موضوعات داغ: # بازار سرمایه # بورس کالای ایران # قیمت مصالح # قیمت مصالح ساختمانی # مهدی طارمی # ترامپ # حمله اسرائیل # دام زنده

اینترنت طبقاتی در روزگار دهکده جهانی!

هفته گذشته بود که در بحبوحه قطعی و فیلترینگ اینترنت و خسارت‌های گسترده ناشی از آن به کسب‌وکارها، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خبر از راه‌اندازی «اینترنت طبقاتی» داد.

به گزارش تجارت‌نیوز، هفته گذشته بود که در بحبوحه قطعی و فیلترینگ اینترنت و خسارت‌های گسترده ناشی از آن به کسب‌وکارها، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی خبر از راه‌اندازی «اینترنت طبقاتی» داد.
حدود یک دهه است که ایده تعیین سطح دسترسی به اینترنت برای هر فرد از سوی مسئولان پیگیری می‌شود، اما حالا رنگ‌ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است.
با اعلام آمادگی مسئولان برای پیاده‌سازی «اینترنت طبقاتی»، اوایل تابستان امسال اپراتورهای تلفن همراه با فرض کودک بودن همه مشترکان خود، قابلیت safe search  گوگل را به شکل قفل شده (بدون امکان غیرفعال‌سازی)  برای همه کاربران فعال کردند. طبق این قابلیت، کاربر با هر سنی فقط به محتوایی در گوگل دسترسی دارد که یک کودک به آن دسترسی پیدا می‌کند.
حمید ضیایی پرور، پژوهشگر فناروی ارتباطات در این باره گفته بود که پدید‌آورندگان اینترنت طبقاتی، همان‌هایی هستند که سیف سرچ گوگل safe search را فعال می‌کنند و باور دارند که با این کار جلوی سرچ مطالب مغایر با منافع ملی گرفته می‌شود. اما این نوع برنامه‌ریزی‌های سطحی فقط به مردم و جامعه زیان می‌رساند.
البته در این بین هستند کارشناسانی که بر این باورند مطرح‌کردن اجرای اینترنت طبقاتی مسیری برای بازگشایی برخی شبکه‌های اجتماعی برای طبقه خاص است تا انتقاد و فشار بر دولت در مورد فیلترینگ کاهش یابد. اگر این دیدگاه را بپذیریم، در شرایط فعلی به علت بالا گرفتن انتقادات به بحث فیلترینگ، دادن دسترسی به برخی از اقشار جامعه را می‌توان نوعی عقب‌نشینی دولت دانست.
با این‌حال، گروهی دیگر از کارشناسان به این نکته اشاره می‌کنند که اینترنت طبقاتی مدت‌ها‌ست در کشور در‌حال اجراست و فقط مردم از آن کمتر آگاه هستند.
در جمع‌بندی باید گفت در حالی‌که معیشت عده زیادی به فضای مجازی گره خورده، مسئولان یک روز از طرح صیانت از فضای مجازی رونمایی و روزی دیگر پیشنهاد اینترنت طبقاتی را مطرح می‌کنند. پیشنهاداتی که می‌توان آنها را تنها مانعی بزرگ بر ‌سر راه گردش آزاد اطلاعات در دهکده جهانی دانست.

نظرات
آخرین اخبار