موضوعات داغ: # مذاکرات # پیش بینی بازارها # قیمت سکه # بیت کوین # غنی سازی # اقتصاد مسکن # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی
تجارت‌نیوز در گفتگو با دو کارشناس حوزه استارت‌آپ بررسی می‌کند:

آیا تحریم‌ها روند فعالیت استارت‌آپ‌ها را تهدید می‌کند؟

آیا تحریم‌ها روند فعالیت استارت‌آپ‌ها را تهدید می‌کند؟
نکته‌ای که با علامت سوالی بزرگی روبه‌روست، سهم استارت‌آپ‌ها از تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن است. آیا ادامه تحریم‌ها و تشدید آن کسب و کارهای اینترنتی را با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌کند؟

مژده باقری: تحریم، فشار سیاسی، فشار اقتصادی و… اقتصاد ایران را با مشکلاتی درگیر کرده است. آیا استارت‌آپ‌ها هم از تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن متاثر می‌شوند؟ آیا ادامه تحریم‌ها و تشدید آن کسب و کارهای اینترنتی را با مشکلات بیشتری روبه‌رو می‌کند؟

سهم بزرگ استارت‌آپ‌ها در بهبود شرایط

آرش رادمهر، یکی از کارشناسان حوزه استارت‌آپ‌ها در تحلیل این موضوع توضیح می‌دهد: واقعیت اینجاست زمانی با غول تحریم مواجه و دست به گریبان شدیم که نه‌تنها از نظر اقتصادی و استارتاپی که حتی از نظر فرهنگی واجتماعی آمادگی‌اش را نداشتیم. بی‌ثباتی شرایط اقتصادی موضوع را متلاطم‌تر کرده است. همین مسایل، زمینه ورود سرمایه‌گذراران به حوزه استارت‌آپ را کند‌تر و استارت‌آپ‌های جدید را برای ورود به میدان رقابت با تردید‌های فراوانی روبه‌رو می‌کند. در مواردی مشتری‌ها، مخاطبان استارتاپ‌ها و کسب و کارهای سنتی و حتی نوپا را با افت قابل توجهی مواجه می‌کند.

رادمهر در ادامه با اشاره به این مساله که استارت‌آپ‌ها می‌توانند سهم به‌سزایی در کاهش میزان فشار‌های اقتصادی برشرایط جامعه بگذارند تصریح می‌کند:
از نظر بنده آشفته بازار اقتصادی، فرصت خوبی برای فعالییت بیشتر استارت‌آپ‌ها است. برخی استارت‌آپ‌ها می‌توانند سهم بزرگ و به‌سزایی در رفع این بحران داشته باشند و با تمرکز بهتر روی کار، ارایه خدمات درست‌تر، خدمات‌رسانی ارزان‌تر به مردم و حتی در مواردی با فکر‌های بکر و نوآوری‌های جدید به بهبود شرایط مالی کمک کنند.

رادمهردر ادامه می‌گوید: شاید برایتان جالب باشد بدانید که بعد از شروع تحریم‌ها؛ برخی استارت‌آپ‌ها که وابسته به تولیدات خارجی و مواد اولیه‌ وارداتی نبودند با حال و هوای بهتری به فعالیت ادامه می‌دهند و شرایط مطلوبی دارند و تحریم‌ها اثر چشم‌گیری بر ادامه فعالیتشان نگذاشته است

از میدان به در کردن رقبا

امین عظیمی‌راد، یکی دیگر از کارشناسان حوزه استارتاپ با دید متفاوتی صحبت‌هایش را شروع می‌کند و عدم توانایی در تعامل با غول‌های استارت‌آپی جهان را بزرگ‌ترین تهدید این تحریم‌ها می‌داند و ادامه می‌دهد: عدم تعامل با قطب‌های بزرگ استارت‌آپ جهانی و کشور‌های توسعه‌یافته به مرور به ضعیف شدن عملکرد استارت‌آپ‌های ایرانی منجر می‌شود. با ادامه این روند و تشدید تحریم‌ها نه با تکنولوژِی جدید استارت‌آپی آشنا می‌شویم و نه امکان تبادل اطلاعات و حتی در مواردی تبادل نیروی انسانی وکاری را داریم.

عظیمی‌راد عامل اصلی این تحریم‌ها را سیاست‌گذاری اشتباه اقتصادی می‌داند و ادامه می‌دهد: تمام این مشکلات نشات گرفته از سیاست‌گذاری نادرست است که در مواردی با اقتصاد ادغام می‌شود و تعامل و ارتباطات را مشکل‌ساز می‌کند. البته به نظر من الزاما این شرایط بد نیست و پیامد‌های مثبت و مهمی همراه خود دارد.

عظیمی‌راد در ادامه و در توضیح مفصل اثرات مثبت تحریم‌ها بر دنیای استارت‌آپ‌ها می‌گوید: تحریم با تمام سختی و مشکلاتی که برای تعداد زیادی از استارت‌آپ‌ها به وجود آورده؛ فرصت‌های طلایی زیادی در اختبار تعدادی ازستارت‌آپ‌ها قرار می‌دهد. با روند تحریم‌ها رقبای خارجی برخی استارت‌‌آپ‌های داخلی کنار می‌روند و راه برای فعالیت نمونه‌های داخلی گشوده می شود. خواه ناخواه چون رقیب خارجی و جدی‌ای در کار نیست به بهترین استارت‌آپ داخلی تبدیل می‌شود و راه ادامه فعالیتش بزرگ‌تر و سهمش از کیک اقتصادی کشور بیشتر می‌شود.

عظیمی‌راد تصریح می‌کند: تاکید می‌کنم این تحریم‌ها در شرایط کلی اقتصادی تاثیر و واکنش منفی‌ای دارد و من صرفا از دیدگاه کلی برخی استارت‌آپ‌ها، این روند را مورد بررسی قرار دادم.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی