خبر مهم:

کد مطلب: ۶۳۱۱۶۵

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

چه کسانی بعد از اجرای طرح صیانت به فیلترشکن دسترسی دارند؟

چه کسانی بعد از اجرای طرح صیانت به فیلترشکن دسترسی دارند؟

تولید و توزیع فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها طبق قوانین طرح صیانت جرم محسوب می‌شود و وزرات ارتباطات باید به صورت مستمر آن‌ها را مسدود کند. اما قانونی در نسخه نهایی طرح صیانت برای استفاده از فیلترشکن‌ها در نظر گرفته نشده است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، یکی از مساله‌های مورد توجه مخالفان طرح صیانت، مسدودسازی فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها و ایجاد اینترنت طبقاتی است. به عقیده بسیاری از افراد با اجرای طرح صیانت از فضای مجازی، اینترنت ایران مشابه اینترنت ملی کشور چین خواهد شد. دلیل آن چیست؟

استفاده از فیلترشکن جرم است؟

طبق ماده ۲۰ این طرح، هرگونه فعالیت تجاری در زمینه تولید، توزیع، تکثیر و عرضه غیرمجاز VPN و فیلترشکن ممنوع خواهد بود. موردی که در نسخه‌های پیشین و پیشنهادی وزارت ارتباطات نیز ذکر شده بود.

با استناد به این ماده، استفاده از فیلترشکن‌ها جرم نیست، بلکه توزیع آن جرم محسوب می‌شود. این نشان می‌دهد که در صورت اجرای طرح صیانت از فضای مجازی، افراد در صورت داشتن مجوز یا با خرید یک وی‌پی‌ان از مرجع قانونی، بتوانند از فیلترشکن‌ها و وی‌پی‌ان‌ها استفاده کنند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که ایجاد اینترنت طبقاتی که یکی از اهداف طرح صیانت است و بحث VPN قانونی، احتمالا مرتبط با تصمیم‌گیری‌هایی درباره «اینترنت طبقاتی» است. چرا که براساس قوانین طرح صیانت استفاده از فیلترشکن جرم حسوب نشده و تنها عده‌ای از افراد می‌توانند از ابزارهایی مانند فیلترشکن‌ها استفاده کنند.

اینترنت طبقاتی به این معناست که کاربران براساس شغل خود به محتوای مشخصی از اینترنت دسترسی دارند که بقیه افراد به این محتوا دسترسی ندارند. به عنوان مثال سطح دسترسی یک دانشجو به اینترنت با یک فرد معمولی متفاوت است.

فیلتر فیلترشکن‌ها مشابه اینترنت ملی چین!

با توجه به مدلی که چینی‌ها برای اینترنت خود در نظر گرفته‌اند و از سوی دیگر اخیرا سند ۲۵ ساله همکاری ایران و چین کلید خورد. این احتمال وجود دارد کمیسیون با اجرای طرح صیانت بخواهد به نوعی از اینترنت ملی چین الگوبرداری کند.

در بحث فیلتر فیلترشکن‌ها، دولت چین هر روز با به‌روزرسانی و امکانات سخت‌افزاری و بودجه‌های کلان، فیلترشکن‌های بیشتری را شناسایی و فیلتر می‌کند. در نسخه نهایی طرح صیانت هم وزارت ارتباطات ایران موظف شده است که به طور مستمر و موثر این نرم‌افزارها (فیلترشکن) را شناسایی و غیرقابل استفاده کند.

اغلب کارشناسان این حوزه معتقدند که با این راهکارها مسیر برای مخاطبان سخت‌تر و پرهزینه‌تر می‌شود. در صورت تصویب طرح مجلس مهم‌ترین اتفاقی که می‌افتد این است که بازار فیلترشکن رونق می‌گیرد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.