سازمان برنامه و بودجه میزبان وزیر راه و شهرسازی و برخی از معاونان وی بود. در این نشست در رابطه با عملکرد دولت در حوزه ریلی و نیازهای توسعهای آن بحث و گفتوگو شده و دو طرف انتظارات خود را مطرح کردند.
آخوندی: در طول برنامه ششم باید شبکه ریلی حداقل مراکز استانها را پوشش دهد
به گزارش تجارتنیوز، در این جلسه، آخوندی، وزیر راه و شهرسازی به جنب و جوشی که اکنون در شبکه ریلی وجود دارد و پروژهایی که در حال بهرهبرداری است، اشاره کرد و گفت: اما مهمتر از هر موضوعی حداکثر بهرهوری از سرمایهگذاری است که انجام میشود. در این باره دو نکته قابل اهمیت است؛ اول ایجاد خطوط فرعی و اتصال آنها به سرچشمه بار، دوم توسعه حملونقل ترکیبی.
وی تاکید کرد که شرکت راهآهن باید به طور جدی تجهیز شده و سرمایهگذاری لازم در آن انجام شود، به گونهای که بتوان در زمان اجرای برنامه ششم توسعه حداقل تمام مراکز استانها را پوشش ریلی داد.
وزیر راه و شهر سازی اهمیت افزایش فنآوری در شبکه ریلی را هم مورد توجه قرار داد و گفت: در این باره استفاده از لوکوموتیوهای برقی از اهمیت ویژهای برخوردار است. باید بتوان در بودجه ١٣٩٧ منابع لازم برای تجهیز شبکه ریلی را پیشبینی کرد.
آخوندی تاکید دارد که در این رابطه توسعه نیروی انسانی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
نوبخت راههای تامین مالی را تشریح کرد
اما در این نشست رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن اعلام اولویتهای ریلی به راههایی که میتوان برای آن تامین مالی کرد اشاره داشت.
نوبخت با اشاره به اهمیت افتتاح خط ریلی تهران-همدان گفت که خط ملایر-کرمانشاه در هفتههای آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. در عین حال که خطوط مراغه-ارومیه و همچنین آستارا-قزوین مورد توجه است.
وی همچنین از اقدامات انجام شده برای برقی شدن قطارهای تهران-مشهد سخن گفت و توضیح داد: در این رابطه آقای اخوندی طی مذاکراتی توانستهاند برای حذف منابع خارجی اقداماتی انجام دهند. در این بین باید ١٥ درصد منابع در داخل تامین شود که اعلام میکنیم سازمان برنامه و بودجه آماده تامین این ١٥ درصد خواهد بود.
نوبخت به راههای تامین مالی برای توسعه شبکه ریلی نیز اشاره داشت و گفت: منابع ما در بودجه از مالیات و نفت در دو بخش اصلی تامین میشود که هر چند در بخش مالیاتی رشدهایی وجود دارد اما افزایش در این بخش دارای محدودیتهایی خواهد بود. از سویی دیگر درآمدهای نفتی طی سالهای اخیر کاهش قابل توجهی داشته و دیگر نمیتواند پاسخگو باشد.
وی ادامه داد: راهکار دولت برای تامین منابع انتشار اسناد خزانه بود تا مردم آن را نیز در سبد سهام خود خرید کنند. تاکنون دولت توانسته از این راه بخشی از بدهی خود به پیمانکاران را تسویه کند و تا حدی تامین مالی انجام دهد.
منبع: ایسنا