به گزارش تجارتنیوز، مهرداد ویس کرمی، دبیر اول کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت معتقد است که مسائل حوزه فضای مجازی فراتر از قد و قواره وزارت ارتباطات است. به همین دلیل طرح صیانت حتما برای سه تا پنج سال به صورت آزمایشی اجرا میشود.
حالا علیرغم مخالفتهای بسیار مردم و کارشناسان این حوزه، قرار است که این طرح به صورت آزمایشی اجرا شود. مخالفان طرح صیانت ادعا میکنند که این طرح در نهایت منجر به مسدودسازی اینترنت بینالملل میشود. اما از سوی دیگر موافقان این طرح همواره میگویند که این طرح به دنبال فیلترینگ نیست.
طرح به دنبال مسدودسازی است یا خیر؟
برخی از مسئولان، موافقان و اعضای کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح صیانت معنقدند که این طرح به دنبال محدودسازی اینترنت نیست. چرا که در هیچ کجای این طرح نامی از فیلترینگ و مسدودسازی برده نشده است.
این در حالی است که بسیاری از مخالفان و منتقدان طرح صیانت، اجرای این طرح را به معنای فیلترینگ میدانند. آنها اعتقاد دارند که با وجود اینکه در طرح صیانت به صورت مستقیم به فیلترینگ و محدودسازی اشاره نشده است، اما در بطن این طرح چیزی جز محدودسازی نیست.
واکنش برخی کاربران در شبکه اجتماعی توییتر: «صیانتگرایان خیلی تلاش میکنند فاصله خودشون رو با فیلترینگ و مسدودسازی حفظ کنند. سوال: اگر پلتفرمی قوانین ایران رو نپذیرفت چه میکنید؟ اگر مسدود و فیلترش نمیکنید، چرا باید قوانین ایران رو بپذیره؟»
«اولش شروع کردن به اینکه چیزی نیست و قصد مسدود سازی و محدودسازی و … نیست و فقط اعمال حاکمیت روی فضای مجازی است ولی هر لحظه شواهد و قرائن نشون میده که دقیقاً هدف مسدودسازی و محدودسازی فضای مجازی در ایرانه.»
«مدافعین طرح صیانت فایل طرح رو توی ورد باز میکنن. توی فایل جستجو میکنن «فیلتر اینستاگرام» و «مسدودسازی شبکههای اجتماعی». بعد نتیجه میگیرن «کی گفته این طرح دنبال فیلترینگ و مسدودسازیه؟».
«من کلمه به کلمه طرح صیانت را خواندم. یک طرح سطح پایین است و دست برای فیلترینگ کاملاً باز. به اینستاگرام بگو نماینده در ایران معرفی کنه ببین چی جواب میده. بازی با کلمات کافیه. من طرح را ماهها پیش به دقت خواندم، اگر شما هم خوانده باشید میدونید طرح دنبال چیه!»
وزارت ارتباطات مخالف طرح صیانت است؟
زارعپور وزیر ارتباطات در آخرین اظهارات خود درباره طرح صیانت میگوید: «فعلا کلیات این طرح به تصویب رسیده است. اما طبیعتاً هرچه تصویب شود به قانون تبدیل میشود و بنده هم مثل هشتاد میلیون ایرانی باید این قانون را اجرا بکنم.»
با وجود این وزیر ارتباطات به این نکته اشاره میکند وزارت ارتباطات در حال پیگیری است که آیا این طرحی که حالا دارد در مجلس پیگیری میشود همان نسخه است که میتواند فضا را قانونمند کند، حافظ حقوق مردم باشد و نگرانی کسبوکارها را برطرف کند؟
به اعتقاد وی هیچکسی نه در دولت و نه در مجلس به دنبال قطع کردن و یا محدود و مسدودسازی اینترنت نیست. بحثی که وجود دارد این است که زیست اصلی و تمام زندگی مردم گره خورده با فضای مجازی است. حتما این فضا نیازمند قاعده و قانون است، بصورتی که در تمام دنیا به این سمت پیش رفتند.
گزارشها حاکی از آن است که این طرح در حال طی کردن مراحل اجرایی شدن ب صورت آزمایشی است. چرا که مخالفتها و انتقادات نسبت به اجرای این طرح تاکنون پاسخگو نبوده است.
وزیر ارتباطات چرا از مردم مایه میذاره؟ دقیقا همون هشتاد میلیون ایرانی که میگه مخالف این طرح هستند..
اولاً طرح صیانت اختیارات از وزارت ارتباطات عزل و به سازمانی غیر ارتباطی و نامشخص داده میشود و تصمیمات را دیگر وزارت ارتباطات انجام نمیدهد.مگر وزارت ارتباطات دکترای علوم نرم افزار و مهندس و تشکیلات ندارد یا ناتوان از کنترل ارتباطات کشور هستند؟