به نظر میرسد که اینترنت طبقاتی در کشور در حال اجراست و برخی از نمایندگان مجلس و مسئولان از وزارت ارتباطات درخواست اینترنت بدون فیلتر روی سیم کارت شخصی خود را کردهاند!
وزیر ارتباطات دولت سیزدهم امروز از نمایندگان مجلس کارت زرد گرفت، البته نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر ارتباطات برای اجرا نکردن قانون تبدیل وضعیت ایثارگران شرکت مخابرات قانع نشدند، نه وضعیت اینترنت کشور!
افراد و استارتاپهایی که در حوزه فریلنسری فعالیت میکنند، مدتهاست که با فیلترینگ دست و پنجه نرم میکنند و برای دسترسی به اینترنت بدون محدودیت و فعالیت و درآمدزایی مشکلات متعددی را پشت سر میگذارند.
قطع جهانی اینترنت تمامی فعالیتهای آنلاین، کسبوکارها و اقتصاد کشورها را مختل میکند. اگر کشوری مانند آمریکا به کمپانیهایی همچون متا و گوگل دستور قطع خدمات و اتصالات خود را بدهد، اینترنت برای بسیاری از افراد قطع خواهد شد.
تعدادی از نمایندگان مجلس خواستار رفع فیلترینگ هستند و این اقدام را برای افراد جامعه و به ویژه کسبوکارهایی که بر بستر اینترنت امرار معاش میکنند، نتیجهبخش نمیدانند.
فیلترینگ و اختلالات اینترنت در سه ماه اخیر آسیبهای فراوانی به کسبوکارها و بهویژه استارتاپها وارد کرده است. در این میان، اولین چیزی که به ذهن مدیران میرسد، بحث تعدیل نیرو است.
رضاخواه، مدیرعامل رایتل: امیدواریم مسئولان ارتباطات کشور از شرکتهای ارائهدهنده خدمات ارتباطی در این دوران سخت که با افزایش هزینهها، عدم ثبات نرخ ارز و عدم تغییر در تعرفههای ارتباطی تحت فشار هستند، حمایت کند.
به نظر میرسد که اینترنت طبقاتی به مرحله اجرا شدن رسیده است. چراکه احتمالا به زودی اعضای اتحادیه فناوران رایانه تهران به اینترنت بدون فیلتر دسترسی خواهند داشت.
اینترنت ملی یا همان شبکه ملی اطلاعات با اقدماتی مانند تشدید محدودیتهای اینترنت که دولت سیزدهم در سه ماه اخیر انجام داده است، به نظر میرسد که به مرحله اجرا شدن نزدیک شده است.
پلتفرم روبیکا هفته پیش در جلسه سازمان فناوری و ارتباطات اعلام کرد که کاربران روبیکا در حال حاضر چیزی نزدیک به 70 میلیون نفر هستند. اما حالا به نظر میرسد روبیکا از این ادعای خود کوتاه آمده است.
درحالیکه وزیر ارتباطات با وجود گلایههای مردم، اختلالات اینترنت را رد میکند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با رد مشکلات امنیتی، علت کندی را کمکاری وزارت ارتباطات میداند.
با وجود اینکه دولت بسته حمایتی را برای جبران خسارتها در نظر گرفته، اما کارشناسان فناوری و اطلاعات معتقدند که آسیبهای فیلترینگ فقط اقتصادی نیست و با هیچ سرمایه و حمایتی خسارتهای آن قابل جبران نیست.