم تعلق داشت به‌ طوری‌ که نیمی از این رقم یعنی ۱۷۰ میلیارد تومان به خالص خرید «نوری» اختصاص یافت.

نماد مزبور که در ۲۲ تیر ماه شاهد عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام خود در بورس تهران بود، تا روز ۲۹ تیر ماه که برای برگزاری مجمع متوقف شد، بازدهی بیش از ۲۰ درصدی را به نمایش گذاشت.

هرچند نماد «نوری» در سه روز ابتدایی بعد از عرضه، نوسان حداکثری در محدوده پنج درصد را تجربه کرد ولی در دو روز بعدی از حمایت سهامداران عمده برخوردار شد.

همانطور که عنوان شد «جم‌پیلن» نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها در تیر ماه بود به‌ طوری‌ که ۱۲۱ میلیارد تومان نقدینگی بابت خرید سهام مزبور در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی منتقل شد.

این نماد نیز که یکی دیگر از تازه‌ واردهای بورسی است، در اواخر خرداد ماه (۲۷خرداد) در بازار سهام کشف قیمت شد و بازدهی بیش از ۱۷ درصدی (با احتساب تقسیم سود نقدی در مجمع) را در ماه گذشته به نمایش گذاشت.

البته «جم‌پیلن» در تاریخ ۲۹ خرداد ماه به دلیل برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه متوقف شد و در تاریخ سه تیر ماه بعد از برگزاری نشست مزبور و تقسیم سود ۳۲۵ تومانی به ازای هر سهم، با نوسان مثبت ۳۸ درصدی بازگشایی شد و به این ترتیب بخش عمده‌ای از گپ قیمتی بعد از مجمع را پُر کرد.

همچنین در دیگر اخبار پیرامون این نماد، انتشار گزارش عملکرد سه ماهه نخست سال قرار داشت؛ به‌ طوری‌ که شرکت موفق شد تا پایان خرداد ماه سود خالصی بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان را محقق کند که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷، رشد ۲۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

این گزارش که در آخرین روز کاری تیر ماه منتشر شد، در جلب توجه سهامداران خرد بی‌تاثیر نبود. به‌ طوری‌ که در ۳۱ تیر ماه شرکت‌های پتروشمیران و پتروشیمی جم هر کدام ۱۰ میلیون سهم «جم‌پیلن» را به فروش رساندند. ولی در نخستین روز کاری مرداد ماه شاهد حمایت مجدد سهامداران عمده از «جم‌پیلن» بودیم.

بر این اساس بیشترین خالص خرید حقوقی‌ها در معاملات روز گذشته به این نماد تعلق داشت که با انتقال بیش از ۱۰ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی‌های «جم‌پیلن» ادامه یافت.

حمایت از نمادهای بانکی

صنایع بانکی نیز از دیگر گروه‌‌هایی بود که تیر ماه را با خالص خرید مثبت حقوقی‌ها سپری کرد.

بر این اساس ۱۳۶ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی این گروه منتقل شد.

در صدر این خریدها نیز جمع‌آوری سهام بانک تجارت قرار داشت.

بر این اساس خالص خرید بازیگران عمده در نماد «وتجارت» به بیش از ۸۶ میلیارد تومان رسید.

در این میان حقوقی شرکت یعنی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی تجارت ایران تقریبا هر روز به حمایت و خرید سهم پرداخت و در مجموع بیش از سه میلیارد سهم (معادل 1.3 درصد) از سهام «وتجارت» را در تیر ماه به پرتفوی خود افزود و درصد مالکیت خود را در این نماد به 5.8 درصد رساند.

البته در میان اخبار مهم، بانک تجارت نیز در آخرین روز کاری تیر ماه شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه و تصویب صورت‌های مالی سال ۹۷ بود.

در ماهی که گذشت بانک پاسارگاد نیز با ثبت خالص خرید ۳۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران عمده بود.

در این نماد شرکت آرمان گستر ظفرمند با خریدهای پیاپی خود، عنوان سهامدار بالای یک درصدی «وپاسار» را به خود اختصاص داد به‌ طوری‌ که در حال حاضر این شرکت ۵۲۲ میلیون سهم معادل 1.03 درصد از سهام این بانکی را در اختیار دارد.

بانک صادرات نیز در تیر ماه خالص خرید 3.5 میلیارد تومانی را از سوی سهامداران عمده تجربه کرد.

در این نماد نیز بخش عمده‌ای از خریدها توسط گروه مالی سپهر صادرات بود. به‌ طوری‌ که این حقوقی در مجموع تیر ماه بیش از ۵۰۰ میلیون سهم معادل 0.2 درصد به پرتفوی خود افزود و درصد مالکیت خود در نماد «وبصادر» را به 8.9 درصد رساند.

در این میان ۱۰۰ میلیون سهم مزبور در آخرین روز کاری تیر ماه خریداری شد.

همچنین صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات نیز دیگر حقوقی فعال در این نماد بود که در مجموع تیر ماه بیش از ۲۰ میلیون سهم را خریداری کرد.

همچنین در ماهی که گذشت بانک صادرات شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه سال مالی منتهی به ٢٩ اسفند ماه ١٣٩٧ و تصویب صورت‌های مالی خود بود.

توجه به معدنی‌ها

گروه معدنی نیز از دیگر صنایع مورد توجه سهامداران عمده در تیر ماه بود. به‌ طوری‌ که خالص خرید حقوقی‌ها در این گروه به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان رسید.

در این ماه بیشترین خریدهای ثبت‌شده به نماد سرمایه‌گذاری صدرتامین تعلق داشت که با انتقال حدود ۶۳ میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی‌های «تاصیکو» همراه شد.

گل‌گهر نیز در تیر ماه انتقال ۳۰ میلیارد تومان نقدینگی از پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی را تجربه کرد.

در این نماد نیز سهامدار عمده یعنی شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات بیشترین خرید را به ثبت رساند. به‌ طوری‌ که این حقوقی با حمایت‌های روزانه خود توانست در مجموع ۷۱ میلیون سهم «کگل» را خریداری کند.

در این ماه صنعتی آما نیز با ثبت خالص خرید ۲۸ میلیارد تومانی از سوی معامله‌گران عمده در فهرست دیگر نمادهای مورد توجه قرار گرفت. ولی در مقابل چادرملو در کانون توجه سهامداران خرد قرار گرفت. به‌ طوری که حقیقی‌ها با خرید سهام مزبور بیش از ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان نقدینگی را به پرتفوی خود منتقل کردند.

منبع: دنیای اقتصاد

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی