به گزارش تجارتنیوز، کاهش رانندگان اسنپ و تپسی در چند ماه گذشته به یکی از دغدغههای این شرکتها تبدیل شد. حالا به نظر میرسد که اسنپ قصد دارد با طرحهای مختلف مانند بورسیه اسنپ، برای رانندگان خود انگیزهای برای کار کردن ایجاد کند.
اسنپ اعلام کرده است که با طرح «مستقیم تا رویا» هر ۶ ماه یکبار با اهدای یک بورسیه تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان و معافیت یکساله از پرداخت کمیسیون، از کاربران راننده با استعداد حمایت میکند.
بورسیه شدن در اسنپ به این شرط است که راننده استعداد خاصی در زمینههای فرهنگی، ورزشی، هنری، علمی و غیره داشته باشد. متقاضیان هر شش ماه یکبار میتوانند ثبتنام کنند؛ در نهایت تسهیلات مورد نظر، در اختیار سه فرد منتخب قرار داده میشود.
واکنشهای مثبت به بورسیه اسنپ
با انتشار خبر بورسیه شدن رانندگان اسنپ، برخی از کاربران در شبکه اجتماعی توییتر نسبت به این اتفاق خوشبین بودند. چرا که براساس آمارهای رصدخانه مهاجرت ایران، نرخ مهاجرت بسیاری از نخبگان و افراد تحصیل کرده از کشور روبه افزایش است.
«خودِ مسئولان عزیز که به فکر قهرمانامون نیستن، باز خداروشکر اسنپ حداقل تو مسیر قهرمانیشون پشتشونه و هواشونو داره. بنظرم حمایت قشنگیه.»
«این همه شرکتای مولتی میلیاردی هستن که هیچ کاری واسه مردم نکردن و نمیکنن، باز دم اسنپ گرم تو این وضعیت مسخره که استعدادا هر روز دارن نابودتر میشن، به فکرشونه.»
«خیلی از دوستهای نخبه من که تو دانشگاههای تاپ درس خوندند، توی اسنپ کار میکنند. سوال همیشگی من اینه اگه اسنپ حمایت نمیکرد، اونها چه میشدند؟»
چرا نخبگان باید در تاکسی اینترنتی کار کنند؟
با وجود دیدگاههای مثبت درباره این اقدام اسنپ، اما تعدادی از کاربران نسبت به این طرح انتقاد کردند. آنها معتقدند که برای حمایت از افراد نخبه، نهادهای دیگر و راهکارهای بهتری نیز وجود دارد.
«چرا باید خوشحال باشم ازینکه ستاره مملکت که آرزوش درخشیدن تو یه جایگاهِ دیگهس به جای تمرکز رو کارِ خودش مجبوره بیاد تو اسنپ و تپسی کار کنه؟ شما چرا بابت این جریانِ ناراحتکننده خوشحالید و بهش افتخار میکنید؟ اگه قصدتون رسوندن اونا به رویاهاشونه راههای بهتریم هست.»
«بهترین استعدادها تو کشوری که روی دریایی از نفت و گاز و معادن خوابیده باید بیان تو اسنپ که بعد کلی بالا و پایین از راننده بودن به گرفتن ۲۰۰ میلیون برای رسیدن به رویاشون نائل بشن…»
«پلههای ترقی کشور یجوری شده بری تو اسنپ احتمال موفقیتت بیشتره تا دانشگاه!»
«نخبهها از سر بیپولی توی اسنپ کار میکنن، و اسنپ اونا رو بورسیه میکنه! کسایی که باید از یه طرف دیگه حمایت میشدن، الآن رانندهی اسنپ شدن!»
در حالی که رانندگان این شرکت در ماههای اخیر نسبت به عملکرد اسنپ مانند کرایههایی با نرخ کم، کمیسیون زیاد و… گلایه کردند. احتمالا اسنپ قصد دارد با طرحها و تسهیلات مختلفی که برای رانندگان در نظر میگیرد، تا حدودی گلایههای این قشر را نسبت به عملکرد اسنپ کاهش دهد.
سلام. درباره این خبر نظرم منفی است. شیوه جدید برای بالا نگه داشتن عرضه خدمات از جیب و سرمایه رانندگان است. خبرنگار محترم و زحمتکش، با هدف کمک به رانندگان اینترنتی، لطفا متن زیر را با دقت مطالعه کنید.
لطفا از رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهرتهران و سایر مسئولان شهری که هر ساله روی کرایه تاکسی ها نظر می دهند، درباره «افزایش نرخ کرایه تاکسی ها اینترنتی» نیز سئوال کنید.
متاسفانه راننده های این تاکسی ها (که البته فاقد هر گونه امکانات همانند رانندگان تاکسیرانی هستند) توسط اسنپ و تپسی استثمار می شوند. این شرکت ها برای رقابت با هم و از سوی دیگر، برای جذب حداکثری مشتری، به قیمت از بین رفتن سرمایه رانندگان(خودرو)، قیمت مسیرها را اساسا افزایش نمی داده اند.
مشتری ها راضی هستند، چون بسیار ارزان سفرهای شهری خود را انجام می دهند، حتی ارزان تر از آژانس ها، تاکسی خطی ها و گاهی ارزانتر از اتوبوس های بخش خصوصی!! این رانندگان صرفا می توانند امرار معاش کنند و خداناکرده در صورت بیماری (بیمه هم ندارند) یا خرابی و فرسودگی خودرو، هیچ اندوخته ای برای زندگانی خود ندارند.
تنها درخواستشان این است که قیمت ها واقعی شوند و حق کمیسیون شرکت از 20 درصد به 10 درصد کاهش یابد .
دیروز پنجشنبه با یکی از آنها صحبت کردم. می گفت، ساعت حدود 15 در اوج ترافیک روز پنجشنبه مسافری را از خیابان 15 خرداد به شمالی ترین نقطه خیابان پاسداران برده است به قیمت 50 هزار تومان. مسافر یک کیسه بسیار بزرگ نیز همراه داشته است و گفته، می خواستم تاکسی بگیرم اما تاکسی ها 200 هزار تومان کرایه از من می خواستند، اما با اسنپ 50 هزار تومان دارم می روم!!!
در این که رانندگان تاکسی رقم های خیلی بالایی به این فرد پیشنهاد داده اند، حرفی نیست، اما واقعا 50 هزار تومان برای چنین مسیری بسیار اندک است، ضمن این که از این مبلغ 20 درصد (15 درصد برای اسنپ یا تپسی و 5 درصد عوارض شهرداری) کسر می شود. بنابراین خواسته رانندگان تاکسی های اینترنتی، این است که مسئولان شهری به فریاد دل آنها برسند و قیمت ها را واقعی کنند و همزمان این 20 درصد، به 10 درصد تقلیل پیدا کند و کمی این شرکت ها از حرص و ولع خود کم کنند تا زندگی جمع کثیری از مردم به حداقل ها نزدیک شود.
این دسته از رانندگان به دلیل نداشتن اتحادیه صنفی هنوز نتوانسته اند، حق خودشون رو دریافت کنند و از همین رو، وظیفه مسئولان شهری که برای حمل و نقل عمومی نرخ گذاری می کنند، در این زمینه بیشتر است و باید بیشتر به فکر این دسته از رانندگان باشند. رانندگانی که دارند زیر بار مالی هزینه های تعمیر و نگهداری خودروهای خود خرد می شوند و صرفا برای تامین حداقل معیشت مجبور به ادامه این کار هستند.
طی روزهای اخیر دیدیم که شرکت تعاونی های اتوبوس های بین شهری(جاده ای ها) در برابر ظلم و استثمار شرکت های اینترنتی ایستادند و حق کمیسیون آنها را کاهش دادند. لطفا با آقای تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر درباره لزوم ورود شورای شهر و شهرداری به قیمت گذاری تاکسی های اینترنتی مصاحبه کنید و او را مجاب کنید که شورای شهر به این مساله ورود کند.
اسنپ به جای این طرح های تشویقی به طرح های تنبیهی برای عدم کولر زدن و درخواست نقدی و… برسه!!!
ههههه.بازکلاهبرداری جدید..آقایون اینقدرساده نباشیدنرید نمی صرفه حتی اگر کمیسیون ۵درصد باشه..من که بنزین ۳۰۰۰شد دیگه نرفتم ونرم افزار از گوشیم پاک کردم
واقعا با ۲۰۰ میلیون چیکار میشه کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کرایه ها شده مفتی خخخخخ از حیب راننده ها خوب اسنپ پوز میده