به گزارش تجارتنیوز، بازار سهام در سال ۹۹ شرایط متفاوتی داشت. بورس سال ۹۹ را در یک شرایط مثبت به همراه ورود نقدینگی به بازار آغاز کرد و این روند صعودی در بازار تا نیمه مرداد ماه ادامه داشت. اما با گذشت از نیمه مرداد ماه، روند نزولی بازار آغاز و با یک شیب نسبتا تندی شاخص بازار در حال افت بود. کارشناسان ورود و خروج نقدینگی را یکی از عوامل اصلی این موضوع میدانند.
علی عصاری، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارتنیوز، با اشاره به روند صعودی شش ماه اول سال ۹۹ گفت: با توجه به تشویقهای زیاد از سوی دولت، مجلس و نهادهای وابسته دیگر برای ورود و سرمایهگذاری مردم در بورس، حجم بالایی از نقدینگی وارد بازار شد. ورود نقدینگی به بازار روند صعودی را به همراه دارد. حجم بالایی از نقدینگی که در ماههای اول سال ۹۹ وارد بازار شد، موجب یک روند صعودی مستمر در حرکت شاخص شد.
عصاری با اشاره به اینکه تمام ارکان دست به دست هم دادند تا بورس رشد کند اظهار کرد: مخالفین و موافقین بورس همگی برای بهبود شرایط بورس و رشد شاخص تلاش کردند.
این کارشناس با توضیح اینکه در هر بازاری هر حرکت رو به جلو و صعودی یک روند نزولی دارد، توضیح داد: بازار سهام با یک روند صعودی چند ماهه همراه بود، اما همانطور که هر بازاری بعد از یک شیب صعودی یک روند نزولی هم دارد، از نیمه مرداد ۹۹ به دلایل مختلف روند نزولی بازار سرمایه آغاز شد.
عصاری در رابطه با شروع حرکت نزولی بازار از نیمه مرداد توضیح داد: شاید بتوان در سادهترین تعریف اینطور توضیح داد که بازار از نیمه مرداد با یک موج خروج نقدینگی همراه شد. خروج نقدینگی از بازاری که با توجه به ورود نقدینگی زیاد روند مثبتی داشت، یک روند کاهشی را آغاز کند.
این کارشناس با اشاره به عدم بازگشت نقدینگی خارج شده از بورس، ادامه داد: پولهای بزرگی از بازار خارج شد و به سمت بازارهای دیگر رفت. ارزش معاملات در آن زمان زیاد بود اما این ارزش به دلیل خروج سهامدارن و نقدینگی از بازار بود. در ابتدای روند نزولی حجم عرضه و تقاضا خوبی برای نمادها وجود داشت اما رفته رفته حجم تقاضا کم و حجم عرضه افزایش پیدا کرد.
او در پایان گفت: در پاییز و زمستان حجم عرضه افزایش چشمگیری داشت و روند نزولی شاخص افزایش یافت. در بعضی از روزها روند نزولی شاخص کاهش پیدا میکرد اما حجم تقاضا به اندازهای نبود که شاخص را مثبت کند. همین مسائل رفتارهای هیجانی بین سهامدارن را افزایش میداد و روند فرسایشی بازار را قویتر میکرد.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند دوره نزولی شاخص بازار در نیمه دوم سال ۹۹ یک تجربه خوب برای سرمایهگذارن و سیاستگذارن برای کنترل بازار بود. در ماههای بهمن و اسفند ۹۹ روند فرسایشی بازار گسترش پیدا کرده بود و بازار حتی به اخبار مثبت هیچ واکنشی نشان نمیداد و همچنان قدرت دست عرضهکنندگان بود و شاخص روند کاهشی خود را ادامه میداد.
آخرین اخبار بازار سهام را در صفحه بورس تجارتنیوز دنبال کنید.
7ماه ناامیدی و کوره پول سوزی همین نابود کردن پول های مردم همشون شد یه سراب تکرار نشدنی
۱۰۰ ملیون وام گرفتم اوردم بورس که پولم بیشتر بشه و باهاش یه کاری انجام بدم(خمحرکه خریدم)
الان ۱۰۰ ملیونم شده ۱۵ ملیون و تا ۳ سال باید قسط وام پرداخت کنم به بانک
علی برکت الله
فقط عرضه اولیه بفروشید
ماشاالله تو تولید سهم خودکفا شدیم
دولت تدبیر و ناامید عامل زیان سهامداران پالایش یکم، بی کفایتی شما در تاریخ ثبت خواهد شد.
روند بورس ۹۹ بگونه ای بود و شد که در درون زندگیِ خصوصیِ سرمایه گزاران و سهامداران بورس طوفانی از نگرانی و استرس برپا شد،،و افراد دیگر نمیتوانند با هم ارتباط مناسب همسری و صمیمیت داشته باشند
کانون زندگیها از درون متزلزل و صدمه شدید خورد
آستانه تحمل و صبر افراد پائین آمده
مهر و محبت بین زن و شوهر و با دیگر اطرافیان کاهش زیادی پیدا کرده
خشم و عصبانیت بابت بورس ۹۹ آخرین نقاط تحمل مردم در زندگی خانوادگی را نابود کرد،،آنهم پس از گرانیها،تورم،کرنا،کاهش درآمدها و فشارهایی که بزور تحمل میکردیم
روند بورس خیلی عادی بود
مردم سرمایه آوردند،،دولت برداشت و خورد
از قدیم هم گفتند که پول پول میاره، منتها چون پولهای حقوقیها خیلی خیلی بیشتر از جمع سرمایه های مردم بود،،پولها رفتند اونطرف
همه چیز خوب و عالی پیش رفت
ما چقدر خوشبختیم، ،همه چی آرومه
عید و نوروز زیبا و شیرینی داریم
بله دقیقا مهمترین عامل در ریزش مرداد ماه خروج نقدینگی بوده، حالا سوال اینجاست که چه کسانی این حجم از نقدینگی رو از بازار خارج کردند؟ طبق فرمایشات خودتون در ان زمان از طرف مردم شاهد ورود نقدینگی به بازار بودیم حالا چه کسانی وبه بدستور چه کسی باعث خروج نقدینگی شدند و درنتیجه به نابودی بورس ومتضرر شدن مردم ختم شد ، مگه سازمان بورس مدیر وناظر نداشت که از خروج این حجم از نقدینگی از بازار جلوگیری کند؟
چه کسانی سود کردند و چه کسانی ضرر کردند؟
در واقع نه اون رشد شارپی شاخ کل تا ۲میلیون واحد منطقی بود ونه اون ریزش تازیر یکمیلیون و ۲۰۰هزار واحد ، فقط در این میان عده ای زیادی قربانیه این فرازو نشیب سازمان یافته شدند
دولت و مسئولین غرق دریایی از پول و ثروت
ملت هم غرق دریایی از مشکلات و بی پولی
فقط خداداد عزیزی میتونه به این سؤال پاسخ درخوری بده.
مرغی که پرید دیگه پریده!! پولی که درسال۹۹ازبابت بورس ازسهامداران متضرر پرید آیابرمیگردد؟ آخه یه تومن و دوتومن هم نبود!! انشاله که ۱۴۰۰سال پرباری برای بورس باشد. ۹۹ که اکثرسهامدارای حقیقی و خُرد……شدند!