موضوعات داغ: # قیمت مصالح ساختمانی # ارزش دلاری بورس # پاپ فرانسیس # رئیس سازمان بورس اوراق بهادار # ارزش معاملات بورس # پیش بینی بازارها # افت بورس # انرژی

هشدار آذری جهرمی درباره طرح صیانت!/ مشکل طرح جدید چیست؟

آذرجهرمی، وزیر ارتباطات در انتقاد به طرح صیانت گفت این ایستادگی و مقاومت و رسیدن به توسعه در بخش‌های مختلف فناوری، در نهایت با وجود طرح‌هایی مثل طرح صیانت، از بین خواهد رفت.

به گزارش تجارت‌نیوز، در حالی که انتقادات مخالفان طرح صیانت به این طرح همچنان ادامه دارد، «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات هم به طرح صیانت واکنش نشان داد و آن را تهدیدی برای رشد سهم اقتصاد دیجیتال کشور دانست.

جهرمی با اشاره به تحریم و محدودیت‌های یک شرکت آمریکایی علیه روسیه، در کانال تلگرام خود نوشت: «پس از اعمال تحریم‌های یکجانبه دولت ایالات متحده آمریکا بر ایران و به ویژه پس از خروج ترامپ از برجام، بسیاری از شرکت‌های تهیه‌کننده‌ زیرساخت خدمات فناوری اطلاعات در دنیا، به ویژه شرکت‌های تامین کننده زیرساخت خدمات ابری و پلتفرم‌های نرم‌افزاری تلفن‌همراه، ارائه خدمات به شرکت‌ها و کاربران ایرانی را متوقف کردند.»

او تاکید می‌کند بسیاری از این شرکت‌های بین‌المللی حتی نام کشور ایران را از لیست کشورهای ارائه‌ خدمات خود حذف کردند. همچنین، به موضوع تحریم بازی‌های رایانه‌ای در قبال کاربران ایرانی نیز پرداخته است.

او این موارد را با عبارت «فناتحریم» توصیف می‌کند که در واقع عبارت تحریم فناوری را تداعی می‌کند و در کنار این تحریم‌ها، فیلترینگ‌های نامعقولی نیز در کشور رخ داد که از نظر جهرمی این موارد اهرم فشار دیگری بر کاربران و شرکت‌های فناوری اطلاعات ایران بوده است.

باید گفت که وزارت ارتباطات از لحاظ قانونی متولی فیلترینگ در کشور نیست و تنها یک عضو از کارگروه فیلترینگ است. هرچند از لحاظ قانونی امکان پیگیری این موضوع وجود دارد که وزارت ارتباطات به عنوان نهاد متولی و اصلی در این زمینه شناخته شود و جهرمی با وجود مخالفت‌های زیادی که درباره فیلترینگ برخی پلتفرم‌ها داشته، در همان زمان فعالیت در وزارت ارتباطات بارها تاکید کرد که علاقه‌ای به متولی بودن فیلترینگ ندارد.

گمرنگ شدن اقتصاد دیجیتال با اجرای طرح صیانت

جهرمی می‌گوید: «فراموش نکنیم که سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی ایران، علیرغم همه تحریم‌ها از ۱/۷ درصد، در سال ۹۲ به بیش از ۶/۴ درصد در سال ۱۳۹۹ رسید.»

او به تحریم شرکت‌های روس توسط شرکت‌های فناوری طی روزهای اخیر اشاره کرد و آن را بسیار کمتر از تحریم‌های ایران دانسته است. او همچنین این سوال را مطرح کرده که «آیا شرکت‌های روس توان تحمل آن را خواهند داشت یا خیر؟»

وزیر ارتباطات پیشین در پایان یادداشت خود اعلام کرد که طرح صیانت می‌تواند توسعه اقتصاد دیجیتال در ایران را کمرنگ بسازد.

او می‌گوید: «اگر ایستادگی و تلاش‌های شرکت‌های ایرانی و همچنین سیاستهای دولت در توسعه‌ فناوری اطلاعات؛ با هجمه‌ تحریم‌ها، پافشاری و لجاجت کج‌فهمان و پروپاگاندای رسانه‌ای خارجی و داخلی علیه زیست بوم فناوری اطلاعات ایران، مشخص نبود. آیا امروز از توسعه دیجیتال در ایران چیزی باقی‌مانده بود یا نه! امیدها و ایستادگی‌هایی که با امثال طرح‌صیانت روز به روز کم‌رنگ‌تر و شکننده‌تر می‌شود.»

با وجود این وزیر ارتباطات فعلی کشور نیز بارها تاکید کرد که نسبت به برخی مفاد طرح صیانت انتقاداتی جدی دارد. همچنین، نسخه‌های مختلفی از سوی این وزارتخانه به مجلس برای اصلاح اشکالات ارسال شد. هرچند دبیر کمیسیون بررسی طرح صیانت اعلام کرد که نگاه کلی وزارت ارتباطات کنونی به طرح صیانت یک نگاه مثبت است.

همچنین، بسیاری از مسئولان و کارشناسان فعال در این حوزه از آسیب‌هایی که طرح صیانت به زیرساخت‌های فناوری کشور وارد می‌کند، انتقادات جدی وارد کردند. اما به نظر می‌رسد کمیسیون مشترک و موافقان طرح صیانت بر روی تصویب طرح صیانت اصرار دارند.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی