به گزارش تجارتنیوز، پس از فیلترینگ شبکههای اجتماعی همانند تلگرام و به تازگی با تصویب طرح صیانت از فضای مجازی، پیامرسانهای ایرانی با روشهای مختلفی سعی کردند تا جایگزین پیامرسانها و شبکههای اجتماعی خارجی شوند.
با وجود تمام تلاشهای این پیامرسانها کوچ دائمی کاربران ایرانی از پیامرسانهای خارجی به پیامرسانهای داخلی جواب نداد و اکنون مخاطبان شاهد تلاشهای عجیبی از سوی این پیام رسانها برای رسیدن به هدف خود هستند.
به تازگی پیامکی برای مشترکان همراه اول مبنی بر اینکه « پرداخت صورت حساب تلفن همراه از طریق پبام رسان آی گپ با ۱۵ درصد تخفیف انجام میشود» ارسال شده که باعث نگرانی تعداد زیادی از مشترکان این اپراتور شده است.
ماجرا چیست؟
ظاهرا همراه اول در اقدامی غیرموجه اطلاعات صورت حساب مشترکین دائمی خود را در اختیار «آی گپ» پیامرسان داخلی گذاشته است، که هنوز توضیحی برای این موضوع ارائه نداده است.
یکی از کاربران در توییتر در اعتراض نسبت به این پیام نوشت: «من کاربر آیگپ نیستم، شماره و کارکرد موبایل من دست آیگپ چهکار میکنه؟ کجا باید از این افشای اطلاعات شکایت کرد؟»
آی گپ نیز در توییتر در پاسخ توضیح داد: « اطلاعات هیچ کاربری بدون تایید خودش در اختیار آیگپ نیست. اگر اس ام اسی برای شما آمده از طریق همراه اول ارسال شده است.»
یکی از مهمترین دلایل محبوب نبودن پیامرسانهای داخلی، بیاعتمادی عمومی نسبت به آنهاست و اقداماتی شبیه به این باعث شده که این بیاعتمادی بیشتر شود.
کاربران نیاز به جلب اعتماد دارند، تا از این طریق به سمت استفاده از پیامرسانهای بومی هدایت شوند. تا زمانی که دولت تمهیدات سفت و سختی برای حفظ حریم خصوصی کاربران ندهد، پیامرسانهای ایرانی نه در بازار داخلی و نه در بازار خارجی موفق به جلب کاربران نمیشوند.
عضویت در آیگپ شرط ورود به سامانه دانشگاه آزاد!
چند ماهی میشود که ورود به سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی وابسته به دریافت کد از پیامرسان آیگپ شده که با نارضایتی شدید دانشجویان این دانشگاه رو به رو بوده است.
براساس گزارشهای به دست آمده، دانشگاه آزاد اسلامی در خرداد ۱۴۰۰ نیز دانشجویان را ملزم کرده که برای دریافت کارت امتحانات، باید حتما پیامرسان آیگپ را نصب کنند.
این در حالی است که سال گذشته دانشجویانی که مایل نبودند تا این پیامرسان را نصب کنند تنها چند دقیقه اگر صبر میکردند میتوانستند وارد سامانه شوند، اما اکنون نصب این پیامرسان اجباری شده است!
تنها توضیح دانشگاه آزاد اسلامی و آیگپ درباره این موضوع این بود که نصب آیگپ انجام امور دانشجویی را تسهیل میکند.
تجربه نشان است که این اقدامات که به نوعی مجبور کردن دانشجویان و کاربران است، هیچگاه باعث جذب مخاطب نخواهد شد.
وامهای میلیادری پاسخگو نبود؟
یکی از اقداماتی که برای ایجاد زیر ساخت شبکه ملی اطلاعات و طرح صیانت از فضای مجازی صورت گرفت، حمایت از پیامرسانهای داخلی با اعطای وامهای میلیاردی بود.
سازندگان پیامرسانهای داخلی تا سقف ۵ میلیارد تومان وام بیقید و شرط و با شرایط آسان گرفتند و کاربران ایرانی در صورت استفاده از پیامرسانهای داخلی ۵٠ درصد تخفیف تعرفه اینترنت دریافت میکنند.
اما حالا با گذشت چندین ماه این پیامرسانها با تسهیلات میلیاردی و تبلیغات فراوان هم نتوانستند جایگاه مناسبتری در میان کابران ایرانی پیدا کنند.
ظاهرا این روشها پاسخگو نبوده که حالا از طریق روشهای جدید از جمله معامله اطلاعات صورتحساب کاربران اپراتورهای تلفن همراه و با دادن تخفیفهای مختلف، اقدام به جذب مخاطب کردهاند.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
ای گپ بتازگی بدون سر و صدا، تخفیفات خودشو برای پرداخت قبض برداشته دیگه نصبش فایده ایی نداره
سلام نه اینکه مردم بانک دارن برای همین دلشون میسوزه حساب مردم خالی بشه?دایهی عزیز تر از مادر یعنی همین?
دست از تخریب ایگپ بردارین، دروغ و توهم تا کی؟
ب کجا رسیدین با این روش… مثلا حریم خصوصی شما در تلگرام و اینستا رعایت میشه، واقعا ک سطح سواد….
خجالت نمیکشید این همه دروغ میگید؟
شرایط پرداخت قبض و خرید شارژ در آیگپ مثل همه اپلیکیشنهای پرداخته و باید شناسهی قبض و شناسهی پرداخت و… وارد کنی تا پرداخت کنه. این میشه فروش اطلاعات یا نقض حریم خصوصی کاربران؟
واقعا اینقدر بیسوادید یا دارید ادای بیسوادها رو درمیارید؟
البته در این بین پیام رسان هایی هم بودند که دولت هم در حمایت کار شکنی کرد و هم پیام رسان های مورد حمایت دولت در قرارداده های پیام رسان های دیگر نفوذ و قدرت طلبی کردند. و همچنین اصلا از وام ها استفاده ای نکردند. و در سکوت در حال توسعه و پیشرفت هستند
اصلا مشخص نیست داری زیرآب پیامرسانهای داخلی رو میزنی.
همراه اول این کار رو کرده خب لوگو همراه اول رو بزار چه ربطی به گپ و ایتا داره؟
بله دقیقا با شما موافقم. این کار غیر اخلاقی توسط سایت صورت گرفته.
در ایران چیزی بنام حریم خصوصی جوکی بیش نیست، درکشوری که دخالت در زندگی دیگران بنام امر به معروف جا افتاده باشه حریم خصوصی مزخرفاتی بیش نیست، اصلاهم تعجب نکردم ، خیلی وقته اینها جایگاه حریم خصوصی رو در ایران مشخص کردند، چیزی در مایه های زیر صفر مطلق
حتما توی خارج از ایران واقعیت هست؟
حتما تو گوگل و اینستا و… هست?
به نظرت پولشون از کجا میاد؟ برای رضای خدا رایگانن?
اطلاعاتتون همش فروش میره
چه داخل چه خارج من ترجیح میدم همینجا بره
زیرساختهای مخابراتی وشبکه اجتماعی درست بشه از کارشناس خبره استفاده کنن اینها نی خواهند هر صد ساله یک روزه طی کنن وهلو برو توگلو اونم جواب نمی ده
آخه اطلاعات من و توی بدبخت بی چاره تو ایران که نه خرید اینترنتی می کنیم نه کردیت کارت داریم به چه درد گوگل می خوره؟ ..
چند وقتی میشه که برای ورود به سامانه دانشگاه آزاد الزامی به داشتن حساب در آیگپ نیست برای احراز هویت دوعاملی میشه از نسخه تحت وب آموزشیار پلاس استفاده کرد. ضمن اینکه بعد از ۳۰ ثانیه میشه حتی بدون کد ورود، وارد سامانه شد.
بنده به عنوان مخاطب سایت خبری تجارت نیوز درخواست دارم اخبار را با دقت و حساسیت بیشتری منتشر کنید.
دقیقا
البته هدف تجارت نیوز مشخصه??
درسته ولی وقتی میخوای بری سامانه پیام میفرسته به ای گپ بعد اگر ایگپ نداشته باشی چند دقیقه وایسی تا دکمه پیامک بیاد . این اجبار نیست پس چیه؟
به شخصه در گوشی خودم از هیچ اپلیکیشن ایرانی استفاده نمی کنم! به جای اپ از نسخه ی وب استفاده می کنم