کد مطلب: ۶۰۲۷۷۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

هشدار وزیر نفت درباره بنزین/ پشت پرده کمبود بنزین در ایران چیست؟

هشدار وزیر نفت درباره بنزین/ پشت پرده کمبود بنزین در ایران چیست؟

کمبود برق و گاز کم نبود، حالا وزیر نفت هشدار داده احتمالا در چند سال آینده تبدیل به واردکننده بنزین هم می‌شویم. این یعنی ایران به عنوان یکی از دارندگان ذخایر گاز و نفت در جهان ممکن است به واردکننده انرژی تبدیل شود. اما دلیل چیست؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، وزیر نفت چند روز پیش هشدار داده بود به دلیل عدم سرمایه‌گذاری در پالایشگاه‌های کشور، تا چند سال آینده مجبور به واردات بنزین می‌شویم.

اوجی پیش از این و در اواخر شهریور ماه همین امسال هشدار داده بود در زمستان روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب کسری گاز داریم.

ایران دومین دارنده گاز جهان است اما تابستان‌ها به دلیل کمبود گاز نمی‌تواند خوراک نیروگاه‌های حرارتی تولید برق را تامین کند و مشکل تامین برق دارد. زمستان‌ها هم به دلیل کسری گاز مجبور است گاز صنایع را محدود و سهمیه‌بندی کند.

البته، انگار امسال آخرین سالی است که تنها کمبود برق و گاز داریم. این طور که به نظر می‌رسد و بنا بر گفته وزیر نفت، قرار است از سال‌های بعد با کمبود بنزین هم دست و پنجه نرم کنیم.

مشکل کجاست؟

اوجی در صحبت‌هایش به میزان بالای تقاضا اشاره کرده بود. او گفته بود تولید بنزین در کشور، ۱۰۶ میلیون لیتر در روز است در حالی که پیش‌بینی می‌شود میزان مصرف به بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز برسد.

با وجود این که کمبود انرژی در جهان قیمت جهانی انرژی را به شدت بالا برده است اما ایران هنوز هم سهم کمی در بازار جهانی دارد و درآمدهایش از صادرات برق، بنزین یا گاز آن قدر چشم‌گیر نیست. بنابراین بعید به نظر می‌رسد صادرات رسمی موجب کمبود گاز، برق یا بنزین در کشور شده است.

یکی از مهم‌ترین دلایلی که مسئولان برای کمبود انرژی برمی‌شمارند، مصرف بی‌رویه مردم است.

انگشت اتهام مسئولان در حالی همواره مردم را نشانه می‌گیرد که وجه مشترک صحبت‌های وزیر نفت درباره کمبود گاز و بنزین عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها بوده است. کارشناسان برق هم بر همین موضوع تاکید دارند و معتقدند چون ایران از برنامه توسعه عقب مانده، نمی‌تواند برق بیشتری تولید کند.

درست است که پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه، دلیل اصلی کمبود انرژی در ایران است. اما در دهه‌های گذشته دولت با پیش‌فرض هرگز تمام نشدن منابع انرژی و بدون توسعه زیرساخت‌ از آن‌ها استفاده کرده است. بنابراین مساله اصلی بحران انرژی در ایران عدم توسعه زیرساخت‌ها و کمبود سرمایه‌گذاری است و نه مصرف زیاد مردم.

چقدر سرمایه برای تولید انرژی نیاز داریم؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد که برای حفظ ظرفیت پارس جنوبی باید حدود ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار در این میدان سرمایه‌گذاری کنیم و برای احداث نیروگاه جدید برقی ۳.۵ میلیارد یورو بودجه نیاز است.

این در حالی است که براساس پیش‌بینی مرکز پژوهش‌های مجلس، بودجه سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰۷ هزار میلیارد تومان کسری غیرقابل تأمین داشته است و کشور عملا امکان سرمایه‌گذاری در این بخش‌‌ها را ندارد.

برای مطالعه بیشتر در همین مورد، گزارش « آمار رویایی از فروش نفت در بودجه؟ » را هم بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    البته ما ملت حقمونه. حالا حالا باید تاوان پس بدیم

  • ناشناس

    این جور ک از دشنه این سلسله برپاست از ماست ک بر ماست

  • علی کرمیان

    اگرواقعامصرف مردم بالاست ۱-شماره گذاری ماشین جدید راممنوع بکنید۲- ماشین های پرمصرف قدیمی را باماشین های جدیدعوض بکنید۳-میزان مصرف ماشینهای تولیدی رابه استاندارد جهانی برسانید۴- باایجادتغییرات فنی مصرف ماشین های فعلی راکاهش بدهید.وووووو

  • اسماعیل نوغانچی صالح

    اگر جناب قاسمی وزیر نفت میشد دیگر این کار سخنگویی نبود وزیر گذاشتند که مشکل حل کند نه اینکه کم کاستی بگوید یک گاز را یک روز بنزین را اعلام کمبود میکنید

  • حبیب

    البته بعید نیس همه میندازن گردن دولت قبل

  • ناشناس

    اینها نشون میده که تحریم ها خیلی خوی اثر گذاشته فقط نخواستیم ببینیم ….
    ذخایر مملکت به باد فنا رفته فقط انکارش کردن ….
    همیشه هم نگاهشون به مردم بوده ….
    همیشه مردم باید یه کاری بکنن مسؤلین فقط باید خودشون رو باد بزنن برای کشور هزینه درست کنن و دسترنج مردم رو به باد بدن ….

  • ناشناس

    حسن روحانی باید ارز ذخیره خزانه و ۷۰ تن طلای کشور را برگرداند تا کسر بودجه تامین شود.

  • ناشناس

    بازم مردم ????????? ای جون خوبه که ما مردم هستیم بنده خدا این مسولین از دست ما چی میکشن. یک جوری میگن مردم که انگار مارو دارن تحمل میکنم

  • ناشناس

    چه اشکال داره از الان حساب کنید بنزین ۲۰تومنه

  • ناشناس

    دست شما درد نکنه فردا هم بگین کشورمون کوچیک شده مردم زمینها را خوردند