کد مطلب: ۸۳۸۶۴۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

خودروهای اشکودا در راه ایران/ کدام محصولات به ایران می‌آیند؟

خودروهای اشکودا در راه ایران/ کدام محصولات به ایران می‌آیند؟

شنبه 24 تیر، شرکت ایران روور به عنوان واردکننده محصولات اشکودا از پنج خودروی این شرکت رونمایی کرد. اما پیشینه این شرکت چیست و کدام یک از محصولات اشکودا وارد ایران می‌شود؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، برند اشکودا یک شرکت با اصالت اروپایی و کشور جمهوری چک است. این شرکت که زیرمجموعه گروه خودروسازی فولکس‌ واگن بوده، سال تأسیس آن به سال 1895 بازمی‌گردد و یکی از قدیمی‌ترین خودروسازان جهانی نیز محسوب می‌شود.

شنبه شب گذشته شرکت ایران روور از محصولات این شرکت و لوگوی فارسی اشکودا رونمایی کرد. این برند، شاید برای ایرانی‌ها نامی آشنا نباشد؛ اما همان طور که اشاره شد تاریخچه‌ای کهن و محصولاتی مطمئن برای بازار اروپا تولید می‌کند.

اشکودا با چه محصولاتی به ایران می‌آید؟

این شرکت در حال حاضر 11 مدل خودرو تولید می‌کند که واردات 5 محصول از آن توسط ایران روور تایید نهایی شده است.

اشکودا اُکتاویا (OCTAVIA)

این خودرو جزو سدان‌های اشکودا به شمار می‌رود که از قدیمی‌ترین محصولات این شرکت نیز است. به طوری که چهار نسل از آن راهی بازار شده و آخرین نسل اکتاویا قرار است وارد بازار ایران شود.

اشکودا اکتاویا

این سدان با پیشرانه‌هایی با حجم موتور 1 تا 2 لیتر در بازار اروپا عرضه می‌شود. اما با توجه به مشخصات فنی خودروهای چینی، احتمالاً اشکودا اکتاویا نیز مشابه این محصولات و با پیشرانه 1.5 لیتری عرضه شود که توانایی تولید حداکثر 150 اسب‌بخار قدرت را دارد.

قیمت اکتاویا در حالت پایه از 39 هزار دلار شروع می‌شود و در بالاترین حالت تا 53 هزار دلار نیز می‌رسد.

اشکودا اِسکالا (SCALA)

اسکالا در سگمنت هاچ‌بک‌های جمع و جور شهری جای می‌گیرد. این خودرو با انواع پیشرانه‌ها از جمله یک لیتری سه سیلندر بنزینی تا 1.6 لیتری چهارسیلندر توربو دیزل در بازار اروپا عرضه می‌شود.

اشکودا اسکالا

احتمال می‌رود نسخه‌ای که از اشکودا اسکالا در بازار ایران عرضه خواهد شد، از پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ استفاده کند. این پیشرانه چهارسیلندر GDI توانایی تولید حداکثر 148 اسب‌ بخار قدرت را دارد.

قیمت اسکالا در حالت پایه از 23 هزار و 540 دلار شروع می‌شود و در فول‌ترین نسخه به حدود 40 هزار دلار می‌رسد.

اشکودا کاروک (KAROQ)

این محصول در رده کراس‌اوورهای جمع و جور شهری دسته بندی می‌شود. اولین نسل کاروک در سال 2017 معرفی شد. اما به دلیل استقبال فراوان از این محصول، اشکودا تصمیم به جراحی و ارائه مدل فیس‌لیفت این خودرو گرفت. نسخه‌ای که راهی بازار ایران می‌شود نیز دقیقا همین مدل فیس‌لیفت خواهد بود.

اشکودا کاروک

اما در بخش مشخصات فنی، کاروک شباهت بسیاری به اسکالا دارد. پیشرانه احتمالی این نسخه، یک موتور چهار سیلندر 1.4 لیتری و توربوشارژ بوده که توانایی تولید حداکثر 148 اسب‌بخار قدرت و 250 نیوتن‌متر گشتاور را دارد.

اشکودا کاروک از 30 هزار و 690 دلار تا 51 هزار و 260 دلار به فروش می‌رسد.

اشکودا کامیک (KAMIQ)

یکی دیگر از محصولات این شرکت که در رده کراس‌اوورهای جمع و جور شهری دسته‌بندی می‌شود، کامیک نام دارد. این خودرو برخلاف محصولات دیگر، در دو سایت جممهوری چک و چین تولید می‌شود که همین عامل باعث شده، کامیک یکی از محصولات محبوب بازار چین باشد. همین علت، احتمال واردات کامیک از کشور چین را قوت می‌بخشد.

اشکودا کامیک

پیشرانه استفاده شده در این مدل نیز انواع مختلفی دارد. این پیشرانه‌ها از حجم موتور یک لیتر بنزینی تا 1.6 لیتری دیزلی طبقه‌بندی می‌شوند. همانند محصولات پیشین، نسخه‌ای که احتمالا در بازار ایران عرضه شود از نوع 1.5 لیتری با توانایی تولید حداکثر 150 اسب‌ بخار قدرت باشد.

کامیک یکی از محصولات ارزان قیمت اشکودا به شمار می‌رود که از حدود 35 هزار دلار تا 42 هزار دلار فروخته می‌شود.

اشکودا کوشاک (KUSHAQ)

کوشاک یکی دیگر از سه کراس‌ اوور جمع و جور شهری بوده که قرار است توسط ایران روور وارد کشور شود. اما این کراس‌اوور برخلاف محصولات دیگر، تنها در سایت هندوستان تولید شده و برای مشتریان بازار هند و کشورهای حوزه خلیج فارس درنظر گرفته شده است.

اشکودا کوشاک

این خودرو به دلیل داشتن ابعادی مشابه با کامیک، احتمال دارد که با پیشرانه ضعیف سه سیلندر و حجم یک لیتری عرضه شود یا برعکس.

کوشاک به دلیل تولید برای مشتریان کشورهای درحال توسعه، اقتصادی‌ترین محصول اشکودا به شمار می‌رود. این خودرو با نرخ فعلی تبدیل روپیه به دلار، از قیمت 14 هزار و 120 دلار تا 24 هزار دلار به فروش می‌رسد.

اشکودا پتانسیل رشد در ایران دارد؟

اگر قیمت‌های جهانی محصولات اشکودا را با قیمت محصولات چینی مقایسه کنیم، مشاهده می‌شود که در برخی محصولات، قیمت خودروها تا دو برابر حد نرمال محصولات چینی است. از سوی دیگر این شرکت در کشور ایران فعالیت زیادی نداشته و زیاد شناخته شده نیست.

اما خودروهای چینی به واسطه مونتاژ گسترده توسط شرکت‌های داخلی، از خدمات پس از فروش مناسبی برخوردارند. بنابراین اشکودا تنها زمانی می‌تواند در بازار ایران به موفقیت برسد که تعیین نرخ آن عقلانی صورت پذیرد و از خدمات پس از فروش مناسبی برخوردار باشد.

برای مطالعه بیشتر صفحه اخبار خودرو تجارت‌نیوز را دنبال کنید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.