به گزارش تجارتنیوز، امسال مشکل تامین برق به یکی از معضلات وزارت نیرو تبدیل شده بود. از طرفی وزارت نیرو قبلا طرحی داشت که به واسطه آن مشترکان را به صندوق توسعه ملی یا بانکها ارجاع میداد و مشترکان با این کمک هزینه، میتوانستند وام دریافت کنند.
اما به نظر میرسد حداقل تاکنون پرداخت این وام مسکوت مانده است. پیگیریهای تجارتنیوز از این وزارتخانه اصلا به نتیجهای نرسید و مقامات این وزارتخانه هیچ توضیحی درباره چرایی پرداخت نشدن این وام ندادند و با این که این طرح، پیشنهاد وزارت نیرو بوده، همه بار این مسولیت را بر گردن شرکت توزیع برق نهادند.
البته چند وقت قبل، بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور خواستار اجرای طرح فهام، طرح ملی فراسامانه هوشمند و اندازهگیری و مدیریت انرژی، برای شبکه خانگی شد و از وزارت نیرو درخواست کرد که این طرح را در اولویت برنامههای خود قرار دهد. با این وجود هنوز خبری از پیگیریهای وزارت نیرو نیست.
حدود پنج سال پیش هم وزارت نیرو با یک شرکت آلمانی برای احداث ۱۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ایران قراردادی امضا کرده بود و به جز آن هم ایسنا قبلا گزارش داده بود برای تامین برق عشایر کوچرو و فاقد برق در ایران حدود ۲۰ هزار پنل خورشیدی در نظر گرفته شده است که روند توزیع آن به تدریج در استانهایی مانند لرستان، فارس آغاز شده است.
شرکت توزیع برق هم از طرف دیگر با بهانههای مختلف از پاسخگویی به این مساله سر باز زد.
با این وجود، بانک مرکزی وظیفه دارد که با کمک بانکهای طرف قرارداد و با هماهنگی و معرفی بسیج سازندگی، مبلغ ۵۰ میلیون تومان از محل منابع سپردههای قرضالحسنه و عادی بانکها در روستاها، حاشیه شهرها و مناطق محروم وام اعطا کند. این وام با بازپرداخت ۶۰ ماهه و نرخ ۴ درصدی اعطا میشود.
سلام . متولی گسترش انرژیهای تجدید پذیر ، سازمان ساتبا می باشد ولی پرداخت وام فوق باید توسط بانکها انجام و سپس متقاضیان جهت عقد قراداد فروش برق خود به سازمان ساتبا مراجعه کنند . ضمن آنکه وام فوق بابت نصب پنل خورشیدی تا ۵ کیلو وات می باشد که در راستای برق امید تعریف شده و شرکت توانیر و سازمان ساتبا با هم مسئولیت اجرای آنرا بعهده دارند .