موضوعات داغ: # مذاکرات # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # بیت کوین # غنی سازی # اقتصاد مسکن # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی
گفت‌گوی تجارت‌نیوز با بنیان‌گذار«اسنپ فود»:

خرید سهام برخی استارت‌آپ‌های ایرانی توسط خارجی‌ها

خرید سهام برخی استارت‌آپ‌های ایرانی توسط خارجی‌ها
بنیان‌گذار اسنپ فود‌ درباره ورود استارت‌آپ‌ها به بورس و صحت داشتن یا نداشتن فروش سهام برخی استارت‌آپ‌ها به خارجی‌ها توضیحاتی می‌دهد و از فرصت ریزش شاخص بورس برای استارت‌آپ‌ها سخن می‌گوید.

 

مژده باقری: کیارش عباس‌زاده، کارشناس حوزه استارت‌آپ و بنیان‌گذار اسنپ فود‌ در گفتگو با تجارت‌نیوز درباره ورود استارت‌آپ‌ها به بورس اعلام کرد:در کل دنیا رسم بر این است که تحت نظارت عده‌ای کارشناس و متخصص، سهام شرکت‌های استارت‌آپی را به صورت کاملا شفاف و واضح، قیمت‌گذاری می‌کنند و مردم در هنگام خرید با شاخص‌های مشخصی روبه‌رو هستند و با خیال راحت می‌توانند در رابطه خرید یا عدم خرید سهام، تصمیم‌گیری کنند.
عباس‌زاده در ادامه می‌گوید: در ایران، داستان کاملا متفاوت است؛ نظارت کارشناسانه‌ای در کار نیست. خود شرکت‌های استارت‌آپ که ذینفع این ماجرا هستند، دنبال بازارسازی و ارزش‌گذاری بالا هستند. در این میان مردم عملا با قیمت اصلی سهام شرکت مربوطه؛ به طور شفاف و کاملا صادقانه رو به رو نمی‌شوند.
به گفته عباس‌زاده در راستای بازار سهام دو تحلیل کارشناسانه پیش روی قرار دارد. وی توضیح می‌دهد: فاندامنتال (بنیادی و تحلیلی) و تکنیکال(فنی) دو تحلیل کارشناسانه هستند. جالب اینجاست در ایران هیچ کدام از این تکنیک‌ها جوابگو نیست و کسانی که خواهان خرید سهام هستند، نمی‌توانند با تحلیل درستی وارد این چرخه شوند. طبق تحلیل بنیادی حتی در بورس اصلی با داده‌های پراکنده‌ای مواجه هستیم. در حوزه استارت‌آپ‌ها شدت پراکندگی داده‌ها به مراتب بیشتر است و بزرگترین معیار تصمیم‌گیری مردم داده‌هایی است که در فضای مجازی دست به دست می‌شود.

فروش سهام برخی استارت‌آپ‌ها به خارجی‌ها

عباس‌زاده در ادامه با اشاره به خرید سهام برخی استارت‌آپ‌ها توسط سرمایه‌گذاران خارجی عنوان می‌کند: تعدادی از استارت‌آپ‌ها از خرید سهامشان توسط سهام‌داران خارجی خبر دادند که در مواردی درست بوده اما با توجه به اینکه منبع این اطلاعات هم شبکه‌های مجازی هستند و توسط منبع موثقی منتشر و تایید نشده نمی‌توان به درستی آن اطمینان کرد و باید با نگاهی شک و شبهه‌دار به این ماجرا نگاه کرد. همین عدم ارایه شاخص‌های مشخص، بسیاری از کارشناسان را به مخالفت با ورود استارت‌آپ‌ها به فضای بورس تشویق می‌کند. به نظر این کارشناسان، داده‌های استارت‌آپ‌ها بیشتر از واقعیت به صورت ذهنی ارزشمندند و مردم با سهام این شرکت‌ها، در اصل داده‌ای با ارزش ذهنی خرید می‌کنند.

فرصت ریزش شاخص بورس برای استارت‌آپ‌ها

عباس‌زاده در ادامه این گفتگو با تجارت‌نیوز از فرصت ریزش شاخص بورس برای استارت‌آپ‌ها سخن می‌گوید. وی توضیح می‌دهد: نوسانات بازار سهام به دو صورت مستقیم و غیر‌مستقیم بر فعالیت استارت‌آپ‌ها اثر می‌گذارد. در مورد اول، کسب و کار استارت‌آپ‌هایی که با بازار خارجی در‌گیرند، مواد اولیه را از خارج تهیه می‌کنند و… با اختلالاتی روبه‌رو می‌شوند و در مورد دوم با پایین آمدن قدرت خرید، شرکت‌هایی که مشتری استارت‌آپ‌ها بودند ریزش پیدا کرده و کم می‌شوند. در مواردی استثنایی استارت‌‌آپ‌هایی مثل دیجی کالا هم در این میان به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم با این اوضاع درگیر شده وضرر می‌کنند.

عباس زاده در انتهای صحبت‌هایش به نکته قبل توجهی اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: کاهشی شاخص بورس در یک مورد به نفع استارت‌آپ‌ها عمل می‌کند. تغییر و تحولات بورس این تصور را ایجاد می‌کند که اوضاع استارت‌آپ‌ها بهتر است و سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند با برد بیشتر همراه باشد و مردم را به آینده بهتر و امیدوارکننده‌تر تجارت اینترنتی امیدوار می‌کند.

 

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی