به گزارش تجارتنیوز، عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی، صبح امروز در یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود به درخواست فعالان بازار سرمایه برای اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها اشاره کرد و در این باره نوشت:
« بانک مرکزی آماده اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها، متناسب با نرخ تسعیر متناسب با شرایط غیرتحریمی است. بانک مرکزی برای موثر واقع شدن اصلاح نرخ تسعیر ارز در قیمت سهام بانکها معتقد است اعطای معافیت مالیات سود ناشی از تسعیر، تا زمان نقد شدن آنها ضروری است».
رئیس کل بانک مرکزی همچنین تسعیر مطالبات ارزی بانکها در نرخ بالاتر را موجب شناسایی درآمد موهوم بیشتر، سود بیکیفیت و درنهایت ارائه عملکرد غیرواقعی و پرداخت مالیات نقدی خوانده است.
فشار مضاعف سهامداران بر بانکمرکزی
کامران ندری، کارشناس امور بانکی، درباره درخواست سهامداران برای افزایش نرخ تسعیر دارایی بانکها میگوید: ماجرا ماجرای تعارض منافع بانک مرکزی است. از یک سو سهامداران از او درخواست افزایش نرخ تسعیر را دارند تا ارزش سهامشان بالا برود و از سوی دیگر باید منافع ملی را در نظر بگیرد و نگران ناترازی بانکها باشد.
او توضیح میدهد: «ناترازی فعلی بانکها به علت عدم پوشش بدهیهای بانکها با داراییهایشان است. با افزایش نرخ تسعیر یا تجدید ارزیابی دارایی بانکها میتوان در ظاهر و به شکل صوری این ناترازیها را پوشش داد. درحالی که این موضوع نمیتواند مشکلات بانکها را به صورت واقعی حل کند.
در این حالت ممکن است ارزش دارایی بانکها از ارزش بدهیهایشان بیشتر هم بشود و اندوختهای برای سهامداران در نظر گرفته شود یا حتی از این محل افزایش سرمایه صورت بگیرد، شبیه اتفاقی که سال گذشته در صورتهای مالی بانکها افتاد، اما ناگهان هنگام تبدیل داراییهای بانک به وجه نقد، به صورت واقعی، این قیمتگذاریهای صوری خودش را نشان میدهد و بانک کسری میآورد.درنهایت بانکها برای پوشش کسری سراغ بانکمرکزی میروند. در این حالت اگر بانک مرکزی کسری آنان را پوشش دهد پایه پولی رشد میکند و تورم بالا میرود».
ندری عنوان میکند که سهامداران به دنبال افزایش نرخ تسعیر هستند تا ارزش سهامشان بالا برود ولی دغدغه تورم ندارند، بانک مرکزی است که باید توجه داشته باشد در نظر گرفتن سهامداران به طور خاص او را از مسئولیت اصلیاش که مهار تورم و توجه به اقتصاد کلان است دور میکند.
تبعات کاهش دستوری نرخ سود
ندری در ادامه یادآور میشود که این اولین باری نیست که سهامداران سعی دارند ارزش سهام خود را حتی به قیمت تورم برای عموم جامعه حفظ کنند.
او توضیح میدهد: همین حالا کاهش نرخ بهره توانسته ارزش سهام در بازار را افزایش دهد اما تبعات تورمی آن و هزینههایش برای کل جامعه و فشاری که به اقشار ضعیف جامعه میآورد مورد توجهشان نیست. این وظیفه بانک مرکزی است که از فشار تورم بر اقشار مختلف به نفع گروهی خاص جلوگیری کند.
این کارشناس با تاکید بر این که راه مهار تورم افزایش نرخ سود بانکی و ایجاد محدودیت روی ترازنامه بانکها است، ادامه میدهد: بانک مرکزی از پیش از عید برنامهای برای کنترل ترازنامه بانکها آغاز کرده تا رشد نقدینگی را کنترل کند، افزایش نرخ تسعیر دارایی بانکها در شرایط فعلی میتواند کل آن برنامه را بی اثر کند.
ندری یادآور میشود: اگر نرخ بهره پایین بیاید یا نرخ تسعیر بالا برود تا قیمت سهامها افزایش یابد، فقط سهام نیست که افزایش قیمت پیدا میکند بلکه تمام قیمتها همپای سهام گران میشود.
واقعا ایشون کارشناس هستن؟؟؟
از کی تا حالا راه حل کاهش تورم بالا بردن سود بانکی هست!!!!
جناب کارشناس محترم شما نمیدونید که چه بانک مرکزی بخواد یا نخواد چه امثال شما بهانه تراشی بکنید یا نکنید و چه نرخ تسعیر افزایش پیدا کند یا نکند تورم و خلق پول بی پشتیبان پایه ثابت اقتصاد مملکت است!؟ خدا وکیلی…..
جز بورس و سهام فقط یک مورد بیاورید که چندین برابر نشده تا قبول کنیم که ضرر کردن حق ما پاک باوران است
فکر میکنید به همین راحتی از کلاهبرداری که سرما مردم ساده و پاک آوردید خواهیم گذشت؟ هیچوقت یادمان نمی رود و حتمأ جبران خواهیم کرد. این ضررهای جبران ناپذیر باعث ازهم پاشیدگی بنیان خانواده ها و دیوانگی ما شده
جالبه.اقای ندری و کلا تحصیلکرده های امام صادق طرز فکرشون با کل اقتصاددانهای دنیا متفاوت هست,اگه با کاهش سود بانکی تورم افزایش پیدا میکنه پس با افزایش سود بانکی تورم کاهش پیدا میکنه.در صورتی که همه مردم میدونن مشکلات مملکت از زمانی شروع شد که احمدی نزاد سود بانکی دوازده درصد رو تا بالای بیست هم برد و از یکی دو سال بعد افزایش نقدینگی زیاد شد.وقتی سود بانکی بیست درصد باشه یعنی یک کاسب باید سودش حداقل بالای پنجاه درصد باسه که با کسر هزینه ها باز چیزی بیشتر از سود بانکی واسش بمونه که کار کردن واسش به صرفه باشه و این یعنی افزایش قیمت کالاها و تورم و از طرفی بانکها برای تامین این سود بیست درصد به بنگاه داری و یا استقراض از بانک مرکزی رو میارن که این همین تورمی هست که همیشه گریبانکیر این مملمت بوده,اگه سود بانکی توی این مملکت به زیر ده درصد برسه ممکنه واسه دوسه سال افزایش تورم داشته باشیم ولی نهایتا این کار باعث جلوگیری از استقراض بانکها میشه و در بلندمدت تورم به زیر ده درصد و حتی کمتر میرسه
دقیقا همینطوره ????
پولی که از بورس بیرون بردید برگردانید. شما جیب ما را نزن لطف پیشکش
راست میگه این کارررررررررشناس. مگر نمی بینید قیمت سهام پایین امده نرخ همه چیز پایین امده
این همه مردم تو دلار تو بورس متضرر شدن حالا شما ها با این خراب کاری ها آسمان ریسمون می بافید هر طرف مردم حرکت مبکنن جز ضرر چیزی نسیبشون نمیشه …تورم که بیداد میکنه چرا بهانه درست میکنید نه خراب کاری کنید نه چیزی را درست کنید…..
کسانی که از رانت استفاده کرده و سود چند صد میلیاردی کردن رو شناسایی و پول را به بورس برگردانند
یعنی خودشون را بگیرن
با قوانین بورسی مردم معطل نکنید شرکتها رو سود دار کنید
چرا پیگیری نمی کنید چرا سود نمی دن ولی مدیران پاداش می گیرند. سهم سود داشته باشه به خاطر سودش تقاضا پیام می کنه.سودی که جهت رفع تکلیف فقط نباشه