به گزارش تجاتنیوز، محمدباقرنوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه امروز در حاشیه همایش سالانه فرماندهان پلیس راهور ناجا درباره وضعیت بودجه سال ۱۴۰۰ صحبت کرد. او در بخشی از گفتههایش به مدیریت کشور در سال جاری اشاره و اظهار کرد: «ما اکنون با یک بیستم درآمدهای نفتی، کشور را اداره میکنیم».
البته کاهش شدید درآمدهای نفتی در سال جاری موضوعی است که اگر چه آماری رسمی از آن در دست نیست اما این روزها بر کسی پوشیده هم نیست. همین چند روز پیش فرهاد دژپسند از درآمدهای نفتی ایران در سال جاری پرده برداشت و خبر داد که که این درآمد در ۱۱ ماهه ابتدایی امسال به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در واقع پیش از تحریم، ایران روزانه حدود ۲٫۲ میلیون بشکه نفت صادر میکرد و امسال روزانه ۱۸۰ هزار بشکه. نخستین و شفافترین نمود کاهش شدید ورود دلارهای نفتی به کشور، وضعیت بازار ارز در دوران تحریم بوده است.
در واقع نوبخت درحالی از اداره موفقیتآمیز کشور با یک بیستم درآمدهای نفتی حرف میزند که فقط نرخ ارز تحت تاثیر کاهش شدید درآمدهای نفتی از ابتدای همین سال تاکنون بیش از ۶۲ درصد رشد قیمت را تجربه کرده است.
علاوه بر این، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران هم در پژوهشی نوشته است که در پایان سال ۱۳۹۹ حداقل نرخ تورم ۳۶ درصد است. این میزان تورم بر اساس دادههای مرکز آمار ایران، بالاترین رقم از سال ۱۳۷۵ تاکنون بوده است.
هدایت شیب تورم به سمت ۱۴۰۰
مهدی پورمهر، کارشناس اقتصادی در واکنش به گفته امروز نوبخت میگوید: گفتن این حرف که دولت کشور را با یک بیستم درآمد نفت اداره کرده، ساده است اما دیدیم که در عمل مدیریتی وجود نداشت و ما در بخشهای مختلف اقتصاد با مشکلات بسیاری دستو پنجه نرم کردیم. از بحث تامین کالا و تنظیم صادرات و واردات گرفته تا افزایش قیمتها و….
او ادامه میدهد: در ظاهر به نظر میرسد که کشور اداره شده اما چطور این اتفاق افتاده؟ دولت برای اداره کشور از بازار سرمایه، بازار ارز و ایجاد بدهی در بانک مرکزی ارتزاق کرده که بعدها اطلاعات آن افشا میشود. اقدامات دولت برای مدیریت اقتصاد، همین امسال هم تورمزا بود اما نکته نگرانکننده این است که دولت با این دست اقدامات، تورم را با شیب ملایم به سمت سال آینده هدایت کرده است.
این کارشناس در نهایت نیز عنوان میکند: در ظاهر امر شاید خروجی این باشد که چرخ امور میچرخد اما این اداره امور عملا متکی به بدهیهایی بوده که دولت با استقراض از بانک مرکزی ایجاد کرده و متعاقبا تاثیرش را در تورم سال بعد میبینیم.
آقای عزیز میشه خواهش کنیم شما مملکت را رها کرده و اداره نکنید ؛ به حال خود بگذارید.لطف کنید آقازاده های دست اندرکاران دولتتان را اداره کنید. که فقط کمی آنهم کمی از مخارج پارتی ها و ریخت و پاش هاشون کم کنند. علی برکت الله
اکثریت مردم زندگی نمیکنن فقط زنده هستن مملکت برگشته ب دوره قاجار طبقه ارباب اشراف و طبقه رعیت… هر روز هم این فاصله بیشتر واضحتر میشه
به مردم گفتید سهام دولتی بخرن تاسود ببرند آمدن خریدکردن ضررکردن ولی دولت سود کرد وقسمتی از بودجه اش فراهم شد مردم هم صرر کردن که کردن
هیچ امیدی به آینده ایران نیست فقط باید فرار کرد
با این دست فرمون برید جلو یا مردم از گرسنگی میمیرند یا شورش فقرا و گرسنگان که دیگه الان ۹۰ درصد مردم شاملش می شند بزودی اتفاق میوفته
این همه مسئول و ریاست تو این مملکت ولی فردا مون بدتر از دیروز
باید از الان یه طناب دار آماده کنیم که سال جدید خودمون رو دار بزنیم خلاص شیم دیگه به لطف مسعولین زندگی کردن حرام شده آخه این چه وضع مسلمان بودنه خیلی جالبه کشور ثروتمند + مردم گدا و گشنه?
قیامت وعده ی خدا نیست وعده ی دولت به مردم است
نیاز نیست زمین و اسمان به هم بریزه تا همه یگدیگر
را فراموش کنند با افزایش فقر فوق و فوفش مردم بتونند
به فکر خودشون باشند
سلام تراخداپیام م..ک.راچاپ کنید.حرف آقای نوبخت خیلی دلمو سوزوند
تورم دیگه از شیب میب گذشته