موضوعات داغ: # آینده اقتصاد ایران # مقتصاد # استیضاح وزیر # بازار سهام # ذره بین # ریزش بورس # سازمان امور مالیاتی # فرار مالیاتی

آیا اختلاف طبقاتی در مرگ‌ ناشی از آلودگی هوا موثر است؟

آلودگی هوا در همه کشورها تهدیدی جدی برای سلامتی است، اما بیشترین ضربه را به مردم کشورهایی با درآمد کم و متوسط ​​وارد می‌­کند.

به گزارش تجارت‌نیوز،هر ساله آلودگی هوا منجر به مرگ زودرس میلیون‌ها نفر می‌شود. میزان قرارگیری در معرض آلودگی هوا عامل ابتلا به بیماری‌های قلبی، تنفسی، پوستی و غیره است. هرچند در این مورد نیز میان افراد در نقاط مختلف جهان نابرابری­‌ وجود دارند.

به گزارش یورونیوز، سازمان بهداشت جهانی، در اولین به‌روزرسانی خود از سال ۲۰۰۵، تقریباً تمام دستورالعمل‌های جهانی کیفیت هوا (AQGs) را برای مقابله با آسیب‌های احتمالی آلاینده‌ها تنظیم­ کرده ­است.

هر ساله آلودگی هوا منجر به مرگ زودرس هفت میلیون نفر و کاهش میلیون‌ها سال از زندگی افراد جهان می‌شود.

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، می­‌گوید: آلودگی هوا در همه کشورها تهدیدی جدی برای سلامتی است، اما بیشترین ضربه را به مردم کشورهایی با درآمد کم و متوسط ​​وارد می‌­کند. او می‌­افزاید: دستورالعمل­‌های جدید، ابزاری برای کمک به بهبود کیفیت هوا هستند و حیات همه به آن­ها وابسته است. من از همه کشورها و همه کسانی که برای محافظت از محیط‌­ زیست می‌­جنگند می‌­خواهم که از این دستورالعمل­‌ها برای نجات جان انسان‌­ها استفاده کنند.

سازمان بهداشت جهانی در مورد کدام آلاینده نگران است؟

شش آلاینده­ای که سازمان بهداشت جهانی دستورالعمل­‌های خود را برای آن‌­ها به روز کرده است عبارتند از: ذرات معلق (PM10 و PM2.5)، ازن (O3)، دی‌اکسیدنیتروژن (NO2)، دی‌­اکسیدگوگرد (SO2) و مونوکسیدکربن (CO).

افزایش غلظت ذرات معلق حاصل از احتراق در بخش‌های حمل‌ونقل، انرژی، صنعت، کشاورزی و سایر بخش‌ها، یک مشکل رو به رشد است. ذرات با قطر کم­تر از ۱۰ میکرومتر- کمتر از یک پنجم قطر یک موی انسان- می­‌توانند به اعماق ریه­‌ها نفوذ کنند، و ذرات با قطر کوچکتر از ۲٫۵ میکرومتر حتی می­‌تواند وارد جریان خون شود.

نابرابری­‌ها در موضوع در معرض آلودگی هوا قرار گرفتن نیز وجود دارد. در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط به علت افزایش روند شهرنشینی و توسعه اقتصادی، استفاده از سوخت‌­های فسیلی و به تبع آن آلوگی هوا بیشتر است. در سال ۲۰۱۹، بیش از ۹۰ درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می­‌کردند که غلظت ذرات  PM2.5 موجود در جو آ­‌ها از حد تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت فراتر بود.

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در سطوح محلی یک شهر نیز نابرابر است. به طوری که دانشمندان استارت‌آپ Airly دریافتند که مدارس بریتانیا در مناطق محروم اقتصادی احتمالاً در معرض سطوح بالاتری از آلودگی هوا قرار دارند.

مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد سبز را در صفحه اقتصاد سبز تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات
آخرین اخبار
پربازدیدترین اخبار

وب‌گردی