به گزارش تجارتنیوز، به گفته نهادهای نظارتی و فعالان فناوری اطلاعات، بر تعداد سایتهایی که وعده استخراج ابری رمزارز یا پرداخت سودهای نامتعارف را در ازای معامله در این بازار میدهند، افزوده شده است.
در حالت دوم از پرداخت مالیات یا مشارکت در ضرر هم خبری نیست و وعدهها بر پرداخت هر ماهه سود تاکید میکنند. در حالی که هر معاملهای با احتمال سود و زیان مواجه است.
چندی پیش جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتا استان خراسان رضوی نسبت به افزایش چشمگیر کلاهبرداری به روش پانزی، به ویژه در حوزه رمزارزها هشدا داد که مبلغ آنها به دهها میلیارد ریال میرسد.
موضوع البته فقط هم به رمزارزها محدود نیست. سایتهای زیادی با وعده سودهای کلان افراد را به خود جذب میکنند و بعد از مدتی، هم پرداخت سود متوقف میشود و هم خبری از گردانندگان سایتها نیست.
بر باد رفتن اصل پول
علیرضا بزرگمهری، فعال فناوری اطلاعات، نشانههای کلاهبرداری پانزی، را فروش کالایی به مبلغی بیش از ارزش واقعی آن، پیشنهاد پرداخت سودهای غیرمتعارف و بیشتر از شبکه بانکی، لزوم فعالیت هرمی و ساخت زیرشاخه و پرداخت سود بالا در ازای جذب افراد بیشتر میداند.
به گفته او، در چنین کسب و کارهایی نه ارزش افزودهای ایجاد میشود و نه خلق و تولیدی اتفاق میافتد؛ در واقع از پول اعضای جدیدی که به این جریان میپیوندند، سود سرمایهگذاران قبلی پرداخت میشود.
مشکل هم اینجاست که پرداخت سودها تا جایی ادامه مییابد که افراد جدید به اندازه کافی به این هرم افزوده شوند ولی به هر حال، اصل پول سرمایهگذاران از بین میرود و هیچکدام از آنها نمیتوانند سرمایه اولیه خود را پس بگیرند؛ چرا که به افراد قبلی پرداخت شده است.
آنگونه که بزرگمهری توضیح میدهد، معمولا فقط سرشاخههای اول سود دریافت میکنند و هر چقدر که هرم بزرگتر شود، افراد جدیدی که به آن میپیوندند، سودی هم دریافت نمیکنند. در واقع، ادامه این جریان به پیوستن افراد جدید وابسته است و دیر یا زود متوقف میشود؛ در آن صورت، دسترسی به فرد اصلی، معمولا غیرممکن است.
او تاکید میکند: پیشنهادهایی مبنی بر ثروتمندان شدن از راههای میانبر و دریافت سودهای باورنکردنی و عجیب، همیشه باید افراد را به احتمال نوعی از کلاهبرداری مشکوک کند؛ هر چقدر که سودها بیشتر باشد فروپاشی نیز سریعتر رخ میدهد.
سوت زدن بدون افشای هویت
این کارشناس صنعت پرداخت، کلاهبردای پانزی را نوعی اختلال در شبکه بانکی میداند که نهادها و مقامات مرتبط به جای هشدار دادن به مردم، باید نظارت خود را برای برخورد با آن افزایش دهند.
بزرگمهری توضیح میدهد: در دنیا اصطلاحی با عنوان سوت زدن وجود دارد؛ به این معنا که افراد میتوانند موارد مشکوک به کلاهبرداری را به صورت ناشناس، به نهادهای نظارتی اطلاع دهند. اقدام آنها به معنای شکایت یا اعلام جرم نیست و فقط جنبه اطلاعرسانی دارد تا مقامات مسئول موضوع را پیگیری کنند.
به گفته او، در ایران فرایند چنین کاری بسیار پیچیده است و افراد باید هویت خود را نیز اطلاع دهند؛ ضمن اینکه از زمان اعلام موضوع تا رسیدگی نیز فرایندی طولانی طی میشود.
این فعال فناوری اطلاعات تاکید میکند: هشدار به مردم در صورت وجود یک سیستم سوتزنی و نظارتی که به سرعت به موارد اعلامی رسیدگی کند، میتواند در کاهش چنین جرایمی موثر باشد.
به گفته بزرگمهری، کلاهبرداران به سادگی و با توسل به نکات روانشناسی، افراد عادی را فریب میدهند که نوع کار آنها با موارد بیشمار پیشین، متفاوت است و کلاهبرداری نیست، اما متخصصان به سرعت میتوانند پانزی بودن یک فعالیت را تشخیص دهند. در نتیجه اگر اراده و شریط لازم وجود داشته باشد، میتوان موارد کلاهبرداری را شناسایی و با آنها برخورد کرد.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
سلام سرمایه گذاری پرسود و عالی کمترین سرمایه بالاترین سود کمترین ریسک .دریافت سود بصورت روز شمار،سهام رو به ریال میخرید و سود را بصورت دلار دریافت میکنید و این یعنی یک کار مطمعن و عالی
منم تو این شرکت ثبت نام کردم و الان تقریبا ۶ ماه هست نصف پولم بهم برگردونده شده خیلی خوبه???
من ثبت نام کردم و راضی ام خداوکیلی ۲/۰۰۰دلار گذاشتم دو تا سهم خریدم ولی خب عضو گیریش سخته خیلی ام سخته
با هزار دلار باید شروع کنی توی یونیک فایننس؛ روزانه بین دو و نیم تا سه دلار بهت میده تا دوسال پولتو نمیتونی برداری اصل پولتو
سلام من و خانوادم سرمایه گذاری کردم چند ماه اول سود داد راحت میشد تبدیلش کرد بعد که دلار گرون شد نتونسیم نقدش کنیم گفتن باید اکانت وری فای بشه تا بتونین تبدیل کنین به ارزهای دیجیتال قرار بود جواب وری فای سه ماه بیاد الان ۷ ماه خبری نیست نزدیک به یک سال نتونسیم چیزی برداشت کنیم
سلام کسی هست خودش یا خانوادش تو یونیک فایننس سرمایه گذاری کرده باشه یکی از آشنایان میگه کارشون خلی درسته ولی من شک دارم؟؟؟؟
سلام عزیزم
من خیلی بررسی کردم آخه به منم پیشنهاد شده بود. اگه فقط براتون مهم پول بگیرید بعله این سایت فعلا داره سود خوبی میده. اما معلوم نیست در انتها چی بشه
اما اگه براتون مهم این پول و این سود از کجا میاد باید بهتون بگم بررسی ها پرس و جو ها و ایمیل هایی که من زدم بهم نشون داد که تقریبا هیچکدوم از حرفایی که میزنن در مورد ثبت شدن این شرکت در سوئیس و داشتن مجوزهای لازم برای کارهای مالی و سرمایه گزاری اونا در نزدک واقعیت نداره
بهرحال انتخاب با خودتون. من ترجیح دادم وارد نشم
به گفته شرکت یونیک فایننس این توکن با صرف ساعت ها تحقیق بی شمار و هزینه های میلیون دلاری برای تامین بودجه این تحقیقات با هدف تامین مالی شبکه و تسهیل معاملات بدون مرز برای مشتریان و همچنین ترکیب دو بخش بازار مالی جهانی و بازار ارز های دیجیتال ایجاد شده است.
ارز دیجیتال یونیک فایننس در سایت کوین مارکت کپ لیست نشده است و هیچ صرافی معتبری معاملات آن را ارائه نمی دهد.
در تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۲۱ شرکت سرمایه گذاری هرمی یونیک فایننس اقدام به ارائه توکن خود با حداکثر عرضه ۱۰۰ میلیون ارز نمود.
این توکن بر بستر بلاک چین اتریوم ایجاد و منتشر شده است و با نماد اختصاری UNQT نمایش داده می شود.
این روزها یک ارز دیجیتال به نام یونیکفاینس (UQNT) سر زبانها افتاده اما شرکت یونیکفایننس یک شرکت هرمی و پانزی است.
این شرکت ادعا میکند تیم کاری متشکل از ۱۸۰۰ معاملهگر حرفهای در بیش از ۳۰ کشور دنیا دارد که در بورس نیویورک، استرالیا و تورنتو به معاملهگری میپردازند اما ماهیت جذب سرمایه هرمی دارد و با جذب سرمایه از افراد جدیدی الورود به پرداخت سود اندکی به سرشاخههای هرم میپردازد و به نظر میرسد ادعای فعالیت این شرکت در بازارهای مالی کذب است.
سلام و وقت بخیر ؛ هموطن عزیز به هیچ عنوان سرمایه وارد یونیک فایننس نکنید چون کاملا کلاهبرداریه و اصلا قانونی نیست ؛ داخل گوگل هم سرچ بکنید کاملا توضیحات مشخصه