به گزارش تجارتنیوز، در زمانی که ورود خودروهای خارجی به کشور آزاد بود، موضوع ساخت و سرمایهگذاری کارخانه جنرال موتورز در کرمان مطرح شد. پس از مصوبه آزادسازی واردات خودرو از سال آینده باز هم صحبتهای مبنی بر سرمایهگذاری این شرکت آمریکایی و رقابت آن با چینیها زمزمه میشود.
طبق قانون واردات، پیش از این خودروهایی قابلیت ورود به کشور را داشتند که دارای نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش در کشور بودند. از نظر واردکنندگان، خودروهای آمریکایی فاقد چنین شرایطی شدند. در نتیجه ساخت این کارخانه در کشور نیز منتفی شد.
امیرحسن کاکایی، کارشناس خودرو در گفتگو با تجارتنیوز گفت: در آن زمان آمریکا در بحث سرمایهگذاری در ایران حساب باز کرد، اما به سرانجامی نرسید. ساخت این کارخانه تنها در حد طرح ماند و هیچ تجهیزاتی وارد کشور نشد.
خودروسازهای بزرگ وارد کشور میشوند؟
اما با آزادسازی مجدد واردات خودرو باز هم امیدواریها افزایش یافت. آیا با چنین تجربیاتی ممکن است خودروسازهای بزرگ دنیا وارد کشور شوند؟
کاکایی در این زمینه نیز توضیح داد: متاسفانه نمیتوان چنین انتظاری داشت. بعید است خودروسازهای بزرگ برای سرمایهگذاری در ایران اقدام کنند. زیرا ثابت شد که تفاهم بعدی در مذاکرات شکننده است.
او ادامه داد: اگر خودروسازی نیز به کشور بیاید هدف بلندمدتی ندارد و احتمالا به بازاریابی در کوتاه مدت مشغول میشود. اما باید به این نکته توجه کرد که در صنعت خودرو سرمایهگذاری کوتاهمدت جوابگو نیست و حداقل پنج سال زمان میخواهد. از طرف دیگر اگر توافق حاصل شود، عمر آن سه ساله خواهد بود.
این کارشناس افزود: موانع زیادی برای سرمایهگذاری در کشور وجود دارد. برای سرمایهگذاری ضمانت بینالمللی نیاز است که ایران به قطعیت نمیتواند این ضمانت را بدهد. پس به نظر نمیرسد که خودروسازهای بزرگ در ایران سرمایهگذاری کنند.
کاکایی اضافه کرد: ممکن است خودروسازهای چینی در کشور خودرو مونتاژ کنند و بازار را دست بگیرند. اما در کل بازار خودرو کشور بازار خوبی نخواهد بود و به بازار سرمایهگذاری تبدیل میشود، نه بازار مصرفی. چون درآمد مردم بالا نرفته است و قدرت خرید ندارند.
وی یادآور شد: چین همه نوع خودرویی دارد و میتواند در بازار ایران خود را جا بیندازد. صادرات چین کم است و قطعا با ورود به ایران صادرات خود را بالا میبرد. با توجه به کمبودهایی که در کشور وجود دارد میتوانند محصولات خود را به فروش برسانند. اما باید توجه داشت که این تعداد محدود است.
آخرین اخبار خودرویی را در صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز بخوانید.
تا سروران چینی هستند مجالی برای حضور خودروسازان مطرح جهانی باقی نمی ماند یعنی نمی گذارند که بیایند.
امیدوارم خودروهای کم مصرف و با کیفیت و با دوام وارد بشه که به مرور زمان امکان مونتاژش در ایران هم فراهم بشه، تصور کنید خودروهایی با مصرف صدی پنج یا چهار جایگزین خودروهای بی کیفیت داخلی بشه، چقدر مصرف بنزین صرفه جویی میشه که میتونه صادر بشه و ارز آوری داشته باشه، یارانه سوخت هم کاهش پیدا میکنه، آلودگی زیست محیطی و بیماریهای ناشی از اون کاهش پیدا میکنه و جامعه ای سالم تر و شادابتر خواهیم داشت. امیدوارم مسوولین این مملکت بفهمن که راه ایستادن جلوی ابرقدرتها، فحش دادن و چنگ و دندان نشان دادن نیست، باید با جهان تعامل داشت و زیرکانه اهداف خود را پیگیری کرد.
دو راه بیشتر وجود ندارد یا اشغالهای داخلی یا خودروهای چینی که گزینه دوم بهتره
بازار خودرو دست مافیاست
واقعا نه سوالت ونه سر تیتر قضیه، چی گفتی بعدش چی رسوندی بلاگر عزیز خودت میبری و میدوزی ،،میفرماببد اول که رقابت میشه بینشون بعدش خودت تکذیب کردی که نمیاد برا سه سال سرمایه گذاری ،.خوشت میاد
دروغ سیزده پیشاپیش خدمت شما=خودروسازان بزرگ وارد ایران میشوند؟رقابت چینیها با خودروساز آمریکایی
ایی جانم امیدوارم به خدا که این کاربزرگ انجام شود ازدست اشغالهای چینی نجات یابیم یاخداوسلام
کیفیت شرکتها مشخص است
چین ماشینا ارزان میفروختولیباعثعتراضایرانخودروشدچونبازارازدستمیدادو چینیهامیگفتنقیمتماهمینهستدرجهانارزانمیدهیمتارقابتکنیمولیدولتمجبورشانکردگرانبفروشندمنخودمکرمانمتورکارمیکردم
سلام مافیای داخل و رانت خوران خودروهای بنجل داخلی نمیذارن مردم از خودرو با کیفیت بالا و قیمت مناسب استفاده کنند