به گزارش تجارتنیوز، آمار استفاده کاربران از فیلترشکنها همزمان با فیلترینگ تلگرام در سال ۹۷ افزایش پیدا کرد. همین باعث شد که شرکت ارتباطات زیرساخت ایران عملیات مسدودسازی فیلترشکنها را آغاز کند.
ظاهرا اخیرا با مطرح شدن طرح صیانت از فضای مجازی اقدام مسدودسازی فیلترشکنها دوباره شدت گرفته است. چرا که بسیاری از کاربران اعلام کردند که در چند روز گذشته VPNها و فیلترشکنهایی که از آنها استفاده میکردند اغلب از کار افتادهاند.
طرح صیانت باعث فیلترینگ فیلترشکنها
بر اساس ماده ۱۹ این طرح هرگونه فعالیت تجاری و غیرتجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز VPN و فیلترشکن ممنوع خواهد بود. این موضوع در نسخه قبلی و پیشنهادی وزارت ارتباطات هم وجود داشت.
همچنین، براساس قوانین طرح صیانت؛ عرضه غیرمجاز نرمافزارها یا ابزارهای دسترسی بدون پالایش (نظیر VPN و فیلترشکن) ممنوع است. اگر فردی خلاف قوانین عمل کند مرتکب، به حبس و جزای نقدی درجه شش محکوم میشود.
علاوه بر فیلترشکنها، انتشار عمده نرمافزارها یا ابزارهای مشابه دیگری که به تشخیص کمیسیون غیرمجاز به حساب بیایند هم مشمول این ماده میشوند.
وزارت ارتباطات مسئول مسدودسازی
در جدیدترین نسخه از این طرح، وظیفه شناسایی و غیرفعال کردن فیلترشکنها بر عهده وزارت ارتباطات قرار دارد. به این صورت که وزارت ارتباطات وظیفه دارد است بطور مستمر و موثر این نرمافزارها را شناسایی و غیرقابل استفاده کند.
با وجود اینکه همه فیلترشکنها و ویپیانهای موجود در بازار ایران غیر قانونی هستند، ولی نظارت قابل توجهی بر روی سرورهای آنها وجود دارد. در نتیجه وزارت ارتباطات میتوانند به راحتی آنها را مسدود کنند.
پیش از این علیرضا نظری نماینده مجلس در این باره به تجارتنیوز گفته بود: در طرحی که مدنظر وزارت ارتباطات و طرح صیانت است، دیگر کاربران نیازی به استفاده از فیلترشکن و وی پی ان نخواهند داشت. بنابرابن مسدود خواهند شد.
براساس گزارشها، نسخه نهایی طرح صیانت با تغییر نام به «تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی» منشتر شد که به جای برخی از کلمات، تعابیری به کار رفته که بار معنایی متفاوتی ندارند.
این طرح براساس اعلام یکی از نمایندگان مجلس به احتمال زیاد تا پایان سال ۱۴۰۰ تصویب خواهد شد.
آخرین اخبار و گزارشها در حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه اختصاصی استارتاپ تجارتنیوز دنبال کنید.
واقعا چرا؟ مثلا چی میشه با این کارشون؟ بجای اینکه انقدر این و اونو محدود کنن کمی به فکر کشور باشن
میگم اگه اینطور بشه چطور وارد کلاسهای بچه هامون بشیم خاک برسر طراح تون
عیب نداره ، فیلترشکنِ فیلترشکن میسازیم ، می می توانیم?
مزیت زندگی در قرن ۲۲ ، دوران شکوفایی علم ، تسخیر فضای های نامتناهی ، برای مایی که در ایران هستیم شده رویا ، همه دنیا رو به جلو حرکت میکنن و از تکنولوژی برای راحتی خودشان استفاده میکنن ، ولی ما برعکس عمل میکنیم ، با همت و تلاش مسئولین دیری نخواهد کشید که ما بهه دوران پاره سنگی و زندگی در غار ها برگردیم
سلام
اولا چرا ما نباید به برنامه ها و شبکه های خارجی دسترسی داشته باشیم ما هم می خوایم از جهان باخبر شیم و ارتباط داشته باشیم الان برای مثال بیشترین اشتراک ویدیو و رسانه در یوتوب هست دوما وی پی ان علاوه بر شکستن فیلترینگ تونل ایمن تشکیل میده که از وقوع جرایم سایبری کم میکنه
الان بیشتر کار های کشور از طریق پیام رسان های خارجی هست من که نمی فهمم
مردم خونسرد باشید اینا چند ساله میخوان کنکور رو حذف کنن نتونستن اونوقت بیان VPN ها رو از کار بندازن ؟؟؟؟ فکر نکنم مسئولین چنین عرضه ای داشته باشن اگر هم موفق شدن که نمیشن ، ایرانی یا راهی خواهد یافت یا راهی خواهد ساخت .
الان ۱۴۰۱ شده و اینا اینکارو کردن…تو این کارا سریع هستند ولی چون کنکور براشون پول درست میکنه حذف نمیشه
بستن فیلتر شکن باعث اختلال اینترنت شده.. همه چیو به هم ریختن
اگه فیلتر شکن ها مسدود شه مردم چطور بروز رسانی کنن گوشی یا برنامه ها شون رو توی این کشور خراب شده
اول تحریم ها رو بردادید تا مردم بتونن دسترسی داشته باشن به خارج بعد وی پی ان ها رو مسدود کنید یعنی چی اگه مسدود کنین که کار خودتون گیره ایران که تحریم هست اونوقت مردم چطور به خارج دسترسی داشته باشن اگه فیلتر شکن ها مسدود شه کار خودتون گیره
فیلتر های خارج از کشور و داخل کشور گوشی برای ادم نمیزاره که