موضوعات داغ: # آینده اقتصاد ایران # مقتصاد # استیضاح وزیر # بازار سهام # ذره بین # ریزش بورس # سازمان امور مالیاتی # فرار مالیاتی

روش عجیب برای مقابله با کمبود مواد‌ غذایی

میکروجلبک‌ها را می‌توان به‌ عنوان منابع غذایی امیدوارکننده برای غلبه بر کمبود مواد غذایی ناشی از تغییرات اقلیمی در نظر گرفت.

به گزارش تجارت‌نیوز، با توجه به این ­که تا سال ۲۰۵۰ جمعیت جهان به ۹٫۸ میلیارد نفر خواهد رسید، دانشمندان به دنبال ارائه راه‌­حل‌­های نوین برای غلبه بر کمبود مواد غذایی ناشی از تغییرات اقلیمی هستند.

آن طور که یورونیوز گزارش داده، میکروجلبک‌ها و جلبک‌های دریایی منابع مهمی از ترکیبات فیتوشیمیایی با خواص آنتی اکسیدانی هستند که در صنایع مختلف مانند داروسازی، مصارف پزشکی، صنعت تغذیه انسان و غیره بصورت مستقیم و غیرمستقیم نقش دارند.

پروفسور پاتریشیا هاروی (Patricia Harvey) از دانشگاه گرینویچ، رئیس گروه بیوتکنولوژی و زیست‌­شناسی آبزیان در موسسه منابع طبیعی است. او از پیشگامان گیاه­خواری منعطف است که از خوردن مواد غذایی موجود در اقیانوس‌ها مانند جلبک‌ها و خزه­‌های دریایی حمایت می‌کند.

هاروی می‌گوید: حدود ۷۰ درصد از زمین پوشیده از آب است و اقیانوس‌ها حدود ۹۸ درصد از آن را تشکیل می‌دهند. ما به مرور زمان ناچاریم اقیانوس‌­ها را جستجو کنیم تا غذای بیشتری تهیه کنیم. او امیدوار است توجه­ به میکروجلبک‌­ها را به عنوان یک منبع غذایی تجدیدپذیر، پایدار و مغذی برای نسل‌­های آینده افزایش دهد.

میکروجلبک چیست و چرا برای ما مفید است؟

میکروجلبک‌­ها گیاهان کوچک فتوسنتزی هستند که قابلیت رشد در آب­­‌های شور و شیرین را دارند. هرچند برخی از گونه‌­های جلبک­‌ها می‌­توانند سمی باشند اما گونه‌­های متعددی از آن­ها وجود دارند که سرشار از مواد مغذی ضروری است. به عنوان مثال، تنها یک قاشق غذاخوری اسپیرولینا (جلبک سبز-آبی) حاوی چهار گرم پروتئین به همراه مقدار کافی کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم می‌­باشد.

 

ocean algae could be the answer to food shortages FN 04Dec21

 

هاروی در ادامه می‌­گوید: «میکروجلبک­‌ها سرشار از انواع ویتامین­ هستند.»

میکروجلبک­‌ها دارای ویتامین‌­های کاروتنوئید هستند که بدن انسان قادر به تولید آن‌­ها نیست. علاوه‌براین، میکروجلبک­‌ها منبع اسیدهای چرب غیراشباع هستند که برای فعالیت‌­های ذهنی مورد نیازند.

ماهی‌ها میکروجلبک­‌ها را به عنوان منبع اصلی اسیدهای چرب مانند امگا ۳ در رژیم غذایی خود قرار می‌­دهند. با وجود این­ که مصرف ماهی در اروپا بیشتر از دیگر نقاط جهان است اما مصرف میکروجلبک‌­ها به عنوان یک منبع غذایی مهم در این قاره مورد بررسی قرار نگرفته است.

چین حدود ۹۸ درصد مصرف جلبک‌­های خوراکی دنیا را به خود اختصاص داده است، حال سوالی که در این زمینه مطرح می­‌شود این است که چرا این روند در اروپا پیش گرفته نمی‌­شود.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی