موضوعات داغ: # ایران و عمان # بورس کالای ایران # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # ارزش معاملات بورس # بازدهی بورس # اعتصاب کامیون‌داران # آمریکا

زنگ خطر تعطیلی معادن کرمانشاه

زنگ خطر تعطیلی معادن کرمانشاه
نایب رئیس خانه معدن کرمانشاه به تشریح مشکلات پیش روی معادن کرمانشاه پرداخت و تداوم این مشکلات را زمینه‌ساز تعطیلی یکی پس از دیگری معادن استان دانست.

به گزارش تجارت نیوز، محمدرضا کارگر به مناسبت هفته معدن (اول تا هفتم خرداد) با اشاره به مهمترین مشکلاتی که معادن کرمانشاه با آن مواجه‌اند، بالا بودن حقوق دولتی را یکی از مهمترین این مشکلات برشمرد و گفت: حقوق دولتی معادن ظرف دو سال حدود ۶۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه ۲۵ درصد سود معادن به حقوق دولتی اختصاص می‌یابد که برای برخی معادن خصوصا معادن سنگ لاشه که درآمد زیادی ندارند رقم قابل توجهی است، افزود: حدود ۹۳ درصد معادن کرمانشاه سنگ لاشه هستند و بالا بودن حقوق دولتی باعث تعطیلی یکی پس از دیگری آنها خواهد شد.

این فعال بخش معدن تاکید کرد: حتی می‌توان نظام مهندسی معادن استان را نیز در این خصوص گواه گرفت که تعدادی از معادن دیگر برای قرارداد مسئول فنی مراجعه نمی‌کنند، چون در حال تعطیلی هستند.

کارگر از اینکه بر اساس قانون باید ۱۵ درصد حقوق دولتی که از معادن اخذ می‌شود به استان برگشته و خرج زیرساخت‌های معادن شود نیز یاد کرد و افزود: متاسفانه بیشترین میزانی که تاکنون برگشت داده شده یک درصد بوده است. این موضوع طی سنوات متعدد رخ داده و با انباشتی از عدم بازگشت حقوق دولت مواجهیم و این در حالیست که در زمینه زیرساخت‌های معدنی مشکلات فراوانی داریم.

نیازمند واردات ماشین‌آلات معدنی هستیم

نائب رئیس خانه معدن کرمانشاه یکی دیگر از مشکلات معادن را فرسوده بودن و عمر طولانی ناوگان و ماشین‌آلات دانست و اظهار کرد: عمر کنونی ناوگان حوزه معدن بیش از ۲۵ سال است که این امر باعث شده هم بازدهی آنها کاهش یابد، هم مصرف سوخت زیادی داشته باشند و هم هزینه نگهداری آنها افزایش یابد.

کارگر خاطرنشان کرد: حتی برای تامین سوخت ناوگان با محدودیت‌هایی مواجه بودیم که با همراهی‌ صورت گرفته  در داخل استان تا حدودی مرتفع شده، اما همچنان به دلیل مصرف سوخت بالای این ناوگان با مشکل مواجه هستیم.

وی از تجربه سایر استان‌ها از جمله خوزستان برای ورود ماشین‌آلات معدنی و راهسازی به صورت پلاک موقت که اجازه خروج از استان را ندارند یاد کرد و ادامه داد: ما نیز می‌توانیم این تجربه را در استان اجرایی کنیم.

معادن محروم از تسهیلات

نائب رئیس خانه معدن کرمانشاه عدم تخصیص اعتبار و تسهیلات به معادن را نیز یکی دیگر از مشکلات جدی بخش معدن برشمرد و افزود: بانک‌ها هیچ ردیف اعتباری برای معادن ندارند و این در حالیست که معادن برای توسعه نیازمند منابع مالی می‌باشند.

کارگر گفت: از سوی دیگر بانک‌ها باید پروانه بهره‌برداری معادن را به عنوان وثیقه بپذیرند که این امر نیز اتفاق نمی‌افتد.

وی با بیان اینکه چنانچه اقتصاد معادن تقویت شود می‌توانند اشتغالزایی قابل توجهی داشته باشند، اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، معادن آنقدر ظرفیت بالایی دارند که باید جایگزین نفت شوند.

نائب رئیس خانه معدن کرمانشاه تعداد کنونی معادن دارای پروانه بهره‌برداری در کرمانشاه را ۲۵۷ مورد اعلام کرد و گفت: نزدیک به ۸۰ درصد معادن فعال هستند، البته ممکن است تعدادی از آنها غیرفعال شده باشند، اما هنوز به صورت رسمی اعلام نکرده باشند.

وی، تعداد کارگر شاغل در معادن و صنایع معدنی استان کرمانشاه را نیز براساس آخرین آمار ۹۳۰۰ نفر اعلام کرد.

منبع: ایسنا

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی