کد مطلب: ۷۳۴۷۸۸

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

قیمت فیلترشکن ها میلیونی شد؟

قیمت فیلترشکن ها میلیونی شد؟

بازار فیلترشکن‌ها روز به روز داغ‌تر می‌شود، چراکه محدودیت‌ها و فیلترینگ اینترنت بین‌المللی افزایش یافته است. فروشندگان فیلترشکن هم به‌دلیل افزایش تقاضا قیمت‌های خود را افزایش می‌دهند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، دسترسی به فیلترشکن حدود دو ماه است که برای کابران ایرانی تبدیل به یکی از نیازهای اساسی شده است. اما قیمت فیلترشکن‌ها در یک هفته اخیر افزایش عجیبی داشته و هزینه‌های بیشتری به کاربران تحمیل کرده است.

با وجود اینکه در این مدت اقدامات فراوانی برای حمایت از پلتفرم‌های داخلی انجام شده و اغلب مسئولان به کاربران تاکید می‌کنند که از پلتفرم‌های بومی استفاده کنند، اما به‌نظر می‌رسد که نه تنها کاربران جذب آن‌ها نشده‌اند، بلکه ترجیح می‌دهند برای دستیابی به پلتفرم‌های خارجی از فیلترشکن‌های گران استفاده کنند.

نرخ مصوب وجود ندارد، پس دل‌بخواهی است!

یکی از فروشندگان فیلتر‌شکن در این باره به تجارت‌نیوز گفت: «قیمت فیلترشکن براساس حجم و مدت زمان استفاده از فیلتر‌شکن است. از آنجایی که نرخ مصوبی هم وجود ندارد هر فروشنده می‌تواند قیمت دل‌خواهی ارائه دهد.»

او درباره علت افزایش قیمت وی‌پی‌ان و فیلترشکن‌ها اینگونه گفت: «به شرایط اینترنت نیز بستگی دارد، اگر اعمال فیلترینگ در اینترنت شدید باشد، قیمت‌ها بالاتر می‌رود. فروشنده‌ای ممکن است که اشتراک یک ماهه را به قیمت 30 هزار تومان و فروشنده دیگری همان سرور را با قیمت یک‌ونیم میلیون بفروشد.»

این فروشنده در ادامه توضیح داد: «این موضوع هم وجود دارد که برخی از فروشندگان به نیاز مشتری نگاه می‌کنند، اگر مشتری نیازمند پول نباشد یا سرور را برای یک شرکت بخواهد، سرور 30 هزار تومانی با قیمت‌های بالاتری به آن‌ها فروخته می‌شود.»

او ادامه داد:«فروش فیلترشکن‌ها در زمان‌هایی که محدودسازی اینترنت تشدید می‌شود؛ فروش فیلتر‌‌شکن و وی‌پی‌ان هم افزایش می‌یابد. به طوری که اوایل قطعی اینترنت در طول روز شاید یک الی دو مشتری برای خرید فیلتر‌شکن مراجعه می‌کردند، اما حالا روزانه چیزی حدود 60 نفر درخواست وی‌پی‌ان دارند.»

براساس بررسی‌‌هایی که تجارت‌نیوز انجام داده است، قیمت میانگین فیلترشکن با آی‌پی ثابت و حجم نامحدود برای یک کاربر در یک ماه حدود 80 هزار تومان، دو ماه 130 هزار تومان و سه ماه 200 هزار تومان است که با بالاتر رفتن زمان استفاده از فیلترشکن، قیمت‌ها تا یک میلیون تا دو میلیون تومان هم می‌رسد. البته برخی از فروشندگان هم قیمت‌های بالاتری را به بهانه‌های مختلف اعلام می‌کنند.

همچنین اگر یک آی‌پی‌ مشترک برای چندین کاربر فعال شود، قیمت آن کمی کاهش می‌یابد. به عنوان مثال قیمت یک آی‌پی 90 روزه برای دو نفر حدود 330 هزار تومان می‌شود.

در این میان، برخی از فروشندگان هم اشتراک فیلتر‌شکن را با قیمت‌های قبلی ولی به‌عنوان تخفیف به مشتریان غالب می‌کنند.

چرا قیمت فیلترشکن افزایش می‌یابد؟

براساس گزارش‌ها فیلترینگ در کشور در یک هفته اخیر شدیدتر شده است. به‌طوری که علاوه‌بر کاربران، بسیاری از کسب‌وکارها هم با چالش‌های جدیدی مواجه شده‌اند.

بنابراین، این احتمال وجود دارد که یکی از دلایلی که فروشندگان فیلترشکن اقدام به افزایش قیمت‌ها کرده‌اند، همین باشد. چراکه برای عبور از فیلترینگ به سرورهای قوی‌تری نیاز است و تهیه سرورهای قوی‌تر نیازمند هزینه‌های بیشتری است.

از سوی دیگر نیز مدتی است که اغلب فیلترشکن‌ها پس از مدتی کوتاهی از کار می‌افتند و دیگر قابل استفاده نیستند. کارشناسان معتقدند چون مسدودسازی فیلترشکن‌ها همواره در دستور کار نهادهای مربوطه قرار دارد. پس فیلترشکن‌ها باید در مقابل مسدودسازی مقاوم باشند و خرید فیلتر‌شکن قوی هم نیازمند صرف هزینه‌های بیشتری است.

به‌نظر می‌رسد که فیلترینگ و محدودسازی اینترنت تنها هزینه‌های اینترنتی را برای کاربران و خسارت را برای کسب‌وکارها افزایش داده است و آنطور که باید هدف کسانی که محدودیت‌های اینترنت را افزایش داده‌اند به سرانجام نرسیده است.

با وجود انتقاد کاربران، صاحبان کسب‌وکارها، کارشناسان اقتصادی و اجتماعی همچنان وضعیت اینترنت روز به روز وخیم‌تر می‌شود. وزارت ارتباطات هم پاسخگوی این وضعیت نیست و اعلام کرد که رفع فیلتر برعهده وزارت ارتباطات نیست.

مسئولان صدای منتقدان را نمی‌شنوند، اما فیلترشکن فروش‌ها چرا. البته که از شنیدن صدای کاربران آسیب‌دیده سود می‌برند. بازاری که شاید طرح صیانت و راه‌اندازی اینترنت داخلی، این کاسبی هم تعطیل کند.

با این حال، بازار فیلترشکن‌ها بسیار داغ شده است و افراد زیادی از فروش فیلترشکن و وی‌پی‌ان سود می‌‎برند. آیا بهتر نبود که به‌جای فیلتر اینترنت و راه‌اندازی یک کسب‌‌وکار تازه و البته غیرقانونی، این هزینه‌ها صرف توسعه زیرساخت‌های اینترنت بین‌المللی امن در کشور می‌شد؟

مهم‌ترین اخبار و گزارش‌های مربوط به حوزه تکنولوژی و فناوری را در صفحه اختصاصی اخبار استارتاپ تجارت‌نیوز بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

  • ناشناس

    دیگه هر کاری خواستن انجام دادن، اینم روش

  • مهدی از شیراز

    سودش به جیب چه کسی می رود ؟؟؟؟؟

  • ناشناس

    سلام . برای منِ نوعی سوال پیش آمده . شاید برای بعضی ها هم . سوال : چرا برادر منکه تو کانادا زندگی میکنه بیاد تو ایران دندان هایش رو درست کنه ؟ تبلیغات ، قیمت مناسب ، ساختار خوب و دکترای حرفه ای و با تجربه یا … . به نظر من که سود و منفعت در این کار برای ایشان هستش و صرف هزینه کمتر و کار بهتر روی دندانهایش . ولی چرا همین ایشان وقتی بهش میگم چرا از پلتفرمهای داخلی که خیلی هم خوب کار میکنه مثلا پلتفرم “Gharar” که تماس تصویری عالی و با کیفیت میده رو جایگزین پلتفرم های واتساپ و … نمیکنه . به نظرم اگر تبلیغات خوب روی امکانات داخلی بشه نیازی به اینترنت بین المللی نیست ، نیاز به فییلترشکن نیست و … . تازه بحث امنیت از همه مهم تره و راحت خوابیدن من و شما هم هست که اگر نباشه باید با ترس و لرز بخوابیم و کسب و کار رایج هم ۱۰۰ ٪ ضربه میخوره . به نظر من اول شناسایی توانایی های داخلی و بعدش تبلیغات روی آنها و سوق دادن مردم به استفاده “صحیح” و آگاهی دادن درست به مردم که چی درسته و چی درست نیست ، مشکل رو حل میکنه . و خداوکیلی خواهیم دید که بازار فیلتر شکن خریدن و فروختن جمع میشه . البته موضوعات مهم دیگه ای مثل ازدواج و سر و سامان دادن جوانان و کمک به کسب و کار داخلی هم مهمه و حتما بحث فیلترینگ به عوامل دیگه ای هم بستگی داره که کارشناسای امر باید جواب بدهند . یه استاد داشتم که میگفت : “هرجا اتحاد دیدی، بدان دستهای الهی و فرشته ها در کارند و هرجا تفرقه دیدی، بدان دستهای شیطانی و شیاطین جنی و انسی در کارند” . خلاصه که ما ایرانیا باید دلمون برای خودمون حالا هرجا هستیم بِتَپِه و برای با هم بودن و وحدتمون خوشحال باشیم . عاشقتونم ایرانیای عزیز . التماس دعا و یا علی مدد .