به گزارش تجارتنیوز، قیمت خودروهای وارداتی دست دوم موجود در داخل بازار ایران طی چند سال اخیر به دلیل ممنوعیت واردات انواع خودروی نو و کارکرده بسیار بالاتر از حد جهانی خرید و فروش میشود.
طوری که اغلب آنها بهرغم کارکرد 5 الی 10 ساله با مبالغ بالاتر از دو میلیارد تومان معامله میشوند و بنابراین آغاز واردات خودرو که تا حدودی از ابتدای امسال رقم خورده است، میتواند قیمت این نوع از محصولات را به طرز چشمگیری کاهش دهد.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چه هزینههایی روی نرخ خام خودروهای وارداتی اعمال شود؟ آیا خودرویی که تعرفه گمرکی آن بهعنوان مثال 75 درصد است، صرفاً با محاسبه همین نرخ به دست مصرفکننده ایرانی میرسد یا تعرفههای دیگری هم عامل گرانی این خودروها میشوند؟
تعرفه گمرکی خودروهای وارداتی صفر کیلومتر
طبق مصوبات اخیر گمرک، تعرفه گمرکی برای خودروهای وارداتی نو به شرح زیر است:
- بنزینی کمتر از ۱۰۰۰ سیسی، 16 درصد
- بنزینی ۱۰۰۱ تا ۱۵۰۰ سیسی، 66 درصد
- بنزینی ۱۵۰۱ تا ۲۰۰۰ سیسی، 91 درصد
- بنزینی ۲۰۰۱ تا ۲۵۰۰ سیسی، 131 درصد
- بنزینی ۲۵۰۱ تا ۳۰۰۰ سیسی، 161 درصد
- بنزینی بالاتر از ۳۰۰۰ سیسی، 171 درصد
علاوهبر تعرفه گمرکی فوق، مبالغ دیگری جهت مالیات، هزینه بیمه، هزینه اسقاط و… روی قیمت خودرو اعمال میشود.
اعمال هزینه 20 الی 25 درصدی برای خودروهای وارداتی
سپهر دادجوی توکلی، مدیر روابط عمومی شورای رقابت، در گفتگو با تجارتنیوز گفت: قیمتی که شورای رقابت برای خودروهای تولید داخلی و وارداتی اعلام میکند، همان قیمت کف کارخانه بوده که سود شرکت واردکننده نیز داخل آن لحاظ میشود. پس از آن، برای خودروی مونتاژی 13 الی 16 درصد و برای خودروهای وارداتی، 20 الی 25 درصد روی نرخ اعلامی شورای رقابت وضع میشود. این درصد وضعشده، هیچ ربطی به شورای رقابت و خودروساز نداشته و مستقیماً به خزانه دولت واریز میشود.
وی در مورد نرخ نهایی فروش خودروی وارداتی توضیح داد: نرخ سود مشخصی جهت محاسبه قیمت نهایی خودروهای وارداتی وجود ندارد. چراکه فاکتورهای دخیل در تعیین قیمت نهایی خودروهای وارداتی، در اختیار نهاد مرجع، یعنی سازمان حمایت است. این سازمان، پس از بررسی صورتهای مالی و اعمال هزینههای مربوط به نقل و انتقال خودروها، درصد سودی برای هر خودرو مشخص میکند.
او اضافه کرد: برای هر نوع خودرو بسته به کیفیت و رقابتپذیری که در بازار وجود دارد، درصد سودی توسط سازمان حمایت مشخص میشود. تأکید میکنم که برای برخی از خودروها جهت تعادل بازار، حتی تا صفر درصد سود هم وضع میشود. (شرکت واردکننده هیچ سودی از واردات خودرو نمیگیرد.).
مقایسه قیمت خودروهای وارداتی در ایران و امارات اشتباه است
سپهر دادجوی توکلی در رابطه با علت ارزانی خودروهای وارداتی در کشورهای همسایه گفت: برخی از رسانهها، مقایسه قیمتی میان خودروهای وارداتی در داخل کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس، مانند امارات منتشر میکنند که چرا قیمت برخی محصولات، در مواردی تا دو برابر بیشتر از امارات است. این کار اشتباه است. چراکه امارات جزو کشورهای فاقد صنعت خودروسازی به شمار میرود و درنتیجه، تعرفهای جهت واردات خودرو وضع نمیکند.
وی اعتقاد دارد که برای مقایسه بهتر قیمت خودرو، باید نرخ خودروهای وارداتی داخل کشور را با کشورهایی مانند ترکیه و برزیل مقایسه کرد که دارای صنعت خودروسازی هستند. البته در این مورد نیز باید تعرفه گمرکی ایران با کشورهای فوق بررسی شود.
حال با توجه به توضیحات توکلی زمانی که خودروی خارجی وارد ایران میشود، در سه مرحله مشمول افزایش قیمت میشود. در مرحله اول تعرفه گمرکی 66 تا 171 درصدی روی آن اعمال میشود. در وهله دوم سود بازرگانی روی آن اعمال میشود که این سود بر مبنای خودرو متغیر است که احتمال صفر درصد بودن آن وجود دارد. در نهایت نیز هزینههایی مانند مالیات، هزینه حمل و نقل، پلاکگذاری، گواهی اسقاط و … که بین 20 تا 25 درصد خواهد بود.
در نتیجه خودروهایی که تعرفه آن 66 درصد است در نهایت با افزایش نرخ بالای 100 درصد به دست مصرفکننده ایرانی میرسد.
برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارتنیوز را دنبال کنید.
خدایی روتون میشه؟.تاکید هم میکنی که احتمالا سود صفر درصد بگیرن.جناب دیدی یه قشر متوسط بتونه بنز سوار بشه.خب نه. میدونی برا چی.چون اون سودی میلیاردی که روش میکشن فقط به قشر مرفه میرسه اینا.جورشم من کارگر باید بکشم که گاری ایران خودرو سوار بشم با همه اندوخته زندگیم که ما به قول شما جز کشورهای خودروسازیم.نخواستیم این خودروساز بودنو.خودتونو با ترکیه مقایسه نکنین.مردم بهتر از شما میفهمن چی به چیه.
شرکت وارد کنند باید یک مرض لا علاج داشته باشد که ماشین را با صفر درصد سود وارد ایران بکنه. لطفاً خودتون را مسخره کنید. مورد دیگه آیا شما سطل زباله را که در ایران تولید میشود را جزو خودرو حساب نکنید. تا ما هم قیمت خودرو را در بازار امارات حساب نکنیم. آیا مدیران و وزیران و آقا زاده ها از این تولیدات داخلی استفاده میکنند یا ماشین خارجی را بدون این تعرفه ها سوار میشنوند؟ دیگه همه مردم همه چی را میفهمند و معلوم بود بدتر میشه که خوبتر نمیشه
واقعا اینها اینکاره نیستند
زیاد فرقی نمیکنه کرولا بیست هزار دلاری
هفت سال کار کرده در ایران شصت هزار دلار
لعنت به این زندگی🖤🔥
یک جوری نطق فرموده فکر کرده م دم ایران از عصر یخبندان اول صداشو میشنوند یا تویک دنیا دیگه است
دولت نباید برای خودروها تعرفه وعوارض بگیر تا قیمت ماشین پایین بیاد در کشورهای همسایه قیمت ماشین ارزون چون کسی پول مفت از ماشینها نمیگیره
تجارت نیوز یه مدتیه فعال نیستی کجایی پس ؟
با ای مقدار تعرفه ها … فقط هزینه گل و شیرینی خانم بچه ها شون رو حساب نکردن
یه جوری میگه خودروسازی ایران انگار بوگاتی ساخته یه تیکه حلبی تحویل مردم بدبخت میدی پوله یه مرسدس بنز 2018س
یه جوری میگه ما خودرو سازیم انگار بوگاتی ساخته یه حلبی ساختی